Az Automobili Lamborghini példátlan rekordok felállításával zárta 2023-at

  • Több mint 10 000 autót először szállítottak ki az ügyfeleknek
  • Rekordot döntõ 27,2%-os üzemi haszonkulcs
  • 2,66 milliárd eurós bevétel
  • A működési eredmény először haladja meg a 700 millió eurós határt

A 2023-as év volt minden idők legjobb éve az Automobili Lamborghini számára, amely az olaszországi Sant’Agata Bolognese-ben olyan pénzügyi eredményeket tett közzé, amelyek megerősítik a cég folyamatos növekedését. A tavalyi első alkalommal átadott 10 000 autós csúcs (pontosabban 10 112) után a Lamborghini további rekordokat döntött a jelentési időszakban, beleértve a 2,66 milliárd eurós bevételt, ami 12,1%-kal több, mint 2022-ben.

Stephan Winkelmann, az Automobili Lamborghini elnök-vezérigazgatója megjegyezte: „Az Automobili Lamborghini továbbra is folyamatosan és különböző területeken dönti meg egyik rekordját a másik után. Ez azt jelenti, hogy döntéseink és elképzeléseink helyesek voltak, és hozzájárultak a vállalat szerves növekedéséhez. A 723 milliós működési eredmény a 27,2%-os működési eredményhányaddal együtt egyértelmű jelei annak, hogy az elfogadott stratégia megalapozott. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a jövőbe tekintsünk, és új és kihívásokkal teli célokkal tervezzük a következő éveket: egy olyan jövőt, amely már 2024-ben fontos újításokkal fog járni, beleértve az új Urus PHEV és a Huracán követőjének bemutatását, valamint olyan új kihívásokat, mint pl. Az Automobili Lamborghini debütált az állóképességi bajnokságban az SC63-mal. Ezek olyan kihívások is, amelyek vállalatunk állandó elkötelezettségét a növekedés és az új mérföldkövek elérése mellett jelképezik.”

Az üzemi árrés 2017 óta folyamatosan nőtt, és tavaly rekord 27,2%-ot ért el, ami lehetővé tette az Automobili Lamborghini számára, hogy ismét kategória legjobbja legyen, és megerősítse pozícióját a tartós luxuscikkek egyik globális szereplőjeként. Ez olyan működési eredménnyé válik, amely először lépi át a 723 millió eurós 700 millió eurós küszöböt, ami 17,8%-kal magasabb, mint 2022-ben.

Paolo Poma, az Automobili Lamborghini ügyvezető igazgatója és pénzügyi igazgatója kijelentette: „2023-ban ismét példátlan pénzügyi és üzleti teljesítményt értünk el, amely 27,2%-os nyereségességgel a világ egyik legfontosabb luxuspiaci szereplőjeként pozicionál bennünket. Ez a szilárd megbízási bankkal együtt lehetővé teszi számunkra, hogy optimistán tekintsünk a jövőbe, és hosszú távon tervezzük növekedésünk következő lépéseit. A Direzione Cor Tauri stratégiával az a célunk, hogy növeljük a jövedelmezőséget egy fenntartható utat követve mind környezetvédelmi, mind pénzügyi szempontból, hogy értéket teremtsünk valamennyi érdekelt fél számára.”

A 2023-as eredmények még jelentősebbek a korábbi évekhez képest, mivel a Revuelto[1] nem járult hozzá: a 2024-ben kezdődő szállításokkal a rendelési bank több mint két évre lefedi a termelést, erős alapot biztosítva az Automobili Lamborghini folyamatos működéséhez. növekedés. Ezenkívül a megrendelések a Huracán[2] és az Urus[3] gyártásának befejezéséig tartó időszakra vonatkoznak, amelyeket 2024-ben az új hibrid hajtásláncok váltanak fel. Ebben az évben az Automobili Lamborghini történelmi debütálása is a világ legfontosabb állóképességi bajnokságaiban a cég vadonatúj hibrid versenyautójával, az SC63-mal.

A 2023-as év az Automobili Lamborghini újabb diadalát jelentette, kiemelkedő pénzügyi eredményekkel és folyamatos növekedéssel, amely megerősítette a vállalat erejét a 60. üzleti évében. 2024-re összpontosítva, amely a vállalat számára a fontos változások és innovációk éve lesz, a növekedésbe való befektetés iránti állandó elkötelezettsége megerősíti a Sant’Agata bolognesei székhelyű autógyártó eltökéltségét, hogy továbbra is a kiválóság ikonja maradjon a luxusautó-szcénában.

[1] A Revuelto fogyasztási és kibocsátási értékei; Kombinált üzemanyag-fogyasztás: 10,3 l/100km (WLTP); Összesített energiafogyasztás: 78,1 kWh/100 Km (WLTP); CO2-kibocsátás együttesen: 276 g/km (WLTP)

[2] Az összes Hurácan modell üzemanyag-fogyasztási és emissziós értékei; Kombinált üzemanyag-fogyasztás: 14,9-13,9 l/100km (WLTP); CO₂-kibocsátás együttesen: 338-328 g/km (WLTP)

[3] Az összes Urus modell üzemanyag-fogyasztási és emissziós értékei; Kombinált üzemanyag-fogyasztás: 14,1-12,7 l/100km (WLTP); CO₂-kibocsátás együttesen: 325-320 g/km (WLTP)