Az új Hyundai i30

kecsesebb, biztonságosabb és takarékosabb

⦁ Fejlett biztonsági és kapcsolódási technológiái, takarékos hajtáslánc-választéka és új, elegáns formavilága még vonzóbbá teszi az új i30-ast
⦁ 48 voltos mild hibrid opció csökkenti tovább az üzemanyag-fogyasztást
⦁ Mindhárom karosszériatípus – i30 ötajtós, Fastback és kombi – megújult, friss dizájnnal és modern funkciókkal érkezik
⦁ Ezen túlmenően 2020 nyarától most első ízben az i30 kombi is megrendelhető lesz a motorsport ihletésű N Line felszereltségi szinten, amely szintén átdolgozott megjelenést kínál

Az új i30 friss dizájnnal és fejlett kapcsolódási szolgáltatásokkal lép színre, újonnan bevezetésre kerülő, 48 voltos mild hibrid hajtásláncai pedig még takarékosabb üzemet biztosítanak.

A Hyundai ezzel párhuzamosan az i30 N Line modellcsaládot is átdolgozza. 2020 nyarától kezdődően a sportos megjelenést biztosító felszereltségi szint most először az új i30 kombihoz is elérhető lesz. Az i30 N sportmodellből ihletet merítő optikai csomag továbbra is elérhető az i30 ötajtós és fastback kivitelein.

„Ügyfeleink visszajelzései alapján arra jutottunk, hogy a C-szegmensben kereslet van egy autóra, amely nem csupán biztonságos és megbízható, hanem modern technológiai megoldásokat is kínál – a kapcsolódás terén éppúgy, mint hajtáslánc-választékában –, ráadásul mindezeken felül jól is néz ki.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „Az új i30 minden szempontból kielégíti ügyfeleink elvárásait, ugyanakkor ugyanúgy kedvező áron elérhető, mint korábban. A modell mindenki számára vonzó ajánlat.”

Modern külső megjelenés
Az új i30 külső megjelenése egyszerre merész és kecses, ami még érzelemdúsabbá teszi a modellt. Az orrkialakítás szélesebb, modernebb kiállással vértezi fel az autót. A szélesebb hűtőmaszk határozottan háromdimenziós kialakítást kapott, ami kihangsúlyozza az autó dinamikus karakterét.

A megújult, modern orrkialakítást új, keskenyebb fényszórók (opcióként MR többlapú reflektorral) és szintén új, V alakú karakteres LED-es nappali fények teszik teljessé.

Hátul az ötajtós i30 friss rajzolatú lökhárítót kapott, amely jobb aerodinamikai teljesítményt ígér. A LED-es kombinált hátsó lámpatestek V alakja elegáns párhuzamot teremt az orr kialakításával.

A megújult i30 oldalnézetét vadonatúj, módosított rajzolatú, Diamond Cut felületkidolgozású könnyűfém keréktárcsák (16 és 17 colos méretben) egészítik ki.

Minden karosszériaverzió rendelhető N Line kivitelben
Az i30 ötajtós és Fastback variánsok esetében teljes körűen megújult a motorsport-ihletésű, dinamikus N Line felszereltségi szint. Ráadásul most először az új i30 kombi is rendelhető N Line kivitelben. Így mindhárom i30 karosszéria-verzióból létezik N Line kiadás.

Az új i30 N Line merész, új dizájnja még sportosabb megjelenést eredményez. Szemből szélesebb hűtőrácsáról és új fényszóróiról ismerhető fel az új i30 N Line. A sugárhajtású repülőgépek megjelenéséből merít ihletet a megnövelt méretű alsó légbeömlő; a lökhárítót uraló elem határozott kiállást kölcsönöz az autónak, és kiemelkedő menetteljesítményekre enged következtetni. Az oldalsó nyílások lebegő szárnyidomai kedvezőbb aerodinamikai jellemzőket eredményeznek.

A teljes egészében újrarajzolt hátsó lökhárító még inkább kihangsúlyozza az N Line dinamikus karakterét. A széles, hátsó diffúzor sportos hangulatot és lenyűgöző megjelenést teremt, míg az áthelyezett ködfényeknek köszönhetően alacsonyabbra került a modell optikai tömegközéppontja.

Az új i30 N Line 17 vagy 18 colos keréktárcsáinak új rajzolata álló helyzetben is sebesség érzetét kelti, még izgalmasabbá téve a modell megjelenését. Mindez lendületes, dinamikus és modern sziluettet kölcsönöz az autónak.

Az új i30 N Line ötajtós és Fastback modellek 160 lóerős 1.5 T-GDi benzinmotorral vagy 136 lóerős, 1,6 literes dízelmotorral felszerelt kivitelei mindezeken túl módosított hangolású futóművet és kormányművet kapnak, ami még dinamikusabb vezethetőséget eredményez.

Három új karosszériaszín
Az új i30 színválasztéka három új árnyalattal (Dark Night, Silky Bronze és Sunset Red) bővült. Továbbra is elérhető hat eddigi karosszériaszín: a Polar White, a Phantom Black, az Engine Red, a Stellar Blue, a Platinum Silver és az Olivine Grey.
Rendelhető karosszériaszínek:

⦁ [Új] Dark Knight
⦁ [Új] Silky Bronze
⦁ [Új] Sunset Red
⦁ Polar White
⦁ Phantom Black
⦁ Engine Red
⦁ Stellar Blue
⦁ Platinum Silver
⦁ Olivine Grey