Aratott a Hyundai az AUTO TEST és J.D. Power teszteken

A Hyundai háromszoros sikere a 2017-es német AUTO TEST és J.D. Power minőségi felmérésén

  • A Hyundai két modellje, az i20 és a Tucson teljesített legjobban a 2017-es német AUTO TEST felmérésén.
  • A Hyundai i20 blue 1.0 T-GDI ár/teljesítmény szempontból a kis autó kategória győztese lett, míg a Hyundai Tucson 1.7 CRDI 2WD a SUV kategóriában veri ellenfeleit.
  • A Hyundai i30 a J.D. Power német piacon végzett minőségi felmérésén győzedelmeskedett.
  • A kompakt osztály vásárlói rendkívül elégedettek a Hyundai i30-asaikkal, ezért megbízhatóság, vonzerő és karbantartási költségek tekintetében az első helyre rangsorolták.

Az i20-szal, a Tucson-nal, valamint az i30-cal a Hyundai három modellje végzett a német piac jelenlegi legnagyobb vásárlói felméréseinek élén.

„ A Hyundai i20, i30 és Tucson az Európa-szerte legjobban fogyó három modellünk. Az AUTO TEST 2017, valamint a J.D. Power minőségi felmérésén aratott győzelem igazolja, hogy a felmérés résztvevői nagyra értékelik a Hyundai stratégiáját, mely demokratizálja a technológiát, és a prémium funkciókat mindenki számára elérhetővé teszi” – jegyzi meg Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe operatív igazgatója. „ Minden stratégiai törekvésünk a vásárlóközpontú megközelítésen alapul. Célunk, hogy demokratizáljuk az új technológiákat, és minden szempontból megkönnyítsük vásárlóink életét.”
Az Európa legnagyobb és legtöbb példányszámban fogyó vásárlási útmutatója által végzett AUTO TEST 2017 felmérésen a résztvevők az első hellyel jutalmazták a Hyundai i20-at és Tucson-t a formának, a minőségnek, a technológiának, valamint a Hyundai motor egyedi 5 éves kilométer korlátozás nélküli garanciájának köszönhetően. A Hyundai i20 blue 1.0 T-GDI-t ár/teljesítmény szempontból a kis autó kategória győztesének választották, míg a Hyundai Tucson 1.7 CRDI 2WD a SUV kategóriában győzedelmeskedett.
A Hyundai i20 blue 1.0 T-GDI az AUTO TEST felmérés résztvevőit harmónikus arányaival, nagy üléseivel, valamint tágasságával győzte meg, ami a kis autó kategóriában elismerésre méltó. Ebben a szegmensben az alacsony vételár a legfontosabb, és ez az, ami az élénk háromhengeres motorral hajtott i20-t ár/teljesítmény szempontból kategóriája győztesévé teszi.
Az AUTO TEST másik győztese ár/teljesítmény tekintetében a Hyundai Tucson 1.7 CRDi 2WD. A bírák jelentési alapján ez a jármű már a takarékos 115 lóerős dízelmotorral is eléggé erős. Az alacsony karbantartási költségek, és az alacsony németországi biztosítási díjak mellett az autó fő vonzerejét a megfizethető vételára adja. Az intuitív vezérlés, valamint az általános tágasság szintén elnyerték a szavazók tetszését.
A J.D. Power által 2017-ben végzett jármű-megbízhatósági tanulmány (VDS) szerint azok a német vásárlók, akik Hyundai i30-ast vettek, különösen elégedett voltak kompakt autójukkal. Ez a gépkocsi tulajdonosok körében végzett legnagyobb német felmérése által adott kiváló ítélet. A Hyundai kompakt autója számos kategóriában az élen végzett. A vásárlókat a minőséggel/megbízhatósággal, a vonzerővel és a karbantartási költségekkel kapcsolatos tapasztalataikról kérdezték. A Hyundai i30 egyértelmű győzelme megkérdőjelezhetetlen volt, jóval a többi helyezett előtt végzett.
A vásárlók a Hyundai i30-ast különösen megbízhatónak ítélték. A felmérésben olyan autósok vettek részt, akik autójuknak legalább két éve tulajdonosai. A Hyundai i30 legújabb generációja 2017 eleje óta kapható. Az előd modellt 2012-ben bocsátották piacra. A Hyundai i30 sikere annak köszönhető, hogy egyértelműen felülmúlta ellenfeleit.
A J.D. Power éves tanulmányának keretében, melyet az AUTO TEST magazinnal együttműködve végeznek, 14 000 német autóst kérdeznek a járműveikkel kapcsolatos tapasztalataikról. Az eredmények közvetlenül és megbízható módon jelzik, mennyire elégedett a vásárlók autóikkal. A vásárlók értékeléseit a végső eredményhez súlyozták, és így egy, a hibák gyakoriságán alapuló rangsort állítottak fel.

A J.D. Power vásárlói elégedettségi tanulmánya az egyike az autóipari szektorban végzett vezető független minőségi felméréseknek. A jelentést az Amerikai Egyesült Államokban adták ki közel 50 éve, a neves piackutató cég pedig 2002 óta Németországban is kiadja azt.

 
***
A Hyunda Tucson 1.7 CRDi (85 kW) üzemanyag-hatékonysága l/100 km-ben: 5,4 városi; 4,2 országúti; 4,6 kombinált; CO2-kibocsátás g/km-ben, kombinált: 119; CO2 hatékonysági osztály: A.
 
A Hyundai i20 blue 1.0 T-GDI (74 kW) üzemanyag-hatékonysága l/100 km-ben: 4,5-4,3 kombinált; CO2-kibocsátás g/km-ben, kombinált: 104-99; CO2-hatékonysági osztály: A.
 
A Hyundai i30 ötajtós változat üzemanyag-hatékonysága l/100 km-ben: 6,6 – 4,0 városi; 5,0 – 3,5 országúti; 5,5 – 3,6 kombinált; CO2-kibocsátás g/km-ben, kombinált: 126-95. CO2-hatékonysági osztály: C-A+