Az elektromos autók iránti kereslet

Miközben a Ford kialakítja elektromosautó-gyártásának új beszállítói láncát, az autósok már most is rendkívül elégedettek a jelenleg kapható első generációs elektromos modellekkel, emellett pedig a potenciális elektromosautó-vásárlók körében folyamatosan erősödik a vásárlási szándék.

Most először tapasztalható, hogy azok a vevők, akik a következő két évben autóvásárlást terveznek, többnyire elektromos vagy hibrid modellben gondolkodnak: az EY által közzétett kutatás szerint a tavalyi évhez képest 11, 2020-hoz képest pedig 22 százalékkal nőtt a számuk. A megkérdezettek többsége a tisztán elektromos hajtású autók iránt érdeklődik.

Az EV-t eddig még nem használó haszonjármű-tulajdonosok körében elvégzett Ford Pro felmérés szerint az amerikai flottakezelők 60 százaléka tervezi a következő két év során elektromos hajtású modellek beszerzését.

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!

Az F-150 Lightning és a Mustang Mach-E megjelenésére kiválóan reagált a piac, és ezek az autók számos új vásárlót szereztek a Fordnak. A 2022 első negyedévében készített Ford-tanulmány megállapította, hogy a Mustang Mach-E a vásárlók kedvező véleménye alapján megosztott első helyezést kapott saját szegmensében, az F-150 Lightning pedig a második helyezést szerezte meg a pickup-kategóriában – miközben az első helyen az F-150 modell belsőégésű motorral hajtott változata végzett.

A cikknek még nincs vége!
Lapozz a következő oldalakra!