Az új GLS modellek

[Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC vorläufige Werte WLTP | Kraftstoffverbrauch kombiniert: 14,1-13,8 l/100 km | CO2-Emissionen kombiniert: 320-314 g/km]*[Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ vorläufige Werte WLTP | Kraftstoffverbrauch kombiniert: 13,2-12,8 l/100 km | CO2-Emissionen kombiniert: 298-289 g/km]**Alle Angaben sind vorläufig und wurden intern nach Maßgabe der Zertifizierungsmethode „WLTP-Prüfverfahren“ ermittelt. Es liegen bislang weder bestätigte Werte einer amtlich anerkannten Prüforganisation noch eine EG-Typgenehmigung noch eine Konformitätsbescheinigung mit amtlichen Werten vor. Abweichungen zwischen den Angaben und den amtlichen Werten sind möglich. Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC (preliminary values: combined fuel consumption 14.1-13.8 l/100 km, combined CO2 emissions 320-314 g/km)* / Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+| 2023 | preliminary data: combined fuel consumption 13.2-12.8 l/100 km, combined CO2 emissions 298-289 g/km* *All figures are provisional and were determined internally in accordance with the "WLTP test procedure" certification method. So far there are no confirmed figures from an officially approved testing organisation, nor any EC type approval or certificate of conformity with official figures. Differences between the stated figures and the official figures are possible.
  • Új fényezés, belső színek és belső kárpitozás
  • Továbbfejlesztett alapfelszereltség, új opciók
  • Motorportfólió teljesen villamosított, 48 voltos technológiával


A GLE és a GLE Coupé arculatváltásának nyomán a Mercedes-Benz GLS, a Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC (kombinált üzemanyag-fogyasztás 14,1-13,8 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás 320-314 g/km)[1 ] és a Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ (kombinált üzemanyag-fogyasztás 13,2-12,8 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás 298-289 g/km)[1] szintén frissített formában jelenik meg. Számos dizájn, technológia és felszereltség változás emeli magasabb szintre a nagy SUV modellsorozat kényelmét, csatlakoztathatóságát és hangulatát.

Nagyvonalú külső méreteikkel a SUV modellek belső teret kínálnak akár hét utas számára három üléssorban. A továbbfejlesztett Mercedes-Benz GLS 2023. október végétől érkezik az európai márkakereskedésekbe; az USA-ban a piaci bevezetés szeptember közepén kezdődik.

Mercedes-Benz GLS: vizuális fejlesztés és funkcionális off-road jellemzők
A legújabb Mercedes-Benz GLS modelleket a még szembetűnőbb hűtőrácsról lehet felismerni. A négy lamellát kiváló minőségű Silver Shadow bevonattal horganyozták. A lökhárító vizuálisan is feltűnőbb. Beépített légbeömlő rácsokkal, magasfényű fekete burkolattal kombinálva. A nagyméretű szimulált alsóőrt (alapfelszereltség) is újratervezték. Hátul a szemet gyönyörködtető a lámpák belseje, három vízszintes blokkal. Új, 20 colos, többküllős könnyűfém keréktárcsával, Himalája szürke színben, fényes felülettel bővült a keréktárcsa.

A korábbiakhoz hasonlóan a Mercedes-Benz GLS alapfelszereltségként hétüléses. A Catalana bézs és a Bahia barna színekkel két új bőrszín érhető el. A belső borítások választékát is felülvizsgálták. A fényes barna mészfa már alapfelszereltség. A korábban a Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC számára fenntartott MANUFAKTUR fényes fekete, folyó vonalú zongoralakk díszítőelem mostantól a Mercedes-Benz GLS családjához is elérhető.

A középső és oldalsó szellőzőnyílások zsalui Silver Shadow színben horganyzottak – ez egy másik részlet, amely a Mercedes-Maybach GLS-ből ismerős lesz.

A GLS vezetőinek többsége csak aszfaltozott utakon vagy könnyű vagy közepesen nehéz terepen közlekedik. A Mercedes-Benz ezért újra összeállította az Off-Road Engineering csomag hatókörét. Az alkatrészek között van egy aláfutásgátló és 30 milliméterrel nagyobb hasmagasság.

Az MBUX infotainment rendszer frissített generációja új megjelenést hoz magával a kijelzők számára. A kijelzők három különböző stílus (klasszikus, sportos, diszkrét) és három üzemmód (navigáció, asszisztens, szerviz) segítségével személyre szabhatók. A “klasszikus” esetében a vezető a jól bevált kétcsöves kialakítást választja, a két kerek kijelző között minden ismerős tartalommal. A “sportos”-ban a piros szín dominál, a központi fordulatszámmérő dinamikus kialakításával. A “diszkrét” stílusban a tartalom a lényegesre redukálódik. Ezenkívül mindkét kijelző hét színsémában jeleníthető meg a környezeti világítással együtt. Az eredmény lenyűgöző színélmény a belső térben. A központi kijelző ugyanazt a tartalmat kínálja, mint eddig, és közvetlenül és kényelmesen kezelhető érintőképernyőként.

