Az EX30 a valaha gyártott legkisebb szénlábnyomú Volvo

Az új Volvo EX30-asban a Volvo Cars legkiválóbb értékei összpontosulnak: olyan kisméretű, tisztán elektromos szabadidőjármű, amely megfelel a modern idők elvárásainak, kiemelkedően biztonságos, ráadásul egész élettartamára vetítve csekélyebb a CO2-kibocsátása, mint a Volvo bármely eddigi típusáé.

A Volvo Cars mérnökei a Volvo EX30 gyártásának és életciklusának minden fázisában csökkentették a szénkibocsátást, így annak értéke az autó 200 000 kilométeres futásteljesítményig 30 tonna alatt marad*. Ez 25 százalékkal kedvezőbb, mint a Volvo két másik, tisztán elektromos típusa: a C40 vagy a XC40 esetében, és egyben fontos mérföldkő azon az úton, amelynek végén 2025-re a 2018-as értékekhez viszonyítva 40%-kal csökkenteni kívánjuk járműflottánk összesített CO2-kibocsátását.

Tisztán elektromos járműként a Volvo EX30 használat közben egyáltalán nem bocsát ki káros anyagot. Ez maga is hozzájárul a szénlábnyom csökkentéséhez, a jelentősége azonban túlmutat ezen. Ennek ugyanis számottevő lehet a légminőségre gyakorolt hatása: a dél-kaliforniai egyetem* frissen közzétett kutatása arra világított rá, hogy egy adott területen már csekély számú elektromos jármű megjelenése is közvetlenül csökkentheti az egészségügyi intézmények ambulanciáin előforduló asztmás esetek számát.

Ha azonban egy gépkocsi egész élettartamára vetített szénlábnyomát szeretnénk csökkenteni, a villamosítás önmagában nem elegendő. Az autót ugyanis nem csak vezetjük: azt meg is tervezik, kifejlesztik, legyártják, majd az értékesítési helyre szállítják – és ezen fázisok mindegyikében csökkenthetjük az üvegházhatást súlyosbító gázok kibocsátását.

„Az új EX30-assal jelentős lépést tettünk fenntarthatósági célkitűzéseink megvalósítása felé.” – mondta Anders Kärrberg, a Volvo Cars globális fenntarthatósági igazgatója. „2025-re jelentős mértékben: a 2018-as értékekhez viszonyítva 40 százalékkal kívánjuk csökkenteni az egy autóra eső összesített CO2-kibocsátásunkat. Ennek érdekében 50 százalékkal kell mérsékelnünk a jármű használata során keletkező káros anyagok kibocsátását, és 25 százalékkal a vállalat tevékenységeihez, a nyersanyagok kinyeréséhez és beszerzéséhez, illetve a beszállítói lánchoz köthető emissziók mértékét. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy végső célkitűzésünket megvalósítva 2040-re teljes mértékben szénsemleges vállalattá váljunk.”
Újrahasznosított anyagok minden ponton

Szóval, hogyan sikerült a Volvo EX30 szénlábnyomát jelenlegi elektromos típusaink azonos értékének 75 százalékára csökkentenünk? Mindenekelőtt, egy kisebb autó építéséhez kevesebb nyersanyagra van szükség. Mivel a gyártáshoz köthető tevékenységek közül az alumínium és az acél előállítása jár a legnagyobb mértékű CO2-kibocsátással, ezen a téren a gyártó (azaz a Volvo) és a vásárlók (azaz ügyfeleink) egyaránt jelentős csökkentést érhetnek el.

Ráadásul amellett, hogy kevesebb acélt és alumíniumot használunk kisméretű szabadidőjárművünk előállítása során, ennek a felhasznált mennyiségnek nagyobb százaléka származik újrahasznosításból. A Volvo EX30 gyártásánál felhasznált alumíniumnak mintegy a negyede, az acélnak hozzávetőlegesen a 17 százaléka újrahasznosított. Ezzel tovább csökkentjük az adott nyersanyagokhoz köthető környezeti hatás mértékét.

