Az Iveco diadalmaskodott a Kamion Eb-n

Immár a második egymást követő évben végzett 2019-ben az IVECO – a Schwabentruck és a Hahn csapatok együttműködésével létrejött „Die Bullen von IVECO Magirus” technikai támogatójaként – az FIA Kamion-Európa-bajnokság összesített bajnokaként.

Jochen Hahn az IVECO STRALIS versenykamion volánja mögött a figyelemreméltó hatodik alkalommal győzött az FIA Kamion-Európa-bajnokságon, mégpedig kiváló teljesítményként az idény valamennyi versenyhelyszínén legalább egy futamot nyerve.

Megismételve 2018-as sikerét ismét az IVECO hódította el idén az FIA Kamion-Európa-bajnokság (FIA European Truck Racing Championship) bajnoki trófeáját. A márka a „Die Bullen von IVECO Magirus” csapat színeiben uralta a 2019-es FIA Kamion-Európa-bajnokságot, és mindjárt az első versenyhelyszínen, Misanóban az élre állt. Az idény során ezután mindvégig megőrizte vezető pozícióját, így már az utolsó előtti, Le Mans-i versenyhétvégén – azaz egy héttel a jaramai nagydíj előtt – bebiztosította bajnoki címét.

Jochen Hahn kiemelkedő teljesítményének köszönhetően az IVECO a pilóták pontversenyében is az élen végzett. Az immár hatodik FIA Kamion-Európa-bajnoki címét szerző versenyző összesen tizenhárom, versenyhétvégenként legalább egy-egy győzelmet aratott, illetve további tizennyolc dobogós helyezést is szerzett. Steffi Halm, a második szezonját teljesítette a Schwabentruck csapat vezetőjeként, és összesen tizenegy dobogós helyezést gyűjtött be. Így tavalyi hatodik helyét tovább javítva az idén már negyedik helyen zárt a pilóták összesített pontversenyében.

Gerrit Marx, a CNH Industrial haszongépjárművekért és különleges járművekért felelős elnöke elmondta: „Nagyon büszkék lehetünk a »Die Bullen von IVECO Magirus« csapat kiemelkedő eredményére STRALIS teherautóinkkal. Ismét igazolták képességeiket, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek, folyamatosan és megbízhatóan nyerő teljesítményt produkálva. A pilóták körül dolgozó számos technikus, mérnök és szerelő kiváló csapatmunkája újabb trófeát eredményezett az FIA Kamion-Európa-bajnokságban. Szép munka volt mindenkitől!”

Az IVECO a Hahn Racing és a Schwabentruck csapatok együttműködésével létrejött „Die Bullen von IVECO Magirus” csapat technikai támogatójaként vett részt a 2019-es FIA Kamion-Európa-bajnokságon. A Schwabentruck az elmúlt tíz év során képviselte a márkát, míg a Hahn csapat az idén már harmadik éve állt rajthoz STRALIS versenykamionnal.

A márka STRALIS 440 E 56 XP-R típusú, 5,3 tonnás versenykamionnal támogatta a csapatot, amelyet az FPT Industrial által tervezett IVECO Cursor 13 motor tekintélyes, 1180 lóerős teljesítménye hajtott. E járművek konstrukciója és felszereltsége egyaránt különleges, képesek elérni a versenyszabályzatban rögzített 160 kilométer/órás maximális sebességet is.

„Ismét bennünket ért a megtiszteltetés, hogy mi szállíthattuk a Schwabentruck és a Hahn Racing csapatok STRALIS versenygépeinek szívét. A kifejezetten versenycélokra kifejlesztett Cursor 13 motorunk komoly kihívást jelentő és nehéz körülmények közepette is a teljesítmény és a megbízhatóság harmonikus egyensúlyát képviselte, tökéletes összhangot alkotva a csapatok nagy tudásával” – hangsúlyozta Annalisa Stupenengo, a FPT Industrial elnöke. „Mindez folyamatos fejlesztőmunkánk eredményeként kiváló termékeink újabb bizonyítéka.”

KAMION-EURÓPA-BAJNOKSÁG 2019 – VÉGEREDMÉNY

VERSENYZŐK

  1. Jochen Hahn (IVECO) 370 pont
  2. Antonio Albacete (MAN) 268 pont
  3. Adam Lacko (Freightliner) 261 pont
  4. Steffi Halm (IVECO) 212 pont
  5. Sascha Lenz (MAN) 192 pont

CSAPATOK

  1. Die Bullen von IVECO Magirus 627 pont
  2. Löwen Power 510 pont
  3. Buggyra Racing 1969 395 pont
  4. Tankpool 24 Racing 280 pont
  5. Reboconort Truck Racing Team 193 pont