Az ABT DTM pilótái izgatottak voltak a sínap után Dave Rydinggel Gurglban

Egyedülálló élmény Ricardo Feller és Kelvin van der Linde számára: A két ABT DTM pilóta egy napot töltött az ausztriai Ötztal-völgyi Gurgl sípályáin Dave Rydinggel együtt, aki az alpesi sívilágban megszerezte első brit győzelmét. Kupa 2022-ben a kitzbüheli szlalomban.

„Nagyszerű élmény volt” – mondta Kelvin van der Linde. „Mindig nagyszerű szórakozás, amikor a PR-találkozókat a szabadtéri tevékenységekkel kombinálhatjuk a természet olyan nagyszerű helyein, mint a Gurgl. Tökéletes kezdete volt az új DTM-szezonnak – Dave pedig egy nagyon szimpatikus srác, aki nagyon szenvedélyes. Nagyon szórakoztató volt eszmét cserélni vele, és sok hasonlóságot találtunk a két sportágunkban.”

Kelvin van der Linde dél-afrikaiként csak nemrégiben kezdett síelni, de a kezdetektől maximális elkötelezettségről tett tanúbizonyságot a síelő siklójában, akárcsak a versenypályán – annak ellenére, hogy az ABT Motorsport igazgatója, Martin Tomczyk azt tanácsolta neki, hogy előző este, hogy ne vállaljon túl sok kockázatot, és ne veszélyeztesse az új DTM-szezonra és a nürburgringi 24 órásra való felkészülést.

Bár Ricardo Feller Svájcból származik, alig van tapasztalata a síléceken. Ennek megfelelően a fiatal óvatosan viselkedett Gurgl magas alpesi lejtőin. „Még mindig rendkívül klassz élmény volt” – mondta Feller. „Érdekes volt látni, hogy Dave milyen sebességgel csinálja. Ezzel biztosan nem tudok lépést tartani. Először jártam az Ötztal Gurgl síterületen. Annyira megtetszett, hogy privát nyaralást fogok itt tervezni.”

Előző nap Ricardo Feller és Kelvin van der Linde meghívta a sísztárt, hogy élvezze a virtuális tesztvezetést ABT Audi R8 LMS GT3 evo II-vel az ABT szimulátorban, amelyet kifejezetten az eseményre állítottak fel a TOP Mountain Motorcycle Museumban. a Timmelsjoch. „Jó élmény volt” – mondta Dave Ryding. „Nagyon szórakoztató volt mindkét sráccal beszélgetni. Jó tippeket kaptam tőlük a szimulátorhoz, de így is a falban kötöttem ki az első két sarokban. Utána jobban ment a dolog. Természetesen nagyszerű volt, hogy másnap megmutathattam nekik ezt a szenzációs síterületet gyönyörű hegyeivel.”

Ryding azt tervezi, hogy ellátogat a DTM-hez a Norisringen
Dave Ryding maga is nagy motorsport-rajongó, és eddig főleg a motorversenyzés érdekelte. Miután Ricardo Feller és Kelvin van der Linde sokat mesélt neki versenyzői életükről, határozottan tervben van a DTM látogatása idén – valószínűleg júliusban, az ABT Sportsline hazai versenyén a Norisringen. „Imádom a motorsport hangzását és hangulatát” – mondja Ryding. „Nagyon jó lenne ezt a helyszínen látni. Talán még a családomat is elhozhatom.”

Feller, Ryding és van der Linde exkluzív túrán is részt vett a TOP Mountain Crosspoint motorkerékpár-múzeumában. „Soha nem láttam még ilyet” – lelkendezett Ricardo Feller. „Azt hiszem, aligha lehet összehasonlítani. Annak ellenére, hogy magam nem vagyok valami motoros srác, komolyan lenyűgözött, és minden motorsport-rajongónak megér egy látogatást.”

„A múzeum nagyon lenyűgöző” – erősítette meg Kelvin van der Linde. „Mindig boldog vagyok, ha bepillantást nyerhetek a múltba. És ez határozottan nagy élmény volt. A múzeumban található 4D motoros szimulátor is nagyon klassz. Valószínűleg soha nem fogok tudni motorozni ilyen utakon, de most legyen fogalmam arról, milyen érzés.”

2023-ban az ABT Sportsline és az Ötztal Toursimus is partnerek a DTM-ben
A Gurglban megrendezett „ABT DTM Kick-off 2023” során az ABT Sportsline és az Ötztal Tourism közötti partnerség is kibővült. A 2023-as szezonban az Ötztal és a Gurgl logója is jól láthatóan megjelenik az ABT Sportsline DTM autóin. „Nagyon örülök, hogy ez a partnerség folytatódni fog” – mondta Harry Unflath, az ABT Sportsline sportmarketing vezetője. „A DTM-versenyeken sok látogató számára a gurgli nyaralás is kérdésessé válik. De emberi viszonylatban is tökéletesen passzol. A Scheiber családdal már az együttműködés előtt is jó volt a kapcsolatunk, és sofőrjeink is azonnal otthon érezték magukat itt. Az ABT Sportsline nevében köszönjük minden résztvevőnek ezt a nagyszerű eseményt! Már nagyon várjuk a Norisringen való visszatérő látogatást.”

Az ABT Sportsline DTM csapatában javában zajlik a felkészülés az új szezonra Kemptenben. Következő a két versenyautó 2023-as új dizájnjának színezése, amely először a hivatalos tesztnapokon lesz látható a Red Bull Ringen április 15-16-án. A szezon Oscherslebenben kezdődik a pünkösdi hétvégén (május 27/28).