Az új EcoSport, Tourneo Custom és az új Mustang a Ford legfontosabb újdonságai a 2017-es Frankfurti Autószalonon

A Ford a 2017-es Frankfurti Autószalonon mutatja be először az európai közönség előtt az új, a sokoldalúbb EcoSport SUV-t és a prémium kivitelű Tourneo Custom személyszállítót és az erősebb Ford Mustang sportkocsit

Az új Mustang, EcoSport és Tourneo Custom mellett az új Ranger Black Edition pickup is megjelenik, amiből mindössze 2500 darab készül.

Frankfurtban a Ford egyik fontos üzenete a márka európai kínálatának sokszínűsége, hiszen a termékpalettán ugyanúgy szerepel a Ford Fiesta (amiből az elmúlt négy évtizedben mintegy 18 millió darab kelt el), mint az exkluzív, csupán 1000 példányban készülő Ford GT, amit a nemrégiben bemutatott ’67 Heritage változat képvisel az autókiállításon.
“A széles termékkínálat révén a Ford innovációi és kifinomult technológiái bárki számára elérhetővé válnak, hiszen ezek a megoldások minden járműtípusban megjelennek. A Ford GT ultranagy teljesítményű szupersportkocsi kezelőszerveinek és kijelzőinek kutatási eredményei ugyanúgy meghatározták az új Ford Mustang 12 colos digitális kijelzőjének tervezését, mint az új EcoSport kapcsolóinak ergonomikus elhelyezését,” mondta el Steven Armstrong, a Ford Motor Company csoportszintű alelnöke és az Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős elnöke.

Németország a Ford fontos kutatási, tervezési és gyártási bázisa. A vadonatúj Fiestát is gyártó kölni üzem alapkövét még 1930-ban tették le, és Kölnben működik a Ford Dizájn és Termékfejlesztési Központja is.
Az ugyancsak németországi Saarlouis üzeméből – ahol a Focus, C-MAX és Grand C‑MAX modellek összeszerelése folyik –, tavaly 14 millió autó gördült ki. A Ford egyetlen, Amerikán kívüli Kutatási és Fejlett Tervezési Központja Aachenben található.
A Ford frankfurti újdonságairól hamarosan további részleteket olvashattok a http://egyszermarlattamautot.hu oldalon