A Porsche Design 8000 dollár értékű órát készített, kizárólag 718 Spyder RS vásárló számára

A Porsche Design Chronograph 718 Spyder RS könnyű titán házzal és rengeteg személyre szabási lehetőséggel rendelkezik

Nem sokkal azután, hogy a Porsche bemutatta a Boxster tökéletes változatát a különleges 718 Spyder RS formájában, nemrégiben piacra dobott egy exkluzív órát, hogy kiegészítse azt. A Chronograph 718 Spyder RS névre keresztelt modell csak azok számára lesz elérhető, akik megvásárolják az autót, és a svájci Solothurnban készítik.

Az autóhoz hasonlóan a Porsche Design is azt állítja, hogy az új óra könnyűsúly filozófiáját alkalmazta, és egy titán házat választott, amely „egy grammot sem nyom túl sokat”. Ez a tok természetes titánnal vagy fekete titánnal kivitelezhető, míg a számlapon lévő színes gyűrű szabványos és fémes kivitelben kapható. Azok, akik igazán szeretnének kitűnni, a Paint to Sample program segítségével választhatják a számlapfelületet a 114 szín egyikében.

Máshol az új kronográf karcálló zafírkristályt kapott hétszeres tükröződésmentes bevonattal, valamint egy szén „RS” számlappal és egy „GT” számlappal, amely feketére van festve. A Porsche Design a Super-LumiNova nevű speciális anyagból is készített óra- és percmutatókat. Egy kis mechanikus fokozatjelző 9 órakor egy kis kockás zászlót is magában foglal.

Ezután egy feketével díszített bőr óraszíj jelenik meg, amely ugyanabból a fekete Race-Tex anyagból készült rögzítőelemet tartalmaz, amely a 718 Spyder RS utasterében is megtalálható. Ha a vásárló kívánja, a bőrszíj helyére titán karkötő is felszerelhető.

Tekintettel arra, hogy a kronográfot csak 718 Spyder RS vásárlónak kínálják, nem meglepő, hogy meglehetősen szép összegbe kerül. Valójában a kikiáltási ára 8800 dollár, de ez emelkedik, amint elkezdődik a testreszabás.

A Porsche 718 Spyder RS a Cayman GT4 RS lehajtható párja, és ugyanaz a 4,0 literes szívómotoros lapos hatos motor, amely 493 LE-t és 449 Nm nyomatékot ad le. Az új modell amerikai ára 160 700 dollártól kezdődik, nem számítva az 1 450 dolláros szállítási, feldolgozási és kezelési díjat.