Az Oracle és a Red Bull Racing az innováció új fejezetét nyitja meg a Forma-1-ben

A világbajnok F1-es csapat bemutatja új autóját és új nevét: Oracle Red Bull Racing

A csapat kiterjeszti az Oracle Cloud Infrastructure használatát a versenystratégia, a motorfejlesztés és a Red Bull Advanced Technologies projektjeinek további javítása érdekében

A Red Bull Racing Paddock új funkciókkal bővül, hogy fokozza az izgalmakat és szorosabb kapcsolatot teremtsen a rajongókkal

Új partnerség keretében elindul az Oracle Red Bull Racing Esports

Az Oracle és a Red Bull Racing szorosabbra fűzte partneri kapcsolatait és bemutatja az új csapatnevet, az Oracle Red Bull Racinget, valamint a csapat új autóját, az RB18-at. A tavalyi F1-es versenyzői bajnokság sikerére építve a csapat a 2022-es szezonban kiterjeszti az Oracle Cloud használatát a legfontosabb működési területeken, beleértve az analitikai alapú versenystratégiát, az optimalizált motorfejlesztést, az AI és gépi tanulás által támogatott pilótaképzést és a személyre szabott rajongói élményt.

Begurulva – Autó- és kütyümustra podcast (Ami igazán számít, arról beszélünk!) >>>

„Az Oracle Cloud lehetővé tette számunkra, hogy a versenynapokon olyan döntéseket hozzunk, amelyek segítettek Max Verstappennek megnyerni a 2021-es versenyzői bajnokságot” – mondta Christian Horner, az Oracle Red Bull Racing csapatfőnöke és vezérigazgatója. „A lehetőségek gyors felismerése és az azokra való gyors reagálás kulcsfontosságú a pályán és a pályán kívül elért sikereinkhez, és az Oracle kulcsfontosságú szerepet játszik ezen törekvéseinkben. Teljesítményünk minden elemét az adatelemzés vezérli. Az, hogy az Oracle a címadó partnerünk, azt mutatja, hogy mennyire bízunk a szakértelmükben és abban, hogy valódi versenyelőnyt tudnak nyújtani.”

Az Oracle felhősinfrastruktúráját (Oracle Cloud Infrastructure, OCI) használva a csapat a tavalyi bajnoki szezonban 1000-szeresére növelte a szimulációk számát, hogy javítsa előrejelzései pontosságát és megerősítse a döntéshozatali képességét. Emellett 10-szeresére gyorsították a szimulációk sebességét, ami több időt adott a versenystratégáknak a megfelelő döntések meghozatalára. Ugyanilyen fontos, hogy az OCI jelentősen csökkentette a több milliárd szimuláció költségét, így a csapat költséghatékonyan javíthatta a pályán nyújtott teljesítményét, ami az F1 szigorú költségvetési szabályai mellett kritikus fontosságú a sikerhez.

Az idei szezonban az OCI lehetővé teszi az Oracle Red Bull Racing Team számára, hogy bővítse az elemzett adatok mennyiségét és változatosságát, valamint növelje a szimulációk sebességét annak érdekében, sikeresebben jósolja meg a dobogós helyezéshez vezető taktikákat.

Az Oracle Red Bull Racing továbbra is kivételes élményt nyújt majd globális rajongótáborának. A tavalyi szezonban az Oracle és a Red Bull Racing elindította a Red Bull Racing Paddock-ot: az OCI-on futó, a maga nemében egyedülálló szurkolói hűségplatformot. A hűségprogram indulása óta több mint 9-szeresére nőtt a regisztrált rajongók száma. A rajongók és a csapat közötti új, közvetlen kommunikációs csatorna kiemelkedő elkötelezettséget eredményezett: a rajongók több ezer kérdést tettek fel a csapatnak, és 35 000 digitális jutalmat váltottak be. 2022-ben az Oracle Red Bull Racing új funkciókat és képességeket fog beépíteni, beleértve a felhasználói tartalmak létrehozásának lehetőségét, hogy a személyre szabás még magasabb szintjét nyújtsa a rajongóknak.

„Az Oracle, a világ egyik legnagyobb felhőtechnológiai vállalatának névadó partnerként való jelenléte nem csak azt jelzi, hogy óriási bizalmat élvez a Red Bull Racing azon képessége iránt, hogy a pályán is vezetni tudja a technológiai versenyt, hanem azt is lehetővé teszi számunkra, hogy a szurkolói elkötelezettséggel kapcsolatos törekvéseinket, marketingstratégiánk egyik fő alapelvét is előmozdítsuk” – mondta Oliver Hughes, az Oracle Red Bull Racing marketingvezetője. „Szeretnénk magunkkal vinni a rajongókat az F1-es utazásunkra, a versenyzés középpontjába helyezve őket, és az Oracle világszínvonalú innovációja és technológiája segíteni fog nekünk ennek a célnak az elérésében.”

„A Red Bull Racing minden más F1-es csapatnál elkötelezett a technológia használata mellett az előnyszerzés érdekében, és ez kifizetődő” – mondta Ariel Kelman, az Oracle ügyvezető alelnöke és marketingvezetője. „A partnerség melletti elkötelezettségünk tükrözi azt a meggyőződésünket, hogy az OCI stratégiai fegyver a versenynapon, segít a sport legizgalmasabb szurkolói élményének megteremtésében, és meghatározó lehet az F1 jövőjében. Az Oracle Red Bull Racing a világ legelőremutatóbb és leginnovatívabb F1-es csapata, és ezután is az lesz.”

Az OCI a motorfejlesztés, a járművezető-képzés és az Esport-csapat hajtóereje

Az Oracle a Red Bull Powertrains-szal együttműködve fejleszti a várhatóan 2026-ban debütáló F1-motorok következő generációját, mivel a Red Bull Racing egyike lesz annak a négy jelenlegi gyártónak, amely motorokat szállít az F1-be. A Red Bull Powertrains az OCI segítségével optimalizálja az új motorok égésterének modellezését a költségek csökkentése és az eredmények javítása érdekében.

A Red Bull Advanced Technologies és az Oracle a világklasszis versenyzők következő generációjának kinevelésében is együttműködik. Mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást alkalmazó projektek keretében a Red Bull junior pilótái jobban megértik majd, hogy az adatok hogyan finomhangolják vezetési stílusukat, hogy csökkentsék köridejüket.

Az Oracle Red Bull Racing Esports új szintre emeli a partnerséget a világ egyik leggyorsabban fejlődő sportágában, az esportban. A csapat a valós világbeli megfelelőjéről mintázva az OCI által működtetett analitikát fogja használni az autó beállításának optimalizálására, a versenystratégia javítására, és olyan tréninget biztosít a versenyzőinek, amely segíthet nekik abban, hogy folyamatosan ideális köridőket érjenek el bármilyen virtuális pályán, bármilyen szimulált időjárás mellett.

A Forma-1 2022-es szezonja március 18-20-án kezdődik a Gulf Air Bahreini Nagydíjjal.