Az új Daily

Csúcsteljesítmény és hosszú távú fenntarthatóság valamennyi alkalmazásban

 Az új Daily hű maradt hírnevéhez, amit széles palettájával szerzett, s piaci szegmense egyetlen modelljeként kínál kétféle, egyaránt a minden felhasználási területen a lehető legjobb teljesítmény jegyében kifejlesztett motort. 

A 2,3 literes F1A erőforrás light- és heavy-duty homologizációban a 116 és 156 lóerő közötti teljesítménytartományon áll rendelkezésre.
A 3,0 literes heavy-duty F1C motor 160 és 210 lóerő között három lépcsőben kínálja megnövelt teljesítményét és egy sűrített földgázzal üzemelő Natrual Power változat is szerepel választékában.

Az új Daily szintén élen jár a hosszú távú fenntarthatóság tekintetében, s piaci szegmense első modelljeként már az Euro 6D/Temp (WLTP és RDE) és az Euro VI D kipufogógáz- szabvány előírásainak is megfelel. 

Akár 10 százalék üzemanyag-megtakarítás városi használatban és akár 10 százalékkal alacsonyabb karbantartási költségszint

 Az új Daily magasfokú gazdaságosságával tűnik ki, amit olyan megoldások egész sora biztosít, mint például az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System), amely már a 2,3 literes F1A motorral szerelt minden modellváltozatban az alapkivitelhez tartozik, beleértve a DAILY Hi-Matic családot is. Az új elektronikus szabályzású, változó turbinageometriájú turbófeltöltöt (Electronic Controlled Variable Geometry Turbine) nem csupán a tranziens körülmények közötti érzékenyebb reakciók, hanem fokozott gazdaságosság is jellemzi. Mindemellett kifejezetten a számára készülő, különösen alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsai (Class A Super Eco Low Rolling Tyres) és új generátora (220A/12V) is hozzájárul a DAILY üzemanyagtakarékosságához.

 E megoldások az új Daily műszaki fejlesztéseivel közösen akár 10 százalékos üzemanyag-megtakarítást is lehetövé tesznek. Az új Daily az új gumiabroncs- nyomásellenőrző rendszert (Tyre Pressure Monitoring System), amely valós időben méri a gumiabroncsok légnyomását, így annak optimális értéke tovább fokozhatja a gazdaságosságot és biztonságot. A DAILY kategóriájában egyedüliként kínálja szimpla- és duplakerekes modelljein is e technikát.
Az új Daily karbantartási költségeiben is jelentös megtakarítást tesz lehetővé, ami a különböző termékfejlesztések és a hosszabb olajcsere-intervallumok eredményeképpen a városi alkalmazások során akár a 10 százalékot is elérheti.

Mindezeken túl a távolsági alkalmazások jegyében készült, új és nagyobb olajteknő akár 60 ezer kilométerre is növelheti a szervizintervallumokat.

A kategória legjobb fedélzeti munkakörülményei és vezetés élménye

 A tervezők a teljes kormányberendezést átdolgozták, a vezető így magasságában és tengelyirányban is állíthatja a kormánykereket, tökéletes vezetési pozíciót alakítva ki magának. A kisebb átmérőjű, bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék kezelőelemek egész sorát hordozza és nagyobb lábteret hagyva járul hozzá a kényelemhez. Az új Daily új elektromos szervokormánnyal (Electric Power Steering) készül, különösen precíz működéssel, pontos visszajelzésekkel a vezető kormány mozdulataira, illetve csillapítva a rezgéseket és kiegyenlítve a hajtás és a kerekek kiegyensúlyozatlanságait, valamint lágy vezetési élmény mellett a stabilitás és a biztos irányítás élményét nyújtva.

Az új müszeregység nagyfelbontású, színes TFT-kijelzöje különösen felhasználóbarát és intuitív interfészként működik, a jármű minden fő beállításával és funkciójával.
Az új Daily kényelmes munkakörülményeket és a személyautók színvonalán álló vezetési élményt kínál. Az új, hangvezérlésű Hi-Connect infotainment-rendszerrel a vezető az Apple Car Play és az Android AutoTM segítségével a jármű rendszerére tükrözheti mobiltelefonja tartalmát, menet közben is teljesen biztonságosan használva a különböző alkalmazásokat. E berendezés 7 col képátlójú képernyőt, DAB rádiót, tolatókamerát, a TOM TOM személy- és teherautós navigációs rendszerét, valamint az IVECO valós idejű tanácsokkal is szolgáló vezetési stílus kiértékelő rendszerét (Driving Style Evaluation System) is kínálja.

