A Toyota Yaris Cross GR Sport kivitele mellett döntött Molnár Andi

Molnár Andi táncművész, fitnessmodell és műsorvezető már több, mint két éve a környezetbarát elektrifikált modelljeiről ismert Toyota márkanagykövete. Először a 2021-es ’Év Autója’ díjjal is elismert Yaris, majd az aktív életmódjához és a lelkes kutyagazdi léthez még jobban passzoló Yaris Cross kisméretű SUV mellett tette le a voksát, és amikor néhány héttel ezelőtt autót cserélt, ismét ez utóbbi modellt választotta, immáron a vagány és sportos GR Sport kivitelben.

Molnár Andit a Dancing with the Stars zsűritagjaként zárta szívébe először az egész ország, a táncművész népszerűségét pedig tovább növelték a Szombat esti láz és a Sportklub című műsorok. Az aktív életmód és a tánc szerelmeseként a közösségi média felületeken is népes követőtáborral rendelkező Molnár Andi tisztában van véleményvezérként betöltött felelősségével, az általa képviselt ügyek vizibilitásával, ezért az első pillanattól tudatosan törekszik az értékteremtő együttműködésekre.

Két évvel ezelőtt a Dancing with the Stars című műsor korábban komoly szerepet kapott Magyarország kedvenc kisautója, a Toyota Yaris legújabb generációjának bevezetése során, a Toyota hazai szakemberei pedig ebben a műsorban figyeltek fel a mindig mosolygós, elegáns, kedves Molnár Andira, aki a sikeres, tehetséges, szerethető, életigenlő nő tökéletes megtestesítőjeként ideális választásnak tűnt számukra a slágermodell márkanagyköveti pozíciójára, a környezettudatosság iránt régóta elkötelezett Andi pedig örömmel mondott igent a felérésre.

Az aktívan sportoló, és mellesleg egy gyönyörű magyar vizsla boldog gazdájaként ismert Andi később a bemutatása után hamar sikermodellé váló Yaris Cross hazai bevezetésében is fontos szerepet vállalt és azóta is ezt az életviteléhez még inkább passzoló modellt használja, néhány hete pedig eddigi autóját a modell vadonatúj GR Sport kivitelére cserélte.

Nagyon boldog vagyok amiért a világ legnagyobb és legzöldebb autógyártója immáron két éve megtisztelt bizalmával. Különösen fontos számomra, hogy ennek köszönhetően a közlekedésben is képviselhetem a környezettudatosságot, amely fontos szerepet tölt be az életemben. Néhány hete az eddig használt hibrid Yaris Crosst, amelyet én és a vizslám is a szívembe zártunk egy új, GR Sport kivitelű, ugyancsak hibrid modellre cserélhettem, ami új dinamizmust csempészett a mindennapjaimba.” – árulja el a hetente hat alkalommal sportoló táncművész.

A Toyota az elmúlt években sikert sikerre halmozó versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing mérnökei által finomhangolt Yaris Cross GR Sport rögtön felismerhető az egyedi 18”, tízküllős könnyűfém keréktárcsáiról, amely fényes csiszolt felülettel hívja fel magára a figyelmet. A sportos részletek közé tartozik az új hátsó diffúzor, valamint a friss, fekete hűtőrács, amely egy diszkrét GR logót is kapott. A GR SPORT változat egyedi színe a nikkelszürke, amely opcionálisan kéttónusú változatban is elérhető, fekete tetővel és oszlopokkal. A mérnökök azonban nem csupán külső jegyekben hagyták rajta a kezük nyomát a modellen: az alacsony súlypontnak, a rendkívül merev karosszériának és és kiegyensúlyozottságnak köszönhetően már eddig is rendkívüli vezetési élményt nyújtó autó futómű beállításait a dinamikusabb kormányzás, még kisebb oldaldőlés és fokozott tapadás érdekében módosították.

Imádom, hogy a parkolóban nem kell hosszan keresgélnem az autót, mert egyértelműen kitűnik a tömegből, a beltér pedig egy az egyben azt a dinamizmust tükrözi, amely része az életvitelemnek. A vizslámat pedig azonnal meggyőzte a tágas csomagtér.” – meséli Andi mosolyogva

A Yaris Cross GR Sport utasterében ugyanis azonnal szemet szúrnak az első sportülések amelyek új, szürke borítást kárpitot kaptak piros kontrasztvarrással. Ugyanez a varrás található meg a kormányon és a váltógombon is. Opcionálisan prémium GR SPORT perforált Ultrasuede ülések is elérhetők bőrhatású betétekkel és piros varrással, Andi autója ezeket is megkapta. a A GR logó több helyen is feltűnik, kezdve az első ülések fejtámlájától a startgombon és a műszeregységen át egészen kormányig, illetve kifejezetten a GR SPORT verziókhoz járó fémhatású szürke betétek is járnak az autóhoz a műszerfalon és az ajtóbetéteken.

A kényelmes pakolhatóságot a 40:20:40 arányban lehajtható hátsó üléstámlák és az állítható csomagtérpadló biztosítja, amely az öt üléssel 397 literes csomagtérből akár 1097 literesre is bővítheti a rendelkezésre álló csomagteret. Az ügyes tervezésnek köszönhetően a városi manőverezéshez ideális, kompakt külső méretek ellenére a belső tér is nagy helyet kínál. A Yaris Cross Executive és Adventure változatokkal egy szintre pozícionált GR SPORT kivitel az alapfelszereltség részeként számos extrát kínál, beleértve a kétzónás klímát, a fűthető első üléseket és a sötétített hátsó ablakokat. A GR SPORT változat mindezek mellett a Toyota T-Mate rendszereket is tartalmazza, amely fejlett aktív biztonsági és vezetéstámogató asszisztenseket foglalnak magukban.

Amellett, hogy megnyugtató érzés, hogy az tele van a legfejlettebb biztonsági rendszerekkel, külön öröm, hogy autózhatok a korábbinál egy picit sportosabban, hogy közben a városi közlekedés során az idő nagy részében tisztán elektromos üzemben, emissziómentesen közlekedem.” – teszi hozzá Molnár Andli lelkesen.

A Yaris Cross GR SPORT lemezei alatt ugyanis a Toyota különösen hatékony háromhengeres, 1,5 literes Hybrid Dynamic Force motorja teljesít szolgálatot. Az városi forgalomban akár 50-80%-ban tisztán elektromos, emissziómentes közlekedést lehetővé tévő fejlett öntöltő hibrid elektromos erőforrás hosszú lökete, magas, 14:1-es sűrítési aránya, valamint a hőmérséklet- és nyomásszabályozása hozzásegíti a szerkezetet a magas, 40 százalékos hőhatékonyság eléréséhez.