Az ABT felmelegíti az Audi RS 3-at

Jegy a “Club 300”-ra

2011-ig az S3 volt az Audi legerősebb képviselője a kompakt osztályban. Tíz évvel később még erősebb fölényt kapott az RS 3 formájában. Különösen kívánatossá vált 5 hengeres motorjának köszönhetően, ami egyértelmű elkötelezettség a márka sportos történelme iránt. 2021 óta a “Hot Hatch” harmadik generációja van az utakon, de újra elérhető elegáns limuzinként is. Elődjéhez képest a pályán nyújtott teljesítmény jelentősen javult, amint azt az autós magazinok megjegyezték. A lóerő tekintetében viszont patthelyzet van, az egyetlen különbség a második generációhoz képest a nyomaték kismértékű növekedése. Azok, akik az alapfelszereltségként kínált 400 LE-nél (294 kW) többet szeretnének, most egy ABT Power teljesítménynöveléssel* teljesíthetik ezt a vágyukat.

A világ legnagyobb autóipari utópiaci és teljesítmény-alkatrész-specialistája az Audi és a VW számára kérésre beszereli legendás csúcstechnológiás ABT Engine Control (AEC) rendszerét az RS 3-ba. “A szoftvert tapasztalt csapatunk speciálisan a járműhöz igazította, és számtalan munkaóra alatt tesztelte az úton és a tesztpadon. A motorvédelmi intézkedések és garanciális szolgáltatások átfogó csomagja lelkiismeret-furdalás nélkül biztosítja a vezetési élményt” – magyarázza ügyvezető partner. Hans-Jürgen Abt. Hatalmas 460 LE (338 kW) szerepel az adatlapon az “ABTgrade” után, és nem csak ott. A megnövelt teljesítményű jármű lenyűgöző 0,2 másodpercet vesz igénybe a normál 0-tól 100 km/h-ig terjedő sprinthez képest, amely most 3,6 másodperc alatt teljesít. Igény esetén az RS 3 akár a „Club 300” tagjává is válhat: az ABT Sportsline emellett lehetőséget kínál az elektronikusan vezérelt végsebesség jelentős növelésére is.

További termékek már tervezés alatt állnak, és az ABT konfigurátoron keresztül napi rendszerességgel kutathatók és érhetők el. Már kaphatók az ABT integrált bejárati lámpák, amelyek nyitott ajtónál a cég logóját vetítik az aszfaltra.

*A motor teljesítményadatai megfelelnek az EWG/80/1269 előírásainak. A folyamat és a fékpad gyártója a jármű gyártója által tanúsított és engedélyezett. További részletekért látogasson el a www.abt-sportsline.com/performance-measurement oldalra.