A Qualisport Racing kamionja tizedszer is elrajtolt

II. Albert herceg adta meg a rajtjelet szombat este Monacóban az Africa Eco Race mezőnyének: Kovács Miklós pilóta állandó társaival, Czeglédi Péter navigátorral és Ács László fedélzeti szerelővel immáron tizedszer vesz részt a Dakarba tartó futamon, amelyre egy évnyi kihagyás után térnek vissza.

Az adminisztratív- és technikai ellenőrzéseket az elmúlt évek szokásainak megfelelően ezúttal is Mentonban tartották: a procedúra soha nem egyszerű, ám a Qualisport Racing kamionos alakulata úgy is könnyedén végzett a sokszor idegtépő feladattal, hogy az előző évben nem vettek részt ezen a viadalon. A monacói rajtceremónia már a történet kellemesebb része volt, hiszen soha nem látott számú érdeklődő előtt, remek hangulatban zajlott és a különleges környezetben igazán emlékezetesre sikerült.

„Nagyon jó érzés visszatérni, a tavalyi kihagyás után az Africa Eco Race mezőnye és szervezői, ez a nagy család örömmel fogadott bennünket. Csodálatos, napsütéses időben zajlottak az ellenőrzések, amelyeket minden eddiginél simábban tudtunk le, a ma esti ünnepélyes rajt pedig a hab volt a tortán. A sportág legendája, a főszervező, jóbarátunk, Jean-Louis Schlesser öleléssel üdvözölt a rajtkapunál, ahol röviddel korábban II. Albert herceg a monacói lobogóval adott rajtjelet. Most két napnyi hajózás következik, hogy aztán Marokkóban végre belecsapjunk a közepébe. Szeretnénk jó eredményt elérni, a csapat készen áll és igyekszünk majd a lehető legjobbat nyújtani” – mondta a Scaniával versenyző trió tagjai közül a pilóta, Kovács Miklós.

Az Africa Eco Race karavánja az olaszországi Savona hajóval jut el a marokkói Tanger kikötőjébe, ahová január 7-én érkeznek és aznap bonyolítják az első szelektív szakaszt is. A futam össztávja 6500 kilométerből, amelyből a Marokkóban, Mauritániában és Szenegálban bonyolított mért szakaszok összesen 4000 kilométert tesznek ki. A viadalon 40 autó, 14 kamion és 74 motor állt rajthoz: a Qualisport Racing mellett a kamionos kategóriában a Fazekas Motorsport, az autósoknál pedig a Varga Racing Team képviseli a magyar színeket.