Az új Daily

Csúcsteljesítmény és hosszú távú fenntarthatóság valamennyi alkalmazásban

Az új DAILY hű maradt hírnevéhez, amit széles palettájával szerzett, s piaci szegmense egyetlen modelljeként kínál kétféle, egyaránt a minden felhasználási területen a lehető legjobb teljesítmény jegyében kifejlesztett motort.

A 2,3 literes F1A erőforrás light- és heavy-duty homologizációban a 116 és 156 lóerő közötti teljesítménytartományon áll rendelkezésre.

A 3,0 literes heavy-duty F1C motor 160 és 210 lóerő között három lépcsőben kínálja megnövelt teljesítményét és egy sűrített földgázzal üzemelő Natrual Power változat is szerepel választékában.

Az új DAILY szintén élen jár a hosszú távú fenntarthatóság tekintetében, s piaci szegmense első modelljeként már az Euro 6D/Temp (WLTP és RDE) és az Euro VI D kipufogógázszabvány előírásainak is megfelel.

Akár 10 százalék üzemanyag-megtakarítás városi használatban és akár 10 százalékkal alacsonyabb karbantartási költségszint

Az új DAILY magasfokú gazdaságosságával tűnik ki, amit olyan megoldások egész sora biztosít, mint például az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System), amely már a 2,3 literes F1A motorral szerelt minden modellváltozatban az alapkivitelhez tartozik, beleértve a DAILY Hi-Matic családot is. Az új elektronikus szabályzású, változó turbinageometriájú turbófeltöltőt (Electronic Controlled Variable Geometry Turbine) nem csupán a tranziens körülmények közötti érzékenyebb reakciók, hanem fokozott gazdaságosság is jellemzi. Mindemellett kifejezetten a számára készülő, különösen alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsai (Class A Super Eco Low Rolling Tyres) és új generátora (220A/12V) is hozzájárul a DAILY üzemanyagtakarékosságához.

E megoldások az új DAILY műszaki fejlesztéseivel közösen akár 10 százalékos üzemanyag-megtakarítást is lehetővé tesznek. Az új DAILY az új gumiabroncsnyomásellenőrző rendszert (Tyre Pressure Monitoring System), amely valós időben méri a gumiabroncsok légnyomását, így annak optimális értéke tovább fokozhatja a gazdaságosságot és biztonságot. A DAILY kategóriájában egyedüliként kínálja szimpla- és duplakerekes modelljein is e technikát.

Az új DAILY karbantartási költségeiben is jelentős megtakarítást tesz lehetővé, ami a különböző termékfejlesztések és a hosszabb olajcsere-intervallumok eredményeképpen a városi alkalmazások során akár a 10 százalékot is elérheti.

Mindezeken túl a távolsági alkalmazások jegyében készült, új és nagyobb olajteknő akár 60 ezer kilométerre is növelheti a szervizintervallumokat.