A Vitesco Technologies és az Infineon szorosabbra fűzi partnerségét

Cél, hogy még nagyobb hatékonyságot érjenek el az e-mobilitás területén

⦁ Több mint egymilliárd euró értékű megállapodással erősíti hosszútávú együttműködését a két vállalat
⦁ Közös cél a villamosított járművek hatékonyságának növelése, továbbá a rendszerköltségek csökkentése
⦁ A Vitesco Technologies nagy teljesítményű Infineon mikrovezérlőket használ a hajtáslánc elektromos és elektronikus (E/E) architektúrájának új generációjához
⦁ Stratégiailag fontos alkatrészek biztosítása az elektromobilitásra való átálláshoz

A Vitesco Technologies, a tiszta mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák és elektrifikációs megoldások vezető nemzetközi gyártója, valamint az Infineon Technologies AG, a világ meghatározó autóelektronikai félvezetőgyártója és globális szállítója még szorosabbra fűzik hosszú távú partnerségüket. A megállapodás értelmében a Vitesco Technologies az Infineon AURIX™ TC4x mikrokontroller-családját fogja használni az elektromos és elektronikus (E/E) jármű architektúra fő- és zónavezérlőinek következő generációjában, valamint új villamosítási rendszermegoldásaiban.

A több évre szóló megállapodás 2027-ben lép hatályba, tervezett értéke pedig meghaladja az egymilliárd eurót. A két vállalat célja, hogy közös erővel tovább javítsák a jövő villamosított járműveinek hatékonyságát és csökkentsék rendszerköltségeiket, figyelembe véve az ISO 26262 szerinti funkcionális, valamint az ISO/SAE 21434 szerinti kiberbiztonságot. A megerősített partnerség hosszú távon garantálja a Vitesco Technologies számára az autóipar elektromobilitás felé tartó transzformációjához szükséges fontos alkatrészek gyártását és szállítását. Emellett a vállalat profitál az AURIX mikrokontroller család széles, nagy teljesítményű termékportfóliójából, az Infineon szakértelméből és a befektetésből, amelyet az ellátás biztosítása érdekében a gyártási kapacitások fejlesztésére fordít.

„A mikrokontrollerek az elektronikus rendszereink alapkövei. Az Infineonnal való partnerségünk óriási előnyt biztosít számunkra, hiszen így már egészen korai szakaszban meghatározhatjuk azokat a tulajdonságokat, valamint képességeket, amelyekkel a jövő autóiparában használt mikrovezérlőknek rendelkezniük kell. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy proaktívan formáljuk a holnap szoftver-vezérelt járműveihez vezető utat” – nyilatkozta Thomas Stierle, a Vitesco Technologies igazgatótanácsának tagja, valamint a cég villamosítási megoldások üzletágának igazgatója.

„Az olyan vezető innovátorok, mint a Vitesco Technologies rendszerszintű know-how-ja és szakértelme hozzájárul ahhoz, hogy az AURIX TC4x mikrokontroller családunk az E/E architektúrák következő generációjának fontos építőkövévé váljon” – tette hozzá Peter Schiefer, az Infineon autóipari üzletágának elnöke. „Büszkék vagyunk arra, hogy tovább erősíthetjük a Vitesco Technologiesszal kötött együttműködésünket, és együtt dolgozhatunk a mobilitás jövőjén.”

A mikrokontrollerek kulcsfontosságú alkatrészek az autóiparban, amelyek az autók rendszereinek széles skáláját vezérlik és felügyelik, mint például az elektromos hajtáslánc, az E/E architektúra, az ADAS-radar és a futómű. Az Infineon AURIX TC4x mikrokontrollerek a teljesítményt a virtualizáció, az AI-alapú modellezés, a funkcionális biztonság, a kiberbiztonság, valamint a hálózati funkciók legújabb trendjeivel ötvözik, megnyitva az utat az E/E architektúrák, valamint a szoftveresen vezérelt járművek következő generációja előtt.