A Toyota a leginkább befogadó autógyártó

Sorban tizenötödik alkalommal került fel az Egyesült Államok leginkább befogadó munkahelyeit rangsoroló Top 50 Companies for Diversity listára a Toyota. Az autógyártók között magasan a legjobb eredményekkel büszkélkedhet a vállalat.

A DiversityInc nevű szervezet 2001 óta állítja össze az USA leginkább befogadó és elfogadó, a sokszínűséget és különbözőséget leginkább értéknek tekintő nagyvállalatok rangsorát. A felmérésben azt vizsgálják, hogy az egyes gazdasági szereplők milyen mértékben biztosítanak egyenlő esélyeket a társadalom rendszerint alulreprezentált csoportjai – nők, idősek, színesbőrű és idegenajkú kisebbségek, nem heteroszexuális egyének, testi vagy szellemi fogyatékkal élők, háborús veteránok stb. – számára. Olyan meghatározó területen mérik az egyes vállalatok teljesítményét, mint a vezetőség elszámoltathatósága, az emberi erőforrások sokszínűsége, a tehetséggondozó programok rendelkezésre állása, a beszállítói kör diverzitása, vagy a jótékonysági célú tevékenységek.

A Toyota 2008 óta minden évben felkerült az Egyesült Államok ötven leginkább befogadó vállalatát tömörítő Top 50 Companies for Diversity listára. Idén tizenötödik alkalommal tüntették ki a vállalatot, amely ráadásul minden korábbinál előrébb: a kitüntető negyedik helyen végzett. Sőt, ami a munkavállalók mentorálását illeti, a Toyota a második legjobban teljesítő munkaadó az egész USA-ban.

„A diverzitás, a befogadás olyan alapvető értékek a Toyota számára, amelyek tevékenységeink minden részterületét meghatározzák.” – köszönte meg az elismerést Sandra Phillips Rogers, a Toyota Motor North America diverzitásért felelős és jogi igazgatója. „Az emberek iránt mutatott tisztelet, a mások felkarolása fontos részét képezi a Toyota folyamatos fejlődésre való törekvéseinek. Amint a Toyota autógyártóból mobilitási vállalattá alakul át, létfontosságú, hogy olyan befogadó vállalati kultúrát támogassunk, amely nagyra értékeli a nézőpontok, vélemények és tapasztalatok sokszínűségét, hiszen csak így lehet hatékonyan alkalmazkodni a gyorsan változó piaci viszonyokhoz és elvárásokhoz. Ehhez kapcsolódóan a közelmúltban egy 110 millió dolláros programot indítottunk útjára, amely a fiataloknak segít a munkaválasztásban, az elhelyezkedésben.”

A Toyota nem csak, hogy bekerült a legjobb öt vállalat közé, de az egyetlen olyan autógyártó, amely helyet kapott a lista Top 10-es élmezőnyében. A General Motors ugyanitt a harminchatodik, a Honda a negyvenhetedik helyen végzett; európai gyökerekkel rendelkező autógyártó nem került fel a listára.

Fotók: Toyota

https://podcars.hu/a-visszaszamlalas-elindult/