Az S-modellek dizájnja


Az S-modelleket markáns, egyedi dizájn és magasfokú igényesség jellemzi, kívül és belül egyaránt. Az Audi új formai nyelvezete még jobban kiemeli sportosabb megjelenésüket, és a dinamikus orrkialakítás, a széles küszöbborítások és a négy kipufogócsővéggel kiformált, ugyancsak széles hátsó diffúzor határozott kiállást nyújtanak számukra. Hűtőrácsuk lamellázatának, első pengeidomuk (blade), szélső légbeömlő nyílásaik, külső visszapillantó tükreik és hátsó diffúzoruk egyedi sötét króm és alumínium díszítőelemei már az első pillantásra egyértelműen jelzik sportos tulajdonságaikat.

Az S6 elejének vízszintesen futó, alumíniumhatású splitter-eleme kölcsönöz különösen széles hatást, amely a két légbeömlő nyílást összekötve a légcsatornák szárnyidomaiban (winglet) végződik. Hátulján az S6 formailag integrált légterelőt hordoz, amely a csomagtérfedelet vizuálisan meghosszabbítva diszkréten hangsúlyozza e modell sportosságát. A négy S-specifikus kipufogócsővéget a diffúzor alumíniumbetétjei kötik össze, szintén az autó szélességét hangsúlyozva.

Az S7 alumíniumlamellákkal és matt sötét króm testtel kialakítva hordozza széles és mélyre süllyesztett Singleframe hűtőrácsát. Különösen erőteljes kontúrokkal kiformált, megnövelt légbeömlő nyílásait matt Titánfekete méhsejtmintázatú rácsozat fedi, míg a rajtuk is áthaladó pengeidom (blade) alumíniumhatású felülettel készül, akárcsak a külső visszapillantó tükrök házai. A négyajtós kupé az S6 modellekhez képest feltűnő további különlegessége légbeszívó nyílásainak tölcséralakzata, illetve szögletes oldalsó küszöbborításai.

Oldalnézetében mindhárom modellen az S-modellek jellegzetes stílusjegyeként nagyméretű kerekek hangsúlyozzák sportos megjelenésüket. Hátul matt sötét króm diffúzorbetét gondoskodik alul stílusos lezárásról, a négy kipufogócsővég pedig krómozott felülettel jelenik meg.