Az Icons motorkollekció új tagja visszavisz a 60-évekbe

HARLEY-DAVIDSON LAUNCHES A NEW ICON WITH ELECTRA GLIDE® HIGHWAY KING

Az Electra Glide® Highway King modell immár a harmadik tagja a Harley-Davidson Icons motorkerékpár kollekciójának, ami újra igazi nosztalgia érzést varázsol mindenkibe. Küllős kerekek, vastag fehérfalú abroncsok, kéttónusú szélvédő, rugós szóló ülés és egy alaposan kiválasztott fényezés mind az egykori ikon, a Harley-Davidson 1968 FLH Electra Glide® modellről származnak, a papír térképek és a 15-centes hamburgerek idejéből. A limitállt darabszámban gyártott Electra Glide® Highway King modell egyesíti a 60-as évek swinges korszakát a modern Harley-Davidson® Nagy Amerikai Túramotorok kényelmével és technológiájával.

Az Icons motorkerékpár kollekció évente mutat be új limitált kiadású modelleket, amik mind friss példányai egy régi, ikonikus Harley-Davidson® motornak. A limitált kollekció minden példánya sorszámozott és csak egyszer kerül gyártásba. Az Electra Glide® Highway King modellből 1750 darab kerül a kereskedésekbe.

Az ikon
Az 1968-as Electra Glide® modell az akkori Harley-Davidson® motorok csúcsa volt. Akik egy kicsivel több túrás kényelemre és vezetési élményre vágytak, azok megrendelhették a King of the Highway csomagot, ami üvegszálas oldaltáskákat, szélvédőt, hátsó dobozt és bukócsövet tartalmazott.

“A maga idejében egy igazi luxusgép volt” mondta Brad Richards, a Harley-Davidson tervezési alelnöke és kreatív igazgatója. “A fényezés, ami a Highway King modellre került, tökéletesen megegyezik a 1968-aséval. A szélvédő aljára pedig óvatosan tovább vittük ezeket a meghatározó színeket. 1968-ban a kiegészítő üvegszálas oldaltáska csak fehérben létezett, és ezen mi sem változtattunk 2023-ban. Az eredmény egy igazán modern motor lett nosztalgikus külsővel.”

A Highway King modell két fényezéssel rendelhető: Hi-Fi Orange (limitált 1,000 darabbal) és a Hi-Fi Magenta (limitált 750 darabbal). A keményfalú oldaltáskák rikító fehérek, valamint a fényes fekete tankpanelt elválasztottuk egy fehér kézi festésű csíkkal. A tankembléma nagyon megegyező az 1968-as darabbal. A lézeresen gravírozott Icons kollekció plakett a konzolon található.

A levehető szélvédő alsó részén továbbfut az egyedi színkombináció. A szóló ülés fekete-fehér borítású krómozott oldalakkal, állítható tekercselt rugóra és lengéscsillapítóra rögzül, ami ugyancsak megtalálható volt a 1960-as évek Harley-Davidson® FL modelleken. A krómozott, fűzött kerekek és vastag fehérfalú abroncsok a növelik a nosztalgia faktort, ahogy a brilliáns krómdísz is, az első sárvédőn, az oldaltáskák végén és a “Ventilator” légszűrőfedélen. Az Electra Glide felirat pedig az első sárvédő mindkét oldalán jól látható.

Az alapja az Electra Glide® Highway King modellnek az egyedi Harley-Davidson® Touring merev vázas formája. Az egész váz külseje a hosszú hátsót emeli ki. Az egy gombbal állítható hidraulikus előfeszítés a hátsó villán optimális vezetést biztosít bármilyen terhelés alatt. A 49mm-es első villák dupla szelepeléses megoldása pedig egyenletes rugózást biztosít motorozás közben.

A Milwaukee-Eight® 114 V-Twin blokk megfelelő erővel rendelkezik. A teljesítményre éhes motorosoknak ezt a blokkot a Harley-Davidson® Screamin’ Eagle® Stage kittel viszont tovább lehet fejleszteni. A tempomat kényelmet nyújt a hosszabb túrák során is. A halogén fényszóróval és kiegészítő lámpákkal kiválóak a látási viszonyok, ugyanakkor a nosztalgikus stílust is megfelelően hozza. A megállást a Reflex™ Brembo® fékek biztosítják. Megtalálhatók még a szériában beépített Harley-Davidson biztonsági elemek, mint a kanyarodási blokkolásgátló, kanyarodási fékerő szabályzó, kanyarodási kipörgésgátló, gyorsulási kipörgésgátló és hátragurulás gátló.

A Harley-Davidson az időtlen kalandvágyat és a lélek szabadságát jelképezi. További részletekért látogass el a H-D.com oldalra és ismerd meg a 2023-as Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser és Trike motorkerékpárokat, a Harley-Davidson Certified™ használt motorokat, a Harley-Davidson® eredeti alkatrészeket és kiegészítőket, a Harley-Davidson® MotorClothes® termékeket és a Harley-Davidson financiális szolgáltatásait.