Az új C3-at érintő legfőbb változtatások

A harmadik generációs Citroën C3 sokoldalú városi autó, mely számos ütőkártyával rendelkezik, így nem csoda, hogy bevezetése óta (2016 vége) világszinten több mint 750 000 példány kelt el belőle. A C3 egy különleges karakterű, rendhagyó grafikai jegyekkel szkélkedő, igazán egyedi felépítésű modell egy jobbára sztereotip megoldások jellemezte piacon.

ÚJ ORR-RÉSZ

Az új Citroen C3 karakteresebb, egyenes orrrészét a CXPERIENCE tanulmányautó ihlette. Az új design ráirányítja a figyelmet a magas motorháztetőre. Legfelül a márkaemblémából kiinduló króm díszcsík az autó szélességét hangsúlyozva egészen a LED-es nappali fényekig húzódik (változattól függően). Alatta a változattól függetlenül LEDes technológiájú, hightech fényszórók is megújultak. Alul a ködfényszórókat üde színfoltként színes betétek keretezhetik.

KARAKTERES KÜLSŐ

 • Amagas,vízszintesfrontrészmagabiztos megjelenést kölcsönöz a mindössze 3,99 m hosszú új C3-nak.
 • Megújultak az oldalsó Airbump®-ok(változattól függően). A jellegzetes grafikai elemek (három párna az ajtók alsó részén, egy helyütt a választott színcsomagnak megfelelő színű kerettel) a karosszéria védelme mellett a stílusosabb megjelenésben is szerepet játszanak.
 • Nagyméretű(egyes változatokon akár 640 mm átmérőjű) kerekek. Az új C3 a piac legnagyobb kerekeit kínálja.
 • A fekete műanyag kerékjárati ív szélesítés és küszöbborítás (felszereltségi szinttől függően): a hangsúlyosan széles kerékdobok kiemelik a sárvédőket, az anyagukban színezett tekintélyes lökhárítók pedig növelik a biztonságérzetet.
 • A C oszlopot díszítő új dekorelemek (melyek formája az Airbump®-kapszulákéra emlékeztet) az egységes grafikai stílust erősítik, és karakteresebbé teszik az autó profilját.

KIBŐVÜLT SZEMÉLYRE SZABÁSI KÍNÁLAT

97 KÜLSŐ KOMBINÁCIÓ

A korszellemnek és az „Inspired by You” jelmondatnak megfelelően a sokszorosára bővült a C3 személyre szabási kínálata: a külső kombinációk száma 36ról 97re nőtt, így mindenki a maga képére formálhatja az autóját.

Az új C3 továbbra is a szegmens legtöbb személyre szabási lehetőséget kínáló modellje:

 • 7karosszériaszín: a korábbiak (Perla Nera fekete, Artense szürke, Platinaszürke, Homokszín, Hófehér) mellett 2újárnyalat:ragyogóElixírvörösésSpringBlue.
 • 4színcsomaga ködfényszórók és az Airbump®-elemek környékét díszítő betétekkel. A fekete, a fehér és a piros mellett újárnyalatazEmerald.
 • 4tetőszín,köztük a trendiújEmerald(az Opálfehér, az Onyx fekete és a Ralipiros mellett). A tető színe megegyezik a tükörházakéval és a Coszlopdíszítésével.
 • 3dekormatrica(Piros, Techwood, Emerald): a tetőt és a C oszlopot díszítő újgrafikaimegoldás.

Az új Citroën C3 változattól függően új 16 keréktárcsákkal szerelhető fel, amitől oldalnézetből még karakteresebbnek hat a jármű. A gyémántcsiszolt 16” MATRIX mellett egy opciós gyémántcsiszolt, kétszínű 16’’ HELLIX keréktárcsa is szerepel a kínálatban.

ÚJ BELSŐHANGULATOK

Az új C3 beltere otthonos védőburokként veszi körül az utasokat, és egyértelmű feljebb pozicionálást jelez. A gondosan megtervezett műszerfal szín- és anyaghasználata kifinomult összhangban áll az ajtók és az ülések megoldásaival, így az utastér rendkívül egységes hangulatot áraszt. Az új C3 kínálatában immár 2 új opciós beltérhangulat is szerepel.

 • Emerald:a sötét színek és a smaragd foltok kontrasztjára épülő dinamikusstílusvilág.Az üléseket 3D kárpit, a műszerfal középső részét pedig fekete műbőr borítja. A műszerfal betét kerete és a színes textilcsíkok között megteremtett vizuális folytonosságnak köszönhetően az utastér különösen igényes látványt nyújt.
 • Techwood: az elegáns, „világos fa” mintázatú műszerfalbetét és az ülések felső részét borító világos kárpit együttese prémiumkategóriáshangulatotáraszt.

KÉNYELEM ÉS KORSZERŰ FUNKCIÓK

Az 5 férőhelyes új C3 igazi élettér, mely a Citroën Avanced Comfort® programnak köszönhető korábbi ütőkártyáit megőrizve most még nagyobb kényelmet kínál.

KÉNYELEM: BEST IN CLASS FELFÜGGESZTÉS

Az új modell a felfüggesztés kényelme és a hangszigetelés tekintetében is referenciának számít a szegmensben. A

kiváló akusztikai komfort és a tipikus Citroënes vezetési jellemzők jóvoltából sikerül tökéletesen kizárni a külvilágot.

ÚJ ADVANCED COMFORT ÜLÉSEK

A különös gonddal tervezett, széles, nagy üléseknek köszönhetően az új C3ban a kényelem új dimenziója tárul fel.

A vezetőoldalon állítható magasságú, különleges mintájú steppelt ülések mind ránézésre, mind a testtartás szempontjából fokozott kényelmet nyújtanak, és deréktámasszal is szolgálnak.

 • Akárpitozásalattivastagabbszivacsrétegnekköszönhetően(2mmhelyett15mm)első lépésben az ülőlap puhaságát tapasztalhatjuk meg.
 • A hosszú távon is kiváló menetkényelemről pedig az ülésekközepébebeépítettderéktámasz
 • gondoskodik.

Az ügyfelekre hallgatva az új C3 mostantól vezetőoldali könyöktámasszal is rendelkezik (ÚJDONSÁG, a feláras opciós belső hangulatok esetén áll rendelkezésre).

PRAKTIKUS FEDÉLZETI MEGOLDÁSOK

A C3 helykínálata egyenesen referenciának számít a piacon. A tágasság érzését a letisztult műszerfal, a speciális kialakítású ülések, valamint a gondosan megválasztott színek, méretek és anyagok összjátéka csak tovább növeli. A hátsó üléssor sem okoz csalódást: ott is bőséges lábtér áll rendelkezésre.

Az autóban számtalan ötletes tárolóhely került kialakításra. A praktikus középső tároló (melynek köszönhetően elöl rengeteg hely szabadult fel) egy 6,25 literes nagy kesztyűtartóval egészül ki.

És persze a 300 literes csomagtartóról se feledkezzünk meg.

http://media.citroen.fr/file/98/4/c3_arlista.pdf