Az AutoWallishoz került a Nelson Csoport flottakezelési üzletága a Versenyhivatal jóváhagyását követően

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően lezárult a Nelson Csoport flottakezelési üzletágának felvásárlása. A flottakezelői piac 10 legnagyobb szereplője közé tartozó Nelson megszerzésével a magyar tőzsde autós vállalata stratégiai és eredménytermelési szempontból kulcsakvizíciót hajtott végre.

A Nelson Csoport flottakezelési üzletágának felvásárlásával a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis újabb lépést tesz a mobilitási szolgáltatások bővítésének irányába. A Gazdasági Versenyhivatal által jóváhagyott és a mai napon lezárt tranzakció több szempontból fontos az AutoWallis stratégiájában: a Nelson jelenlegi piaci részesedésére építve, azt organikusan is tovább növelve az AutoWallis Csoport egy újabb, jelentős eredménytermelő szolgáltatást kínálhat fel Kiskereskedelmi és Szolgáltatási Üzletágának ügyfelei részére, beleértve a Wallis csoport tagjait is. A flottakezelői piacra történő belépéssel az AutoWallis Csoport újabb mérföldkőhöz érkezett, és a szolgáltatási portfólió szélesítése irányába tesz nagy lépést az elmúlt évek kis- és nagykereskedelmi bővülését támogató üzletfejlesztései és akvizíciói után.

A több mint 30 éves Nelson Csoport a 10 legnagyobb szereplő közé tartozik a flottakezelői piacon, megszerzésével egy lépésben 2-2,5 százalékos részesedést szerez az AutoWallis ezen a területen. Az akvizíciót az AutoWallis saját forrásaiból fedezi, ahhoz külső finanszírozást, vagy saját részvényeket nem használ fel. A felvásárlásra mindkét fél számára előnyös feltételek mellett került sor, amely a Nelson Flottalízing erős jövedelemtermelő-képességének köszönhetően biztosítja a vételárban megfizetett goodwill rövidtávú, akár két éven belüli megtérülését. Atranzakció a mai napon zárult az összes feltétel teljesülésével. A Nelson flottakezelő üzletága 2021-ben 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 2,4 milliárd forintos EBITDA-t, valamint 230 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Az átvételre kerülőflottakezelési üzletág kiválóan menedzselt, hasonló konzervatív értékrendet képvisel, mint az AutoWallis. A Nelson fejlett vállalati kultúrája és irányítási rendszere lehetővé teszi a gyors és hatékony integrációt. A tranzakció teljes volumene 2,98 milliárd forint, melynek 335 millió forint összegű halasztott része az elkövetkező két évben kerül kifizetésre. Az eladók a vételár meghatározott részéből forrást biztosítottak az AutoWallis Csoporthoz frissen csatlakozó Nelson munkavállalók és vezető tisztségviselők AutoWallis Munkavállalói Résztulajdonosi Programjában (MRP) történő részvételéhez.

Exkluzív podcastok a BEGURULVA és a PODCARS oldalakon!