Az Automobili Lamborghini és a Ducati csatlakozik Paolo Troilo művészetének ünneplésére

„Mítoszok teremtésének művészete”

A bolognai Galleria Cavour rendezvénye, amely bemutatja azt a két modellt, amelyen a művész alkottot

Az Automobili Lamborghini és a Ducati egyesítette erőit, hogy ünnepelje a művészetet Paolo Troilo művész vízióján keresztül, aki kreativitását a két márka szolgálatába állította két ikonikus modell műalkotássá alakításával. Az Arte Fiera Bologna keretében megrendezett „Mítoszok létrehozásának művészete” kiállítás helyszíne a Bologna központjában található Galleria Cavour, ahol a művész két alkotását mutatták be. Az egyik oldalon egy Lamborghini Huracán EVO, amely a „Minotauro” című alkotás vásznává vált, a másikon pedig egy Ducati Streetfighter V4 Lamborghini a „Centauro” alkotáshoz, mindkét jármű ugyanannak a megrendelőnek a tulajdonában volt, aki a művészetet egyesíteni akarta. és a motorok tökéletes szintézisben.

Paolo Troilo (született 1972-ben Tarantóban) egyedülálló hiperrealista ujjfestési technikájáról híres, és pontosan így jött létre a két modell. A Huracán EVO karosszériájára festett „Minotauro” szimbolizálja a szublimációt a művész víziója és egy olyan márka ikonikus értéke között, mint az Automobili Lamborghini, amelynek az ügyfelek által dizájnjuk, teljesítményük és minőségük miatt nagyra értékelt autók igazi egyedivé válnak. egy szinten a műalkotásokkal. A Paolo Troilo ujjbegyeivel reprodukált férfitest erőteljes vonásain keresztül a festmények azt a dinamizmust, erőt és legbensőbb érzelmeket fejezik ki, amelyeket a művész érzett a Huracán EVO vezetésekor. A jármű előtti tisztelgés az „ember”, a „bika” (az Automobili Lamborghini szimbóluma) és a „mítosz” fogalmának egybeolvadásában rejlik, amely a megfestett férfialak által kisugárzott fékezhetetlen – természetfeletti és már-már állatias – erőben fejeződik ki. az autó oldalain.

A bemutatóra a Galleria Cavourban került sor, amely a luxus és az exkluzivitás jelképe Bologna szívében. Az Automobili Lamborghini és a Ducati vezérigazgatói, Stephan Winkelmann és Claudio Domenicali 200 résztvevő jelenlétében mutatták be a Troilo által festett két modellt. Az alkalomra a két vezérigazgató megerősítette a kapcsolatot a saját márkáik között, amelyek világszerte elismert kiválóságot képviselnek, mindegyik saját szegmensében, a Made in Italy cachet és a Motor Valley presztízs szimbólumaként. Ez egy olyan kiválóság, amely Paolo Trolio kezével összekapcsolva összekapcsolja a művészetet az autós világgal, bizonyítva, hogy a kettő tökéletes egységben megfér egymás mellett.