A Volvo Trucks bemutatja nehéz-teherautói új generációját

Négy új teherautót mutat be a Volvo Trucks, amelyek esetében különös hangsúlyt kapott a járművezetői környezet, a biztonság és a termelékenység. „Nagy büszkeséggel tölt el minket ez a jelentős előretekintő beruházás. Célunk, hogy ügyfeleink legjobb üzleti partnerévé váljunk azáltal, hogy még versenyképesebbé tesszük őket, és segítjük őket, hogy bevonzzák a legjobb járművezetőket az egyre nehezebb piacon” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke. A négy nehéz-teherautó – a Volvo FH, az FH16, az FM és az FMX – a Volvo Trucks kiszállításának körülbelül kétharmadát képviseli.

Négy új nehéz-teherautót vezet be a Volvo Trucks, amelyek esetében különös hangsúlyt kapott a járművezetői környezet, a biztonság és a termelékenység.

A szállítási igények várható növekedése nyomást gyakorol a képzett járművezetők elérhetőségére világszerte. Európában például a becslések azt mutatják, hogy a gépjárművezetői állások mintegy 20 százaléka betöltetlen. Azért, hogy az ügyfeleket segítse a legjobb járművezetők felvételében és megtartásában, a Volvo Trucks erőteljesen arra összpontosított az új teherautók fejlesztésekor, hogy biztonságosabb, hatékonyabb és vonzóbb munkaeszközt jelentsenek a képzett járművezetők számára.

„Azon járművezetők, akik biztonságosan és hatékonyan kezelik teherautójukat, felbecsülhetetlen értéket jelentenek minden fuvarvállalat számára. A felelős vezetési stílus segíthet csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást és az üzemanyagköltségeket, valamint hozzájárul a balesetek, a sérülések és a nem tervezett állásidő kockázatának csökkentéséhez. Új teherautóink segítenek a vezetőknek még biztonságosabban és eredményesebben dolgozni, illetve még erősebb érvként szolgálnak ügyfeleinknek a legjobb járművezetők bevonzásáért folytatott versenyben” – folytatja Roger Alm.  

A Volvo Trucks kínálatának teherautói számos fülkeváltozattal elérhetők, és alkalmazások széles köréhez optimalizálhatók. A távolsági fuvarozást végző teherautók esetében a fülke gyakran a vezető második otthona. A regionális feladatokat ellátó teherautókban pedig sokszor mobil irodaként szolgál, míg az építőiparban a teherautók robusztus, praktikus munkaeszközök. Ezért a kilátás, a kényelem, az ergonómia, a zajszint, a manőverezőképesség és a biztonság kulcsfontosságú szempontokat jelentettek az új teherautó-típusok fejlesztésekor. A teherautók külsejét is korszerűsítették, hogy tükrözze az új teherautók célját és vonzó összképet alkosson.

Új vezetőfülke, amely több helyet és jobb kilátást biztosít – Volvo FM és Volvo FMX

Az új Volvo FM és a Volvo FMX vadonatúj fülkét kapott, valamint nagyobb testvéreik műszeregységének számos funkcióját. Belső térfogatuk akár egy köbméterrel nőtt, így fokozott kényelmet biztosítanak és több helyet a munkához. A kilátás immár még jobb a nagyobb felületű ablakok, az alacsonyabb ajtóvonal és az új tükrök jóvoltából.

A kormánykerék új döntési funkciót kapott, ami a vezetési pozíció nagyobb mértékű egyéni beállítását teszi lehetővé. A hálófülke alsó ágya a korábbinál magasabbra került, így fokozott kényelmet nyújt és további tárolóhelyet teremt az ágy alatt. A nappali fülke egy új 40 literes, belső világítású tárolórekesszel rendelkezik a hátsó falon. A fülke kényelmét tovább fokozza a megerősített szigetelés, amely segít kint tartani a hideget, a hőséget és a zavaró tényezőket, míg a szenzorvezérelt, szénszűrős légkondicionáló minden körülmények között elősegíti a jó levegőminőséget.

Minden típus új járművezetői kezelőfelületet kapott

A járművezetői környezet immár egy teljesen új információs és kommunikációs felülettel rendelkezik, amelynek célja a különböző funkciók áttekintésének és kezelésének megkönnyítése, ezzel kevesebb stresszt és zavaró hatást eredményezve. A műszeregység egy teljesen digitális, 12 hüvelyk képátlójú képernyő, amelyen a vezető bármikor egyszerűen kiválaszthatja a szükséges információkat. A járművezető számára könnyen elérhető helyen található a kilenc hüvelyk képátlójú oldalsó kijelző, amely az infotainment és a navigáció funkcióihoz, valamint a szállítási információk és a kamerák képeinek megjelenítéséhez használható. A funkciók a kormánykerék gombjaival, hangvezérléssel vagy az érintőképernyő segítségével és a kijelzőhöz tartozó gombokkal vezérelhetők.