Ez a szemlélet érvényesül az utastérben is: nincs ugyanis annál fenntarthatóbb alkatrész, mint ami eleve nem is létezik. A fenntartható tervezés során az optimalizálás volt az egyik fő irányelv, amelyhez tervezőink alkalmazkodtak: így tudtak számos olyan funkciót egyetlen alkatrészben megvalósítani, amelyeket korábban külön-külön komponensek szolgáltat ki. Ezáltal a Volvo EX30 belső tere kevesebb alkatrészből épülhet fel, anélkül, hogy ez a funkcionalitás rovására menne.
A Volvo EX30 gyártásánál felhasznált anyagok megint csak a fenntarthatóbb autógyártás kiváló példái. A fedélzeten található összes műanyag mintegy 17 százaléka – egyes utastéri elemektől kezdve a lökhárítókig – újrahasznosításból származik. Egyetlen korábbi Volvo gépkocsiban sem volt ilyen magas a reciklát plasztikok aránya.

Újabb lépés a klímasemlegesség felé

A károsanyag-kibocsátás szempontjából a gyártás és a beszállítói lánc szintén kulcsfontosságú területek – például a tiszta energia felhasználása révén. A Volvo EX30 egy olyan üzemben fog készülni, amelynek energiaellátását jelentős részben klímasemleges forrásokból biztosítjuk, beleértve a 100%-ban klímasemleges elektromos energiát.

Ami a beszállítói láncot illeti, a projektben velünk együttműködő elsővonalbeli partnereink 95 százaléka vállalta, hogy legkésőbb 2025-re 100 százalékában klímasemleges forrásból biztosítják gyártási tevékenységeik energiaszükségletét – nagy részük egyébként már ma is így működik. Ez is azon törekvésünket tükrözi, hogy ne csak saját tevékenységeink károsanyag-kibocsátását csökkentsük, de a beszállítói körünkbe tartozó üzleti partnereinket is erre biztassuk.
A Volvo EX30 gyártási folyamatát többféleképpen is leegyszerűsítettük. A préselt karosszériaelemek előállításánál például kiemelkedő jó – a Volvo Cars modellportfoliójában az egyik legjobb – az anyaghasznosítás aránya.

Ami pedig az anyagok nyomon követhetőségét illeti – különös tekintettel a Volvo EX30 akkumulátorcsomagjainak gyártásánál felhasznált nyersanyagokra –, blokklánc technológiát alkalmazva követjük nyomon az olyan, kritikus jelentőségű nyersanyagokat, mint a lítium, a mangán, a kobalt, a csillám, a grafit vagy a nikkel.

Okosabban alkalmazott, fenntarthatóbb anyagok

Az utastérben a legváltozatosabb újrahasznosított, illetve megújítható anyagokat használjuk fel az ülések, a műszerfal és az ajtók gyártásánál, a farmerszövettől kezdve a lenen át a kb. 70% újrahasznosított poliészterrel dúsított gyapjúkeverékig. A farmerszövet különösen jó példa az alapanyagok okosabb, fenntarthatóbb felhasználására

A farmer-mintázatú belső tér gyártásánál a farmerruházat gyártási folyamatából visszamaradt hulladékrostokat hasznosítjuk. A ruházat újrahasznosítása során az aprított rostokból fonalat szövünk, összekapcsolva egymással a hosszú rostokat. A rövid rostokat azonban ezen a módon nem lehet hasznosítani, így hulladékká válnak – mi azonban fel tudtuk használni ezeket a farmer-mintázatú belső tér gyártása során.

Méretcsökkentés kompromisszumok nélkül

Mindez összességében egy olyan gépkocsit eredményez, amelynek becsült összesített (bölcsőtől a kapuig mért) CO2-kibocsátása mintegy 18 tonna. A „bölcsőtől a kapuig” kifejezés a nyersanyagok kitermelésétől kezdve egészen addig a pontig fedi le a gépkocsi életciklusát, ameddig a legyártott autó meg nem érkezik a kereskedőhöz – tehát a használatot megelőző összes fázist magában foglalja.

Amikor pedig hasznos élettartamának a végére ér, az EX30 95 százalékban visszanyerhető lesz, részben a benne felhasznált anyagok újrahasznosítása, részben az újra nem hasznosítható elemek energiaként történő visszanyerése révén.

Röviden összefoglalva, a Volvo EX30 több lehetőséget kínál az ügyfeleknek arra, hogy csökkentsék személyes CO2-lábnyomukat, anélkül, hogy a biztonság, a menetkomfort vagy a praktikum terén kompromisszumot kellene kötniük. Ez nagyszerű hír az autó üzemben tartójának vagy vezetőjének, és nagyszerű hír a környezet számára is, amelynek kisebb mértékű károsodást kell elszenvednie.

Az új Volvo EX30 világpremierjére június 7-én kerül sor; a modell már aznaptól rendelhető.