Az új EcoSport még sokoldalúbb és még kényelmesebb

Az új Ford EcoSport sokoldalúbb, rugalmasabban variálható és kifinomultabb stílusú lett, és az autót modernebb technológiákkal szerelik fel. A modell 2014-ben mutatkozott be a régióban, és azóta 150.000 darab EcoSport talált gazdára az európai piacokon.

A modell kínálatában most szerepel első ízben a terepen és közúton egyaránt jobb tapadást kínáló Ford Intelligens Összkerékhajtás, amihez az új, modern 1,5 literes EcoBlue dízelmotor kapcsolódik 125 lóerős teljesítménnyel és optimális CO₂-kibocsátással. Az autó a Ford többszörösen díjnyertes EcoBoost benzinmotorjával is megvásárolható, ami háromféle – akár 140 lóerős – teljesítménnyel is elérhető.

Az új EcoSport dinamikus, kemény, mégis kifinomult külső megjelenése a közepes méretű Kuga és a nagyméretű Edge stílusát idézi. Az autó színkínálatában 12 látványos fényezés szerepel, és minden eddiginél több, a személyre szabhatóságot biztosító opcióval rendelhető meg; ez utóbbiak közé tartozik a kontrasztos árnyalatúra festett tető, tetőoszlop, felső ajtókeret, hátsó tetőlégterelő és külső tükörburkolat.
A felhasználó-központú, frissebb hatású kabin komfortját ‘lebegő hatású’ 8 colos érintőképernyő és fűthető kormánykerék fokozza, nem beszélve a könnyebben használható kezelőszervekről és a lágy tapintású anyagokról. Az új EcoSport modellpalettáján most először jelenik meg a Ford Performance autóinak külső-belső kialakítását idéző, sportos EcoSport ST-Line modellváltozat.
Az új, kifinomult EcoSport vezetősegítő rendszerei között immár a sebességkorlátozások betartását segítő Állítható Sebességhatárolóval kiegészített Sebességtartó Automatika, valamint a magabiztos és biztonságos parkolást biztosító Tolatókamera is szerepel. A vásárlók automatikus távfény-kapcsolást és esőérzékelő ablaktörlőt is rendelhetnek, akárcsak Holttérfigyelőt, egy új, 4,2 colos digitális műszeregységet, fűthető és motorosan behajtható külső visszapillantó tükröket, SYNC 3 csatlakozást, valamint egy kifejezetten az EcoSport modellhez kalibrált, prémium minőségű B&O Play hangrendszert.
 
“Még jobb minőség, fejlettebb technológia és még sokoldalúbb szolgáltatások; az új EcoSportot minden szempontból a kompakt SUV-vásárlók legújabb elvárásaihoz formáltuk,” jelentette ki Gary Boes, a Ford Motor Company B-szegmensű termékkínálatának igazgatója. “Az autósok minden eddiginél kellemesebben és magabiztosabban használhatják az új modellt.”
http://egyszermarlattamautot.hu/2017/09/11/az-uj-ecosport-tourneo-custom-es-az-uj-mustang-ford-legfontosabb-ujdonsagai-2017-es-frankfurti-autoszalonon/