Az első BMW M3 Touring motorsportos egyéniségét bla-bla-bla

A BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautójához már a piaci bevezetés pillanatától elérhetővé válnak az eredeti, típus-specifikus BMW tartozékok.

Az M xDrive intelligens összkerékhajtással dolgozó, első BMW M3 Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 10,1 – 10,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 229 – 235 gramm / km) markáns egyéniségként érkezett meg a BMW M GmbH nagyteljesítményű portfóliójára, összetéveszthetetlen kisugárzását azonban még tovább fokozzák a típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek – amelyek már a BMW M3 Touring idén novemberi piaci bevezetésekor elérhetővé válnak. Az utólagosan felszerelhető, eredeti BMW tartozékok kiváló megoldásokat kínálnak a bajor prémiummárka azon ügyfeleinek, akik még inkább előtérbe helyeznék a BMW M3 Touring formanyelvének dinamizmusát és vérpezsdítő vezetési élményét.


HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!

Szénszál-erősítésű műanyagból készült, kifinomult karosszéria-kiegészítők

Az első BMW M3 Touring formanyelvéhez kifejlesztett BMW M Performance karosszéria-kiegészítők egytől egyig az újdonság génjeibe kódolt, versenyautós sportosságra helyezik a hangsúlyt. A tervezők a szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tételek mindegyikét átlátszó lakkal vonták be, hogy minden szögből a BMW M3 Touring sportosságát nyomatékosítsák. A szénszál-erősítésű műanyagból készült BMW M Performance első koptatóknak és légterelőknek köszönhetően a modell frontrésze a Német Túraautó Bajnokság (DTM) versenyautóit idézi.

Oldalnézetből elsőre a BMW M Performance Air Breathers légkivezető nyílásokon és a látványos BMW M külső visszapillantó-házakon akad meg a vezetés szerelmeseinek pillantása, míg hátulról nézve a BMW M Performance légterelő szárny, a BMW M Performance diffúzor és a BMW M Performance koptatók gyorsítják fel a szívverést – egytől egyig szénszál-erősítésű műanyagból formázva.

Titánból készült kipufogórendszer és típus-specifikus futómű-opciók

A titánból készült BMW M Performance sport kipufogórendszer a középre rendezett kipufogóvégek kvartettjével és a vérbeli versenyautók zabolátlan orgánumával erősíti tovább az első BMW M3 Touring motorsportos egyéniségét. A rendszer – kivétel nélkül titánból készült – hátsó kipufogódobja és négy darab végződése méltó hangzásvilággal szólaltatja meg a BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotort. A könnyűszerkezetes járműépítés vezérelveit a hátsó kipufogódob képviseli, amely mintegy 30 százalékkal könnyebb az alapfelszereltségként kínált alkatrésznél.

Az első BMW M3 Touring lélegzetelállító menettulajdonságait olyan BMW M Performance sport futómű fokozza tovább, amellyel a bajor prémiumgyártó ügyfelei a sportmodell hasmagasságát is igényeik szerint hangolhatják át. Az alacsonyabbra helyezett súlypontnak köszönhetően a vezetők nagyobb kanyarsebességeket érhetnek el. A BMW M Performance sport fékbetétek eközben közúton és versenypályán is intenzívebb lassulást garantálnak.

A kovácsolt BMW M Performance keréktárcsák az extrém sportos vezethetőség legmagasabb minőségi szabványait képviselik, miközben a karosszéria rendkívül dinamikus formanyelvének ékeiként, sport gumiabroncsokkal szerelve gurulnak az autó alatt. A készítők mindegyik felnit egyetlen darab alumíniumtömbből vágták ki, mérnöki precizitással. A BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák kimagasló tartósságról, csúcskategóriás stabilitásról, magabiztos futásteljesítményről és magával ragadó kialakításról tesznek tanúbizonyságot. Az Y küllődizájnú, Jet Black matt árnyalatú felnik a versenyautók hangulatát idézik és az első tengelyen 19”, a hátsó tengelyen pedig 20” méretben érhetők el. A keresztküllő-dizájnú, kovácsolt BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák előre 20”, míg hátulra 21” méretben rendelhetők meg, Jet Black matt vagy Frozen Gold Bronze árnyalatban.

Motorsportos hangulat az utastérben

Az első BMW M3 Touring utasterében kifinomult, szénszálból készült és Alcantara-borítású elemek fokozzák tovább a BMW M divízió motorsportos hangulatát. A matt bevonatú, szénszálból készült BMW M Performance dekorbetétekkel két nagyméretű, Alcantara-borítású térdpárna harmonizál, amelyek tempós kanyarokban segítenek optimalizálni a vezető pozícióját. Az első ülések BMW M Performance háttámláin sportosan olvadnak össze a szénszálból készült betétek az Alcantara-borítással, amelyeken integrált BMW M Performance embléma ragyog. Az utastér motorsportos hangulatát a BMW M Performance középső könyöktámasz emeli új dimenzióba, amelynek Alcantara-borítását a BMW M divízió trikolor árnyalata és integrált BMW M Performance embléma díszíti.

Az ajtókba épített, LED-technológiás új BMW M Performance kivetítők a hagyomány iránti tisztelet és a motorsportos szenvedély egységét hirdetik. A bajor prémiummárka ügyfelei ráadásul a „50 Jahre BMW M” motívummal is felszereltethetik új sportautójukat, a BMW M divízió fennállásának 50. évfordulója alkalmából.