A jelenlegi MBUX-generáció „Off-Road Mode” funkciója vizuális élménnyé varázsolja az olyan különleges tartalmakat, mint a gradiens, az oldalirányú dőlésszög, az iránytű és a kormányszög. A 360 fokos kamerával ellátott alapfelszereltségű parkolócsomagnak köszönhetően az „átlátszó motorháztető” funkciót kínálja. Ha az Offroad mód aktív, a központi kijelzőn egy virtuális nézet látható a jármű eleje alatt. A nézet a 360°-os kamera képeiből áll össze. Az „átlátszó motorháztető” segítségével jobban felismerhetők az akadályok, például a nagy kövek vagy a mély kátyúk az előttünk álló útvonalon.

Az összkerékhajtás és a vonóerőre tervezett áttétel nagy, akár 3,5 tonnás utánfutóterhelést és akár 140 kg-os nyelvsúlyt tesz lehetővé. Az utánfutó csatlakozójának két további csavarja van a golyós nyakon, amelyekre megfelelő kerékpártartó támasztható. Teherbírása 100 kg – ez azt jelenti, hogy az e-bike-ok is szállíthatók.

A vontatáshoz használható további hasznos funkciók közé tartozik a Trailer Maneuvering Assist, a frissített Trailer menü a központi kijelzőn és a Trailer útvonaltervező. Ez felhasználható az optimalizált útvonalak megtalálására, ha pótkocsival utazik.

Mercedes-Maybach GLS: rendkívüli luxus még tovább finomítva
A függőleges krómrudak és a “Maybach” felirat a csúcsmodell kiváló minőségű hűtőrácsának megkülönböztető jellemzői. A légbeömlő rácsok Maybach mintázatúak és krómozott burkolattal rendelkeznek. A 23 hüvelykes kovácsolt kerék tipikus Maybach kivitelben, kovácsolt kerékcsavar-burkolattal újdonság az opciók listáján.

Egy másik új alapfunkció a környezeti világítás a Mercedes-Maybach mintázat animált vetítésével. A belső térben az üléshuzatok új dizájnja hangsúlyozza a Mercedes-Maybach különlegesen fényűző karakterét. Az ülőfelületek és a háttámlák középső részein most kiváló minőségű gyémántmintás foltvarrás található, speciális perforációkkal. Kizárólag a Mercedes-Maybach számára a MANUFAKTUR kristályfehér/ezüstszürke gyöngyház és a MANUFAKTUR mahagóni barna/macchiato bézs színkombinációt kínálják a belső térben.

[1] Valamennyi adat ideiglenes, és belsőleg, a „WLTP teszteljárás” tanúsítási módszerével összhangban határozták meg. Egyelőre nem hivatalosan jóváhagyott vizsgáló szervezettől származó megerősített adatok, sem EK-típusjóváhagyás, sem a hivatalos adatokkal való megfelelőségi tanúsítvány. A megadott és a hivatalos adatok között eltérések lehetségesek.

[2] A feltüntetett számok a WLTP CO2-értékek, amelyeket a 1. sz. 2 Az (EU) 2017/1153 végrehajtási rendelet 3. sz. Az üzemanyag-fogyasztási adatok ezen adatok alapján kerültek kiszámításra.

[3] Valamennyi adat ideiglenes, és belsőleg, a „WLTP-teszteljárás” tanúsítási módszerével összhangban határozták meg. Egyelőre nem hivatalosan jóváhagyott vizsgáló szervezettől származó megerősített adatok, sem EK-típusjóváhagyás, sem a hivatalos adatokkal való megfelelőségi tanúsítvány. A megadott és a hivatalos adatok között eltérések lehetségesek.

[4] Valamennyi adat ideiglenes, és belsőleg, a “WLTP-vizsgálati eljárás” tanúsítási módszerével összhangban határozták meg. Egyelőre nem hivatalosan jóváhagyott vizsgáló szervezettől származó megerősített adatok, sem EK-típusjóváhagyás, sem a hivatalos adatokkal való megfelelőségi tanúsítvány. A megadott és a hivatalos adatok között eltérések lehetségesek.

[5] Valamennyi adat ideiglenes, és belsőleg, a „WLTP-vizsgálati eljárás” tanúsítási módszerével összhangban határozták meg. Egyelőre nem hivatalosan jóváhagyott vizsgáló szervezettől származó megerősített adatok, sem EK-típusjóváhagyás, sem a hivatalos adatokkal való megfelelőségi tanúsítvány. A megadott és a hivatalos adatok között eltérések lehetségesek.

[6] Elektronikusan korlátozott