A Q3, az Octavia és a Superb is a Best Cars legjobbjai között

Az Auto Motor und Sport szaklap „Best Cars 2020” díjait több mint 100 ezer olvasói szavazat alapján osztották ki a 11 kategóriában versengő 387 modell között. A kompakt SUV/terepjáró, valamint a nagy SUV kategória volt a legnépszerűbb, és mindkettőben 63-63 modell indult. A kompakt SUV/terepjáró kategóriában az Audi Hungaria legújabb gyártmánya, az Audi Q3 Sportback nyerte a kitüntető címet, miután megkapta a leadott szavazatok 11,5 százalékát.

q3-1_m.jpg

De az Audik közül nem csupán a Q3 volt eredményes. Az A1 a kompakt autók kategóriájában második helyezést ért el, míg egyaránt harmadik lett az A5 Sportback („közepes méretű osztály”), az A8 („luxus osztály”), valamint az e-tron („nagy SUV / terepjárók”).

Az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása 2019 nyarán kezdődött Győrben. Az Audi Hungaria az elmúlt évben fennállása óta a legmagasabb gyártási darabszámot érte el 164 817 gépkocsival. Ebből 15 300 volt az Audi Q3 Sportback. A vállalat járműgyárában 4 ezer munkatárs szereli össze az A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 és Q3 Sportback modelleket. A Győrben készült autók a világ 90 országába jutnak el.

best_octavia_m.jpg

A szavazáson minden olvasó két voksot adhatott: egyet a hazai gyártmányokra, egyet pedig az importmodellekre.

Az importkocsik között a Škoda ezúttal is szépen szerepelt: Az Octavia a szavazatok 15,4 százalékával nyolcadszor nyerte a legjobb importmodell kitüntetést, míg a Superb 17,9 százalékkal lett a középkategória legjobb modellje.

best_superb_m.jpg