Az elektromos offenzíva újabb mérföldköveként érkezik az Opel Vivaro-e

2020-ban rajtol a sikeres szállítójármű elektromos változata

  • Kétféle akkumulátor, 200 vagy 300 kilométerre, a WLTP szerint
  • Kipufogógáz nélkül, nulla emisszióval jár a könnyű áruterítő
  • Erős páros tagja lesz az Opel Vivaro-e, a 2021-től érkező Opel Combo-e mellett
  • Semmi sem korlátozza az elektromos változat praktikumát és komfortját
  • Világos a stratégia, 2024-ig valamennyi Opel-típust villamosítanak

Folytatódik az Opel elektromos offenzívája: 2020-tól az Opel Vivaro is kapható lesz tisztán akkumulátoros-villamos hajtással. A vevő kétféle nagyságú akkumulátor közül választhat, a felhasználási körülményektől függően. Az 50 kWh kapacitásúval 200 kilométert ér el a hatótáv a WLTP1 szerint mérve, a 75-össel 300-at. Urbánus területen egyre fontosabb az emissziómentes áruterítés, és ennek megfelelően nő az igény az elektromos furgonokra.

A Vivaro-e alapja a konszern nagymértékben variálható EMP2-padlóváza, amely egyaránt alkalmas hagyományos vagy elektromos hajtóműhöz. A Vivaro-e különösen hatékony könnyű haszonjárművel bővíti az Opel kínálatát. 2021-ben társul hozzá az Opel Combo-e.

„Villamosít az Opel! 2024-ig valamennyi sorozatunkból választhatnak elektromost az ügyfeleink “ jelentette ki az Opel főnöke, Michael Lohscheller: „Különösképp fontosak az elektromos járművek az útvonal utolsó, belvárosi kilométerein, akár személy-, akár áruszállításra. Ezért örülök, hogy a Vivaro már a jövő év folyamán elérhető lesz elektromos hajtású változatban. Továbbá már 2021-ben megjelenik az Opel Combo Life, a Combo Cargo és a Zafira Life is villanyautóként.“

Három generáció: 2001 óta sikeres Európa-szerte az Opel Vivaro

Az új Opel Vivaro-e folytatja a rüsselsheimi márkának azt a sikersorozatát, amely 2001-ben kezdődött az áruszállító első nemzedékével. A Vivaro A 2014-ig volt kapható, kisbusz, furgon és platós kivitelben. Ebben az időközben több mint 650 ezret adott át vevőinek az Opel. 2014 közepén jött a második generáció, amelyből idén nyárig 310 ezer talált gazdára.

Néhány hete már a hármas számú Opel Vivaro várja a vevőit a márkakereskedésekben. Az Opel új, multifunkcionális transzportere már nem két-, hanem háromféle hosszúságban (4,60, 4,95 és 5,30 méter) készül, 200 kilogrammal megnövelt hasznos teherbírása eléri az 1400-at, és elődjénél fél tonnával nehezebb, 2500 kilogrammos utánfutót vontathat. Legtöbb kivitele csak 1,90 méter magas, így behajthat mélygarázsokba is. Nőtt a vezető és az utasok komfortja is. Kívánságra sokféle csúcstechnikát és vezetési asszisztenst kínál, az adaptív IntelliGrip kipörgésgátlótól a 180 fokos panoráma-tolatókamerán át a multimédiás infotainmentig. A munkás mindennapokat szenzorvezérlésű tolóajtók és FlexCargo átrakónyílás könnyítik meg jelentősen.


[1] A közölt hatótáv ideiglenes, a WLTP tesztmódszer szerint megállapítva (VO (EG) Nr. 715/2007 és VO (EU) Nr. 2017/1151).