Autós, motoros újdonságok mutatkoztak be a Millenárison

Közel 1000 tesztvezetés egy hétvége alatt a Budapest Auto Shown

Harmadik alkalommal rendezték meg a Millenárison a Budapest Auto Showt október 25-27. között, ahol 13 autóimportőr és 7 motormárka járműveit tekinthették meg vagy próbálhattak ki az érdeklődők. A szervezők a hétvége során megközelítőleg 14 ezer látogatót, és közel 1000 tesztvezetést regisztráltak.

A szokásosnál jóval melegebb őszi időjárás ellenére is óriási érdeklődés övezte a Budapest Auto Showt, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg október utolsó hétvégéjén Budapest belvárosában. Péntektől vasárnapig összesen 14 ezren látogattak el a belvárosi helyszínre. A kiállítói térben a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a szabadidő-autók domináltak, amely hűen tükrözi az újautó piac tendenciáit is, hiszen 2019 első nyolc hónapjában az összértékesítés 32,61 százalékát tették ki az SUV-k.

A Millenárison összesen 13 autóimportőr és 7 motormárka állította ki modelljeit, így összesen közel 60 autóval és 16 motorral találkozhattak az érdeklődők, köztük számos olyan újdonsággal, amelyek szinte egyenesen a Frankfurti Autókiállításról érkezetek Budapestre. A DS 3 CROSSBACK, a Ford Ranger Raptor, a Lexus UX, a Peugeot 508 SW, a Renault Zoe és az új Clio, a ráncfelvarrott Škoda Superb és a megújult Volkswagen Passat, valamint a Toyota Proace City Verso is itt mutatkozott be a hazai nagyközönségnek, de autós ínyencségek is fűszerezték az eseményt, a kiállítói csarnokon kívül pedig különböző kategóriájú lakóautók várták a látogatókat.

A motoros szekcióban is megtalálható volt több nóvum, a Harley-Davidson itt mutatta be Livewire-t, a márka első elektromos motorját, s a KSR Motonak köszönhetően itt debütáltak újfent a hazai piacon a két patinás olasz motorgyártó, a Lambretta és a Malaguti kétkerekűi, amelyek hosszú évek óta nem rendelkeztek magyar forgalmazóval. A hagyományos kiállításokkal szemben a Budapest Auto Show idején a látogatók nemcsak megtekinthették a B-csarnokban elhelyezett modelleket, hanem ki is próbálhatták jelentős részüket. A szervezők a hétvége során közel 1000 tesztvezetést regisztráltak.

A show részeként a rendezők kicsiknek és nagyoknak szóló látogatói programokkal is készültek. A kiállítás színpadán egész hétvégén izgalmas beszélgetéseket hallhattak az érdeklődők, a pódiumra lépett Liptai Klaudia, Mautner Zsófi, Bombera Kriszta, Kiss Réka, Király Viktor, Szalay Balázs, Herczig Norbert, dr. Kiss Gergely és a Tankcsapda tagjai is. Emellett szó esett vezetéstechnikáról, használt autó vásárlásról, elektromos autózásról, egyetemi járműversenyekről és téli abroncsokkal kapcsolatos tudnivalókról is. A legszerencsésebb látogatók a Budapest Auto Show mindhárom napján egy-egy teljes szett Michelin-gumiabronccsal távozhattak.