Az új C-HR-t élmény vezetni

A Toyota C-HR már az első generáció bemutatásakor hamar elhíresült az autó zseniális vezethetőségéről, és a Toyota új, forradalmi globális padlólemeze által lehetővé tett kimagasló menetdinamikai jellemzőkről. A GA-C platformot fémjelző rendkívül szilárd karosszéria és alacsony tömegközéppont révén a modell új generációja élvezetesebben vezethető, mint valaha, a még tovább fejlesztett futómű és a 2,0 literes Hybrid Dynamic Force hajtáslánc révén pedig a japán autógyártó mérnökeinek még tökéletesebb kezelhetőséget sikerült elérniük. Ha ez nem volna elég, az átfogó NVH-csökkentésnek köszönhetően az utastér még csendesebb, mind a már eddig is meggyőző korábbi generációban.

A GA-C padlólemezt fémjelző igen szilárd szerkezet és alacsony tömegközéppont mellett az új Toyota C-HR korszerűsített futóművet kapott, így a modell a lehető legteljesebben kiaknázza a csúcskategóriás 2,0 literes hibrid hajtásláncában rejlő menetteljesítményeket és kezelhetőséget.

Ezenfelül az új NVH-csökkentő módosítások eredményeként az utasok minden eddiginél jobban élvezhetik a Toyota hibrid hajtástechnológiáját jellemző csendességet.

Rendkívül merev karosszéria és korszerűsített futómű

A GA-C padlólemezre épülő Toyota C-HR minden részletét a stílusos és élénk dinamikájú C-kategóriás crossover egyedi igényeihez igazították. A GA-C platform és a Toyota C-HR különösen merev karosszériája együttesen biztosítja az autó kiváló reakcióképességét, amely így a vezető minden mozdulatára kiszámíthatóan és pontosan reagál. A 2,0 literes Hybrid Dynamic Force hajtású Toyota C-HR menetteljesítményei tovább javultak az új futóműkomponenseknek köszönhetően. Az új lengéscsillapítókkal rossz útfelületeken is kényelmes a vezetés.

Beltéri zajcsökkentés

A mérnökök gondosan felkutattak minden olyan elemet, amely az új Toyota C-HR-nél növelhetné az zaj és a rezgések mértékét, majd 11 különböző ponton végeztek kiigazításokat a minél csendesebb utastér érdekében. Ezen kívül a gondosan elhelyezett hegesztések, hangszigetelő és– elnyelő elemek is hozzájárulnak a kabinba jutó zajok kiszűréséhez. A Hybrid Dynamic Force erőforrást eleve úgy telepítették, hogy csak minimális motorhang jusson az utastérbe, a kisfrekvenciás morajlást pedig hatásosan megszünteti a motortér hangszigetelése. Ugyanilyen mindenre kiterjedő figyelmet szenteltek az abroncsok által keltett gördülési zaj kiszűrésére is.

Összességében az új Toyota C-HR utastere még nagyobb sebességeknél is csendesebb, nyugalmasabb az eddigieknél, így a vezető és utasai zavartalanul beszélgethetnek, hallgathatják a zenét vagy élvezhetik a csendet.

Alacsony tömegközéppont

A GA-C padlólemez alapfelépítése kedvez a mélyebben elhelyezkedő tömegközéppontnak, az alacsony üléshelyzet pedig egy másik olyan előny, amit a Toyota New Global Architecture (TNGA) kínál. Így – annak ellenére, hogy a csípőmagasságot enyhén megemelték az ugyanerre a platformra épülő többi modellhez képest – a konstrukció lebilincselő vezetési élményt és kiegyensúlyozott kezelhetőséget kínál amellett, hogy a karosszéria dőlése is jelentősen csökkent.