A Skoda megdönti az Egyesült Királyság trendjét, mivel a kék árnyalata a “szürke tenger” között a színlisták élén áll

  • A kék volt a legnépszerűbb árnyalat a Škoda vásárlói körében 2023-ban, és minden harmadik Škoda autóval felülmúlta az országos trendet.
  • Az SMMT által közzétett legfrissebb adatok szerint a szürke a legnépszerűbb autószín az Egyesült Királyságban immár hatodik éve.
  • A számok azt mutatják, hogy az újautó-vásárlók több mint 63%-a választja a szürke, fekete vagy fehér autót, ami valamivel több mint 1,2 millió járművet jelent.
  • A Škoda 19 különböző színt kínál az Egyesült Királyságban
  • Az új Superb hat új színben kapható, köztük a kobaltkék, a kárminvörös és a jégtea sárga, míg az új Kodiaq bemutatja a Bronx Goldot. Mindkettő júniusban érkezik meg az Egyesült Királyságba.

A Škoda autók tavaly színesítették az Egyesült Királyság utait, mivel a márka 2023-ban a kéket mutatta be a legnépszerűbb árnyalatnak, ami az Egyesült Királyság normáival szemben halad. Valójában a Škoda által az Egyesült Királyságban értékesített autók közül minden harmadik nem monokróm volt – élénk opciókkal, mint például a Hyper Green, a Phoenix Orange és a Velvet Red –, ami szembetűnő volt, mivel hatodik éve a szürke volt az ország legjobb választása a brit vásárlók körében. sorban – derül ki a Motorgyártók és Kereskedők Társasága (SMMT) legfrissebb adataiból.

Az Egyesült Királyságban a szürke, fekete és fehér a piac 63,5%-át, összesen 1,2 millió autót teszik ki az új autók színei közül. Míg az Egyesült Királyság legjobb választása (szürke) 2023-ban népszerűnek bizonyult a Škoda-vásárlók körében, tavaly ez volt a második kedvenc Škoda-szín a teljes eladások 26%-ával, megelőzve a harmadik helyen álló feketét 17%-kal. A Blue mindkettőt felülmúlta, tavaly az Egyesült Királyságban eladott Škoda autók 30%-át tette ki.

Az Enyaq, az Octavia, a Fabia, a Kamiq, a Kodiaq és a Scala vásárlói a legnagyobb kék rajongók, hiszen mindegyiknél ez volt az első számú eladó. Az egész országban a kék csak a negyedik kedvenc árnyalat volt az Egyesült Királyságban 2023-ban, 287 000 regisztrált autóval.

Az SMMT adatai szerint hatodik egymást követő évben az ötödik legnépszerűbb új autó színe az Egyesült Királyságban a piros volt, ami a piac 7,5%-át teszi ki – 2001 óta minden évben az ország első 10-ében szerepel.

A piros továbbra is népszerű választás a Škoda vásárlói körében, az Enyaqon pedig a Velvet Red és a Corrida Red is elérhető. A vásárlók választékát tovább bővítve a Škoda Superb legújabb generációja új színt, a Carmine Redet mutat be.

Általában a tompa hangok nem mindig uralták a listákat. Az 1970-es, 1980-as és 1990-es években az uralkodó színválasztás a kék és a piros volt, de a szürkeárnyalatok népszerűsége hatalmas növekedésnek indult1.

Škoda UK autók színválasztás szerint 2023-ban

1Blue30%
2Grey26%
3Black17%
4White12%
5Silver11%
6Red2.3%
7Orange1.3%
8Green0.4%

1 legnépszerűbb autószín az idők során, napi infografika: https://dailyinfographic.com/most-popular-car-colors