A Volkswagen a Frankfurti Autószalonon mutatja be a továbbfejlesztett I.D CROZZ tanulmányt

A Volkswagen folytatja az innovatív elektromos járművek új generációjának fejlesztését, ebbe enged bepillantást az I.D. CROZZ(1) koncepcióautó továbbfejlesztett változata. A tanulmányt a jövő héten kezdődő, szeptember 14. és 24. között megrendezett Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA) mutatja be a márka.
 
Az áttervezett tanulmányautó a Moduláris Elektromos Platformra (MEB) épül és letisztult, erőteljes formavilág jellemzi. Az autó orrkialakítása illetve hátsó elemei különösen hasonlítanak a sorozatgyártású modell megjelenésére. A formaterv meghatározó eleme a széles motorházfedél és a nagyméretű kerékjáratokkal rendelkező első sárvédők illetve a kívülről fényes fekete színben pompázó tetőlemez. Napjaink jellegzetes SUV megjelenése az autó utasterében is folytatódik köszönhetően a tanulmány kompakt elektromos hajtásának és a padlólemezbe integrált lítium-ion akkumulátor csomagnak, amely így egy akadálymentes teret kínál utasainak. Az I.D. CROZZ tanulmányban helyet foglalók kényelméről a négy különálló és állítható ülés által biztosított nyitott térkoncepció gondoskodik.

1Megjegyzés: az I.D. CROZZ még nincs kereskedelmi forgalomban és ebből eredően az EU 1999/94/EC direktívája nem érvényesül.