Az Audi e-tron GT és az Ironman

Április végén debütál a Marvel Studios legújabb, és – a címe alapján az utolsó – Avengers filmje, a Végjáték, amelyben – Robert Downey Jr. elmondása alapján – a történelem legizgalmasabb elektromos autója is feltűnik.

audi-e-tron-gt-m.jpg

(Csak csendben jegyezzük meg, hogy ha láttál már ” Marvel filmet” akkor a most bemutatkozó mozit is láttad már…)

A bosszúállók egyik tagja, a Robert Downey Jr. által megformált Vasember, vagyis Tony Stark egyebek közt arról ismert, hogy különféle Audikkal jár. Videónkon is Audival érkezik egy találkozóra, ahol 1:20-tól az Audi Design vezetője, Marc Lichte elmesélni Robertnek az autó születésének lépéseit. “Minden egy vázlattal kezdődött” – mondja Marc, és már húzza is a vonalakat. A kérdésre, hogy mivel kezdte, hogy különbözzön a többiektől, egyszerűen válaszol: nagy kerekeket akartam, nagy tengelytávot, széles nyomtávot, lapos karosszériát.

audi-e-tron-gt-2_m.jpg

Ez így valóban jó alap egy Gran Turismo számára, de még kell egy sor egyéb elem is. Például az, ami meghajtja: az elektromos rendszer.

Aztán 5:20-tól láthatjuk magát az elkészült tanulmánymodellt is, amely olyan, amilyennek Marc elmondta, hosszú, széles, lapos. És álló helyzetben is iszonyúan dinamikus.