Az egyszeri Lamborghini Revuelto „Opera Unica” a 2023-as Art Basel Miami Beachen debütált

Ez a kézzel készített műalkotás rávilágít a Lamborghini testreszabásának végtelen lehetőségeire

Az Automobili Lamborghini a művészeten keresztül ünnepli fennállásának 60. évfordulójának fontos mérföldkövét, bemutatva a Revuelto „Opera Unicát”: egy egyedi műalkotást, amelyet az Art Basel Miami Beach 2023 során mutattak be. Bemutató a Revuelto, a márka első V12 hibrid plug-in HPEV (High Performance Electrified Vehicle) nagymértékben testreszabott változata, ez az „Opera Unica” a Centro Stile művészi koncepciójának és fejlesztésének köszönhetően, valamint a Lamborghini Ad Personam irányítása alatt készült. csapat.

A régóta várt Revuelto az év elején jelent meg, és a hibrid plug-in a teljesítmény, a sportosság és a vezetési élmény tekintetében új szintre emelkedik példátlan új architektúrájának köszönhetően; innovatív dizájn, maximális hatékonyságú aerodinamika és új karbonvázkoncepció. Az 1001 lóerős Revuelto rendkívül mozgékony és hatékony mind közúton, mind pályán.

“A vállalat globális piacaként nagyon illik, hogy ezt a Revuelto “Opera Unicát” az Egyesült Államokba hozzuk, és az Art Basel Miami Beachen mutatjuk be” – jegyezte meg Stephan Winkelmann, az Automobili Lamborghini elnök-vezérigazgatója. “A történelem leggyorsabb, technológiailag legfejlettebb és testreszabható Lamborghinijeként a Revuelto rendkívül pozitív visszhangot kapott világszerte. Az ikonikus V12 a Lamborghini történetének szerves részét képezi, és ezzel az “Opera Unicával” valóban felfedeztük a Ad Personam személyre szabottságunkat, ezzel egy autóipari remekművet alkotva.”

A Lamborghini megalakulása óta vezető szerepet tölt be a színes alkalmazások innovációjában. Ez a Revuelto „Opera Unica” kézzel festett külseje Viola Pasifae-tól Nero Helene-ig halványul, meleg és hideg színek ecsetvonásos részleteivel, a folyamat 76 órányi fejlesztést és tesztelést, valamint összesen 435 órát vesz igénybe. Az autó motorháztetején egy finom 60. évfordulós logó látható.

A külsőhöz hasonlóan a belső tér is egyedi, művészi teret teremt. A színekkel játszva az aszimmetrikus kialakítás érdekében a belső tér további 220 órát igényelt. A Nero Ade és Viola Acutus kéttónusú bőrbelsőjének kiegészítéseként az üléstámlákat, az ajtóbetéteket és a tetőkárpit a 60. évfordulós logóval hímezték, a külső meleg és hideg színekkel összeillően. Most még a start és stop fedelet is kiemelik az árnyékolt ecsetvonás színek.

“Valami tisztán művészi dolgot akartunk létrehozni ecsetek és színkombináció segítségével, mintha a Revuelto egy vászon lenne. Ez adta az inspirációt ehhez a különleges festéshez” – mondta Mitja Borkert, az Automobili Lamborghini tervezési igazgatója. “A dinamikus, kézzel festett külsővel igazán hangsúlyozzuk az autó aerodinamikáját és sebességét.”

Ezt a Revuelto „Opera Unicát” ma este mutatják be Miami Beach-en egy bemutató rendezvényen, amelyen válogatott műalkotásokat mutatnak be az Automobili Lamborghini America márkakereskedők megbízásából a márka 60. évfordulója alkalmából.

A 2023-as Art Basel Miami Beachen bemutatott „Lamborghini: 60 Years of Artistry in Motion”