A Volvo Trucks új rugalmas szervizszerződése elősegíti az ügyfelek pénzforgalmának javulását

A Volvo Trucks bemutatja a Volvo Flexi-Gold Szerződést – egy új, használatalapú szervizszerződés, amelyben a havi díjak arányosak a tényleges futásteljesítménnyel. Ez azt jelenti, hogy a fuvarozók rugalmasabban tudják műveleteiket a piaci feltételekhez és igényekhez igazítani.

A Volvo Flexi-Gold Szerződés 40%-os rugalmasságot biztosít az ügyfelek számára, ahol az éves futásteljesítmény 20%-kal több vagy kevesebb lehet a megállapodott mértéknél.

A csatlakoztathatóság a szervizszerződések és a használatalapú fizetési modellek új, rugalmas megoldási lehetőségeit kínálja. A Volvo Trucks új szervizszerződést vezet be, a Volvo Flexi-Gold Szerződést, amely ugyanolyan szolgáltatásokat biztosít, mint a Volvo Arany Szerződés, de a havi díjak rögzített és változó (kilométeralapú) részekből tevődnek össze a teherautó tényleges futásteljesítményéhez igazodva. 

„Sok szállítmányozási vállalat rövid távú megállapodásokat köt az ügyfeleivel, vagy kiszámíthatatlan és változékony piacokon működik. Ők azok, akik nagyobb rugalmasságra vágynak a szervizszerződéseket illetően. A technológia most már lehetővé teszi, hogy ilyen dinamikus és összekapcsolt megoldásokat kínáljunk” – mondja Thomas Niemeijer, a Volvo Trucks szervizszerződések részlegének üzletfejlesztési vezetője.

A Volvo Flexi-Gold Szerződés megszületését a telematika fejlődése tette lehetővé – az a technológia, amelynek révén a járművek tájékoztatást tudnak adni a Volvo Trucksnak a valós idejű futásteljesítményről. A szerződés 40%-os rugalmasságot biztosít az ügyfelek számára, ahol az éves futásteljesítmény 20%-kal több vagy kevesebb lehet a megállapodott mértéknél. Minden havi számla az adott hónap ténylegesen megtett kilométerei alapján lesz kiszámítva, és nincs szükség további számlázásra vagy papírmunkára az év végi többletkilométerek miatt (a rugalmassági tartományon belül). Ez azoknak az ügyfeleknek hasznos, akinek a tevékenységét változó kereslet és szezonális változások jellemzik. 

„Egyszerűen fogalmazva, aki kevesebbet vezet, kevesebbet fizet, és fordítva. A Volvo Flexi-Gold Szerződés ugyanazokat a szolgáltatásokat és üzemidőt biztosítja, mint a Volvo Arany Szerződés, ugyanazon a kiszámítható áron, azonban sokkal nagyobb rugalmassággal, amely igazodik a változó üzleti szükségletekhez” – mondja Thomas Niemeijer.

A Volvo Arany Szerződés a Volvo Trucks legátfogóbb szervizszerződése, amely magában foglalja a megelőző karbantartást és a kapcsolódó szervizütemezést, valamint a teherautó összes javítását.

„A csatlakoztatott szolgáltatások gyors fejlődése teljesen új lehetőségeket kínál a fuvarozók számára a jármű üzemidejének fokozására és a járműhasználat optimalizálására. A fizetési modell rugalmasságának növelésével ajánlatunk új dimenziókat nyit meg” – mondja Anna Müller, a Volvo Trucks Europe szervizpiaci és kiskereskedelmi alelnöke.

A Volvo Flexi-Gold szervizszerződés egyelőre csak bizonyos európai piacokon áll rendelkezésre, és folyamatosan kerül bevezetésre új piacokra a közeljövőben.

Adatok: Új Volvo Flexi-Gold Szerződés

  • Használatalapú szervizszerződés. A karbantartási tevékenységek és a havi díj a tényleges futásteljesítményt tükrözik. 
  • 40%-os rugalmasságot biztosít a becsült éves futásteljesítményhez.
  • A Volvo Flexi-Gold Szerződés ugyanazokat a szolgáltatásokat és üzemidőt biztosítja, mint a Volvo Arany Szerződés.
  • Különösen azoknak a vállalkozásoknak kedvező, amelyeknek a tevékenységét változó kereslet és szezonális változások jellemzik.
  • Nincs szükség további számlázásra vagy papírmunkára az év végi többletkilométerek miatt.