A neves autótervező, Frank Stephenson elkészítette első óráját

A limitált szériás karórák darabonként meglehetősen ésszerű 250 dollárba kerülnek

A Ferrari, a Maserati, a McLaren, a Mini és a Fiat autóinak tervezésével általában minden másnál Frank Stephenson egy lépést tett komfortzónáján kívül, hogy új, limitált szériás órasorozatot hozzon létre.

„Ez az ősi mondás, hogy „az autósok figyelő emberek”, ezért természetes lépés volt számomra, hogy kreatívkodjak az időmérőkkel is” – mondja Stephenson. „Nagyon élvezetes volt a COSMOS tervezése, és büszke vagyok arra, hogy minden rajongó előtt bemutathatom.”

Az autótervező és a közelmúltban YouTube-személyiséggé alakított személyiség a Time Concepts-szal együttműködve létrehozta a Cosmos órasorozatot, amelyet az űr ihletett. Az óra általános formáját a csillagos szelek sima áramlása ihlette, míg az óralap pettyes gránit számlapja a csillagos eget kívánja megidézni.

Úgy tűnik, mindhárom mutató az óra körül lebeg, és a Stephenson által fekete lyukként leírt mutató körül forog – bár az összkép a Mercedes C-osztály harmadik generációjának (2007-2015) számlapjaira emlékeztet.

A számok, amelyek felé a mutatók mutatnak, stilizált betűtípussal vannak nyomtatva, vastag Superluminova lume tintával, amely éjszaka világít. A Miyota japán quart mozgása segít abban, hogy a számlapok mindig a megfelelő számra mutassanak.

A rozsdamentes acélból készült tokkal és a szilikongumiból készült pánttal, egyedi csattal, az itt használt anyagok átgondoltak, de nem egzotikusak. Ez azt jelenti, hogy a SzantoTime-on keresztül értékesített órák ésszerű 250 dolláros áron kerülnek értékesítésre.

Az órasorozat első része, amelyet Stephenson tervez, az órákat a levegő, a tenger és a szárazföld ihlette.

„A kollekció megmutatja, hogy mennyire szeretem a kivételes és érzelmekkel teli dizájnt, csakúgy, mint ami a világszínvonalú autók tervezéséhez szükséges” – mondja Stephenson. „Reméljük, hogy az autórajongók és azok, akik értékelik az egyedi és lenyűgöző dizájnt, vonzódni fognak új órakollekciómhoz, és élvezni fogják viselni őket az élet izgalmas kalandjain keresztül.”