A világbajnok Michelisz Norbert is Goodyear gumikon versenyez a túraautó-világkupa 2020-as szezonjában

Az FIA a Goodyear-t választotta a túraautó-világkupa (WTCR) hivatalos abroncspartnerének. A tendert követően a gumigyártó a 2020-2022 közötti szezonokról kötött megállapodást a sorozat egyedüli abroncsszállítójaként. A Goodyear az új generációs Eagle F1 SuperSport slick és esőre tervezett versenygumikkal fogja ellátni a túraautó-világkupa teljes mezőnyét a 2020-as szezon kezdetétől, amelynek második állomásán, áprilisban a Hungaroringen szurkolhatunk a tavalyi magyar világbajnoknak.

A 2020-as WTCR szezonban 3 kontinensen, összesen 10 helyszínen zajlik majd a küzdelem a dobogó legfelső fokáért. A futamokat Marokkóban, Magyarországon, Németországban, Szlovákiában, Portugáliában, Spanyolországban, Kínában, Dél-Koreában és Makaón rendezik a szezonzáró malajziai hétvége előtt. Az új abroncsok a 2020 áprilisi marrákesi szezonnyitó versenyen debütálnak, rögtön a következő állomás pedig a Hungaroring lesz, ahol a közönség hazai pályán versenyző Michelisz Norbertnek is szurkolhat.

A Goodyear nagy múltra visszatekintő motorsportban szerzett tapasztalatának és szakértelmének örökségével áll a sorozat harmadik szezonjának rajtrácsára. Abban a versenysorozatban, amelyben a 2019-es évben Michelisz Norbert a 30 versenyből álló szezon utolsó futamán, szoros versenyen biztosította bajnoki címét, ezzel beírva magát a motorsport történelemkönyvébe.

Amellett, hogy 2020-tól a WTCR pilótái az új Goodyear Eagle F1 Supersport abroncsokon versenyeznek, szoros együttműködésbe kezd a Discovery tulajdonú WTCR promóter Eurosport Events és a Goodyear. Az együttműködés a Goodyear #backtoracing kampányának a része, a gumigyártó vállalat versenypályára való visszatérésére utalva.

Mike Rytokoski, a Goodyear Consumer Europe európai alelnöke és marketing-vezetője kifejtette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozunk az Eurosport-hoz és az FIA-hoz, és a WTCR hivatalos abroncsszállítói lehetünk. Ez tökéletesen egészíti ki a globális visszatérésünket a motorsportokhoz az FIA WEC sorozatán keresztül. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljünk a világ minden tájáról érkező szurkolókhoz és motorsport rajongókhoz, illetve, hogy bizonyítsuk a Goodyear Eagle F1 Supersport abroncsaink kitűnő teljesítményét.

François Ribeiro, a WTCR promóter Eurosport Events vezetője elmondta: „A Goodyear-nek hosszú és sikeres múltja van a motorsportokban, így nagyon büszkék vagyunk, hogy a WTCR-t választották zászlóshajójuknak a versenypályán. A Discovery és a Goodyear közötti megállapodás keretein belül gyümölcsöző együttműködés várható, ami minőségi tartalommal és aktivitások széles körével köti majd össze az ikonikus márkát és a motosport közösségét. Semmi kétség nem fér hozzá, hogy a Goodyear a WTCR első osztályú partnere lesz mind műszaki, mind marketing szempontból.”

Goodyear gumikon nyerték a legtöbb F1 nagydíjat

A Goodyear gazdag történelme során 368 Formula 1 nagydíjat nyertek a cég által gyártott gumikon versenyezve, többet, mint bármelyik másik abroncsgyártó esetében. A Goodyear-nek a túraautó-bajnokságban is van múltja, hiszen Európai Túraautó Bajnokságban, ami a WTCR elődje volt az 1970-es és ’80-as évek során már szerepelt a márka. Az utóbbi években a Goodyear az amerikai NASCAR sorozat egyedüli abroncsszállítója, illetve nemrég jelentette be a motorsportokba való visszatérését az FIA World Endurance Championship (WEC) és a European Le Mans Series (ELMS) sorozatok hivatalos abroncspartnereként. A versenypályára történő visszatérése egy időbe esik a Goodyear Eagle F1 Supersport ultra-ultra nagy teljesítményű utcai abroncsainak a bemutatásával. Az abroncs a világ első – a Tyre Reviews oldal által végzett – UUHP tesztjén is a dobogó legfelső fokát szerezte meg.