Funkcionális dizájn a kényelem, a biztonság és a költségelönyök szolgálatában

 A DAILY azonnal felismerhető formavilágáról, amely immár erőteljes egyénisége szerves részévé vált. Még fontosabb azonban, hogy dizájnja minden eleme meghatározott céllal készült, a hasznos teherbírását növelő, új könnyűszerkezetes könnyűfém keréktárcsáitól egészen a biztonságot fokozó és – nem igényelve cserét a jármű teljes élettartama alatt – a költségeket csökkentő LED-világítástechnikáig. Az új hűtőrács a hatékonyabb szellőzés érdekében nagyobb lett, miközben hatékonyan védi a motort és a hűtőt, emellett meleg dombornyomásos gyártási eljárásának köszönhetően különösen kemény és tartós is. 

Dizájnelemei szintén hozzájárulnak az új Daily alacsony teljes birtoklási költségszintjéhez (TCO). Az új lökhárító három részből áll, így a városi környezetben gyakrabban előforduló kisebb baleseteket követően a teljes lökhárító helyett csupán a sérült részt szükséges cserélni. Az eredmény jóval alacsonyabb javítási költség, már csak azért is, mivel az IVECO statisztikái szerint az esetek 90 százalékát ilyen sérülések teszik ki.

Az új DAILY és a „Megváltoztatja vállalkozása perspektíváit” kampány A DAILY az innováció, az erő és az ügyfélelégedettség alapjain kiváló hírnévre tett szert negyvenesztendős sikertörténete során. A legújabb modell szintén tovább emeli a mércét, miközben a szolgáltatások új világába vezet. Olyan teljeskörű és testreszabott megoldásokat kínál, amelyek pontosan illeszkednek a járművek valós használatához és az ügyfelek üzleti tevékenységéhez, akik immár szintén másként közelítik meg a járművásárlást – nem csupán autót, hanem teljeskörű szolgáltatáscsomagot keresve.
Az új Daily stresszmérséklő és biztonságnövelő technikáival, valamint a kategória legjobb fedélzeti munkakörülményeivel és vezetési élményével a járművezetők mindennapjait is megváltoztatja, új perspektívát kínálva számunkra munkájuk során. Ennek szellemében ígéri az új DAILY, hogy „Megváltoztatja vállalkozása perspektíváit” – ahogyan a járművet szokatlan szempontokból bemutató reklámkampány fogalmaz.

 Világszínvonalú gyártás és tervezés a legmagasabb követelmények szerint Az új Daily az IVECO Suzzarában (Olaszország) és Valladolidban (Spanyolország) müködö gyáraiban készül, amelyek kizárólag e termékcsalád tagjait állítják elő. Mindkét létesítmény a legmagasabb szinten alkalmazza a Világszínvonalú Gyártás (World Class Manufacturing; WCM) metodikáját. Valladolid gyárát 2019 április 3-án aranyéremmel (Gold Medal) tüntették ki a termelési helyszínek és folyamatok integrált menedzsmentjében elért legmagasabb gyártási színvonal elismeréseként, míg Suzzara a CNH Industrial egyik első üzemeként szerezte meg 2012-ben az ezüstérem (Silver Medal) minősítést.

 A Világszínvonalú Gyártás (World Class Manufacturing; WCM) célja a hibamentes folyamatok megvalósítása, az egyaránt nulla mértékű meghibásodás, hulladékképződés és baleset szolgálatában. Olyan folyamatos fejlesztésről van szó, amelynek középpontjában a gyártásban résztvevő minden operátor részvétele áll.
E megközelítést terjesztették ki a DAILY termékfejlesztési és -tervezési folyamataira is a Világszínvonalú Gyártás (World Class Manufacturing; WCM) metodikájának bevezetésével, amely az ügyféligényekből kiindulva az azoknak megfelelő legjobb termék kifejlesztését célozza.
E termelési helyszíneken a tervező- és gyártócsapatok tevékenységének középpontjában egyaránt az újDaily állt az elmúlt három év során, több mint 900 ezer tervezési munkaórával, 800 virtuális és fizikai teszttel, 200 prototípussal és bő 3,5 millió kilométer tartóssági és megbízhatósági teszttel. A projekt célja a minőségi termék és a magasfokú folyamathatékonyság felé tett újabb lépés volt, míg a projekt kulcsfontosságú szempontjaiként a termék- és a folyamatkomplexitás mérséklését határozták meg, a DAILY széleskörű termékkínálatának és alapvető előnyeinek, illetve képességeinek további bővítése mentén.