Ahogy mindig, úgy a Salgó Ralin is nyerni szeretne Mads Østberg

Második szezonját kezdi meg a hétvégén rajtoló magyar ralibajnokságban a korábbi világbajnok Mads Østberg. Ahogy eddig minden futam, úgy most ez a Salgó Rally is új lesz a norvég pilóta számára, hiszen tavaly kihagyta ezt a versenyt. A Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosa jó hangulatú teszten vett részt a Tagai Racing Technology csapatával csütörtökön, majd a Citroën magyarországi facebook oldalán tartott élő bejelentkezést követően megkezdték a pályabejárást. Péntek délutánra szeretettel várnak minden érdeklődőt egy kötetlen közönségtalálkozóra a szervizparkba, aztán szombaton a Salgótarján környéki szakaszokon a Citroën C3 Rally2 versenyautójukkal száguldozva szeretnének a céldobogó legfelső fokára jutni.


Teszt a lelke mindennek. Így van ez a ralisportban is. Mads Østberg utoljára négy hónapja ült Citroën versenyautójában, amikor megnyerte a hazai Európa-bajnoki futamot. Az idei évadra készülve Fallóskúton tesztelt a csapat, majd egy rögtönzött on-line sajtótájékoztatón beszéltek az idei tervekről és válaszoltak a kommentben feltett kérdésekre.

Arra a kérdésre, hogy melyik magyar futamokon indulnak, még nem tudott választ adni a pilóta, hiszen még nem tudja pontosan, milyen egyéb versenyek várnak rá. Amelyiken elindulnak, azon mindegyiken győzni szeretnének, még akkor is, ha erősnek tartja a magyar mezőnyt.

Balkányi György csapatfőnök, a Citroën magyarországi importőrének ügyvezetője elmondta: „Tavaly csak öt versenyen tudtunk elindulni a magyar bajnokságban és ez kevésnek bizonyult az év végi győzelemhez. A legtöbb futamot, a legtöbb gyorsasági szakaszt nyerte a Citroën Rally Team Hungary párosa és bízunk benne, hogy ha idén hat versenyen sikerül rajthoz állnunk, az elégséges lesz a bajnoki cím megszerzéséhez.”

Mads új navigátora, a svéd Patrik Barth először jár Magyarországon, de pilótájának elmondása alapján biztos benne, hogy jól fogja magát érezni ebben az új környezetben.

A pénteki pályabejárás után délután 5 órakor minden érdeklődőt szeretettel vár a csapat és a versenyzőpáros a Salgótarján lezárt fő utcáján berendezett szervizparkba, ahol a Tagai Racing Technology sátránál aláírókártyákkal és poszterekkel fogadják a rajongókat és szívesen válaszolnak a feltett kérdésekre.

A Salgó Rally szombaton kerül megrendezésre, reggel nyolc órakor rajtol a mezőny és kilenc gyorsasági szakasz teljesítése után a tarjáni Kisfőtéren ünnepelnek majd a győztesek.