A Subaru Forester XT-Edition Japánban debütál, és az AWD 50. évfordulóját ünnepli

Az XT-Edition sötét díszítőelemekkel rendelkezik a karosszérián és vízlepergető kárpitozással az utastérben

A Subaru bemutatta a Forester új, különleges változatát XT-Edition néven, ezzel emlékezve az összkerékhajtással felszerelt Subaru modellek 50. évfordulójáról. A Forester XT-Edition finom stílusjegyekkel és kalandbarát felszerelési funkciókkal debütált a japán piacon.

Az XT-Edition a JDM-spec Subaru Forester Sport berendezésén alapul. Vizuálisan megkülönbözteti a Geyser Blue külső árnyalattal, amelyet először Japánban kínálnak az észak-amerikai specifikációjú modellből. A kéket nem kedvelő leendő tulajdonosok számára a Subaru fehér, szürke és fekete árnyalatokat kínál. Mindegyiket a karosszéria körüli fekete díszítésekkel (rács, tükrök, lökhárítók, légterelő, tetősínek stb.) és egy menő, sötét kivitelű, 18 hüvelykes alumínium keréktárcsával kombinálják.

A sötét témájú utastérben vízlepergető szövet/szintetikus bőr kárpitozás található, ezüst kontrasztos varrással, alumínium stílusú betétekkel a középső alagútban, és fémes díszítéssel a műszerfalon. A belső világítás LED-esre lett frissítve, a csomagtérben pedig praktikus vízlepergető padlóburkolat található, így minden felszerelést, például snowboardot, hegyi bakancsot vagy sílécet vihetsz magaddal anélkül, hogy rendetlenséget okoznál.

Furcsa módon az XT-Editionben nincs infotainment, fekete műanyag burkolat és egy kis tárolópolc helyettesíti a központi érintőképernyőt, amely olyan drágább burkolatokban található, mint az STI Sport. A Subaru legalább az EyeSight Safety Plus ADAS csomagot és a digitális tükröt kiegészítette az alapfelszereltséggel.
A Subaru Forester XT-Edition Japánban debütál, az AWD 50. évfordulóját ünnepli

Nincs változás a motorháztető alatt, ahol az 1,8 literes négyhengeres benzinmotor 175 LE (130 kW / 177 LE) és 221 lb-ft (300 Nm) nyomatékot ad le. Az erőt mind a négy kerékre a Lineartronic CVT sebességváltó és a Subaru Symmetrical AWD rendszere továbbítja. Ne feledje, hogy az első összkerékhajtású Subaru a Leone Estate volt 1972-ben, amit a következő 50 évben sok menő AWD modell követett.

A Subaru Forester XT-Edition már kapható Japánban 3 355 000 ¥ (25 419 USD) áron. Az egyetlen lehetőség az elektromos csomagtérajtó, amely további 55 000 ¥ (417 USD) hozzáadásával a SUV árához. Ne feledje, az ötödik generációs Subaru Forestert 2018-ban mutatták be, és 2021-ben megújult, ami azt jelenti, hogy még néhány évig a piacon marad, mielőtt megérkezik a következő generáció. Továbbra sem látható, hogy az XT-Edition Japánon kívül más piacokon is elérhető lesz-e.