Az Aston Martin és a Lotus új kerékpárokat mutat be, amik többe kerülnek, mint egy-egy gépkocsi

A Lotus Type 136 e-bike jelenlegi árfolyamon 26 347 dollárba kerül, és ez több, mint néhány autóé

Ha szereti a túlárazott motorkerékpárokat, bringáka autóipari csatlakozásokkal, szerencséje van, mivel az Aston Martin és a Lotus egyaránt új kínálattal rendelkezik.

Az ábécé sorrendben kezdődően az Aston Martin J.Laverack-kel közösen megalkotta a „világ legegyedibb, legfejlettebb és legapróbb részletekig megtervezett országúti kerékpárját”. A J.Laverack Aston Martin .1R névre keresztelt kerékpár halszálkás szövésű szénszálas csövekkel rendelkezik.

Hozzájuk csatlakozik a 3D nyomtatott titán fülek, az integrált négy dugattyús féknyergek és egy szerszámkészlet, amely kézzel készített fa tokban érkezik. A kerékpár finom szögeket is tartalmaz a DB12 és a Valkyrie irányába, de figyelemre méltó, hogy nincsenek szabad kábelei.

A különleges vonások túlmutatnak a hagyományos jelvényes munkán, mivel a vásárlókat meghívják az Aston Martin főhadiszállására a J.Laverack alapítóival való „teljes találkozóra”. Ez a találkozó lehetővé teszi számukra, hogy felfedezzék a kerékpár kiterjedt testreszabását, amely magában foglalja a „csövek, fülek, villák, szár, nyeregcső és a kormány leejtésének színének meghatározását”. Az ügyfelek az Aston Martinhoz illő színeket kaphatnak, és egy autóipari stílusú konfigurátorral megvizsgálhatják a lehetőségeket.

Az Aston Martin kreatív igazgatója, Marek Reichman elmondta: „A J.Laverack Aston Martin .1R lényegében egy titán hiperautó két keréken. Az egyszerű, okos zsenialitás az, ahogyan a motorkerékpár mérnöki vívmányait összeolvasztjuk a letisztult teljesítményű dizájnnal, hogy zsigerileg izgalmas vezetési élményt nyújtsunk. Az eredmény egy jellegzetes forma, amely hagyományokon és technológián keresztül született, és kizárólag a legfejlettebb anyagok felhasználásával készült kézi munkával, amely megfelel két ikonikus brit vállalatunk származásainak és előrelátó természetének.”

Lotus Type 136

Ha most vett egy új Lotus Eletre-t, megtekintheti a Type 136-ot. Ez egy „teljesen új kerékpár, [amely] a több mint 30 éves országúti és pályakerékpározási sikerek tervezési és mérnöki kiválóságát hasznosítja”.

A marketing hiperbolát félretéve a Type 136 az olimpiai kerékpárokból merít ihletet, és könnyű szénszálas vázával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a modell mindössze 9,8 kg-ot nyomjon. Ez nem túl kopott, ha figyelembe vesszük, hogy a kerékpár elektromos motorral rendelkezik, amelyet egy cserélhető akkumulátor hajt meg, amely vizespalacknak van álcázva.

A kerékpár első kiadású kivitelben kerül forgalomba, amely 136 darabra korlátozódik, amelyek ára 20 000 GBP és 25 000 euró között mozog. Ez a jelenlegi árfolyamon 24 247 és 26 347 dollár.

Noha ezen az áron Ford Mavericket is kaphat, az első kiadások „egyedi számozással vannak ellátva, és az ikonikus motorsport-festékben kaphatók”. Egy olcsóbb változat végül 2024 tavaszán következik.

Teljesen elektromos földi kiszolgálást vezetnek a reptéren