Az új Ducato élvezetes, személyautós stílusa


A 2020-as Ducato stílusának alapját az az élvonalbeli „személyautós formaterv” adja, amely a vérbeli haszonjármű koncepciójával társítva a dinamizmus, a biztonság, a minőség és a tartósság érzését sugallja. Ezekből adódóan a Fiat Professional új modellje azt a „funkcionalitáshoz kötött dizájn” koncepciót bontja ki még teljesebben, amely 1981 óta jellemzi a modellcsaládot. A 2020-as modellévi Ducato olyan, modern gépkocsi, amely karakteres és meghatározó képviselője a haszonjárművek piacának, és amely nem csak megőrizte, de meg is erősítette karizmatikus személyiségét. A típus legfontosabb formajegye a jól elhatárolt felső és alsó részre tagolódó karosszéria. Ez az elválasztás mostantól nem annyira geometrikus, mint inkább dinamikus jelleget ölt, köszönhetően egy új dimenzionális megközelítésnek. Az orrészt kihangsúlyozzák az A-oszlopok, amelyeket az erőtől duzzadó hűtőmaszk köt össze; a rácsozat a fényszórók vonalában az orr teljes szélességében végighúzódik. A 2020-as modellévi Ducato orrának jellegzetessége a titánszínű hűtőmaszk, valamint a fényszórók zongoralakk kontúrja, ami modernebbé teszi ezt az ikonikus, azonnal felismerhető stíluselemet. A megoldás erővel és határozottsággal tölti meg a jármű megjelenését, ugyanakkor elsődleges célja a bent ülők védelme, akárcsak annak a spártai sisaknak, amelyről mintázták. A jármű sérülésnek leginkább kitett elemeit a lökhárító és a motorházfedél izmos felépítésének kiterjesztésével óvják meg, így mérsékelve a helyreállítás költségeit.

A 2020-as Ducato Electric: fejlettebb technológia, takarékosabb üzem, fokozott érték


Az új Ducato megújulása során sikeresen múlta felül önmagát, tovább haladva az evolúciónak azon az útján, amelyre csaknem negyven évvel ezelőtt lépett. Kiemelkedő teljesítmény és környezetbarát üzem, elsődleges célként kezelt, alacsony tulajdonlási költségek, a felhasználói feladatok eltérő igényeihez való, minél tökéletesebb alkalmazkodás. A kategória leggazdagabb modellválasztékú típusa, kifinomult és összetéveszthetetlen stílussal, élvonalbeli technológiákkal.


Ám ha mindez nem lenne elég: az idei évtől előrendelhető a tisztán elektromos hajtású modellverzió, amelynek érkezését a Fiat Professional legfontosabb ügyfeleivel folytatott kísérleti projektek készítették elő, kölcsönös kísérletek sorozatával a lehető legpontosabban meghatározva az egyes konkrét elvárásokat. A Ducato a Fiat Professional kínálatának első tisztán elektromos modelljeként lép majd színre; a járművet az FCA csoport legmagasabb szintű minőségi elvárásaival összhangban tervezték és fejlesztették.


A Fiat Professional technológiai szakértelmét megosztva hozta létre legkeresettebb típusának tisztán elektromos hajtású verzióját, amely – akárcsak a modellcsalád többi tagja – testre szabott öltönyként igazodik a felhasználók minden szükségletéhez, az innováció, a környezetvédelem és a teljesítmény zászlaja alatt, összhangban a Ducato „fejlettebb technológia, takarékosabb üzem, fokozott érték” koncepciójához, ezzel minden idők legkiválóbb Ducatoját kínálva az ügyfeleknek.