Az új Jaguar I-PACE élvonalbeli technológiai tartalmat vonultat fel

Vezeték nélküli szoftverfrissítések, mesterséges intelligencia és Touch Pro Duo infotainment

  • Az új, tisztán elektromos meghajtású I-PACE az első Jaguar, amely megkapta az ösztönösen kezelhető Touch Pro Duo infotainment rendszert
  • Az új EV navigációs funkció az útvonal domborzati jellemzői, a vezetési stílus és számos egyéb tényező figyelembevételével segít optimalizálni a hatótávolságot
  • A Jaguar Smart Settings (intelligens beállítások) mesterséges intelligencia alkalmazásával azonosítja a vezető preferenciáit, és igazítja azokhoz a vezetési élményt
  • Alexa-kompatibilis készülék segítségével szóbeli paranccsal hívhatók le a Jaguar InControl Remote alkalmazásból az információk
  • A hálózatra csatlakoztatott I-PACE akkumulátora és utastere elő-klimatizálható, így nem csökken az elérhető hatótávolság
  • Az otthoni töltési időket a kedvezményes időszakokhoz lehet igazítani
  • Az I-PACE folyamatos fejlesztéséről vezeték nélküli, online szoftverfrissítések gondoskodnak, így mindig a legújabb szoftververzió áll a felhasználó rendelkezésére

 

 

Az I-PACE az első modell a Jaguar kínálatában, amely mesterséges intelligencián alapuló gépi tanulás segítségével biztosít jobb vezetési élményt. A vezető figyelmét elterelő, illetve számára kényelmetlen rutinfeladatok egy részét megfelelő technológiai megoldások segítségével azonosítva és automatizálva a Jaguar első elektromos meghajtású, nagyteljesítményű szabadidőjárműve megváltoztatja mindazt, amit a mindennapi autózásról eddig tudni véltünk.”

Peter Virk, a Jaguar Land Rover csatlakoztatott mobilitásért és jövőbeli technológiákért felelős igazgatója

TECHNOLÓGIA

Az új, tisztán elektromos I-PACE valóságos technológiai seregszemle, így nem csoda, hogy a Jaguar kínálatában elsőként kapta meg az ösztönösen kezelhető Touch Pro Duo ‘Flight Deck’ infotainment rendszert, amelynek fő funkciói innovatív módon érintőképernyőkről, kapacitív szenzorokkal és mechanikus kezelőszervekkel vezérelhetők.

Az új kezelőfelület két darab, a középkonzolon elhelyezett érintőképernyője révén egymástól logikusan elkülönítve tálalja az információkat, illetve az interaktív kezelőfelületet, ezzel minimálisra csökkentve a vezető figyelmét elterelő ingereket és zavarokat. Az autó és vezetője közötti, elengedhetetlen fizikai kapcsolatról forgótárcsás kezelőszervek gondoskodnak

A Jaguar színes head-up kijelzője olyan kulcsfontosságú adatokat jelenít meg a szélvédőn, mint a sebesség vagy a navigációs útbaigazítás, így a vezetőnek egy pillanatra sem kell levennie tekintetét az útról. A fejlett technológiát 12 colos virtuális műszerfal kijelző támogatja; a kormánykerék mögött elhelyezkedő kijelző az adatok tisztább, rugalmasabb leolvashatóságát biztosítja.

A Jaguar új, villanyautóra optimalizált navigációs rendszere a célállomáshoz vezető útvonal domborzati jellemzőit, a korábbi utak során szerzett tapasztalatokat és a személyes vezetési stílust egyaránt figyelembe véve kivételes pontossággal képes kiszámítani a hatótávolságot, így biztosítva a gondtalan utazás élményét.

A fejlett navigációs rendszer a több üzemmódot támogató okostelefonos utazási alkalmazással szinkronizálva még egyszerűbbé teszi a felhasználók számára az olyan utazások megtervezését, amikor az autóvezetésen kívül gyalogolva, illetve tömegközlekedési eszközökkel is tervezünk haladni. Ezt segíti elő a Megérkezési üzemmód (Arrival Mode), amely a hálózatba csatlakoztatott parkolókban megmutatja, hol találjuk a legközelebbi szabad parkolóhelyet, vagy az utazás végén a legközelebbi töltőponthoz irányítja a vezetőt.

Ultramodern elektromos hajtáslánca mellett az I-PACE a Smart Settings technológiának köszönhetően képes tanulni a vezetőtől, előre megjósolni igényeit, és segíteni őt abban, hogy zavartalanul élvezhesse az utazást.

Az I-PACE az indítókulcs és az okostelefon Bluetooth jele alapján azonosítja a közeledő vezetőt, és a korábban megismert preferenciákat alkalmazva kedvük szerint előre módosítja a klímaberendezés, az infotainment rendszer és az ülésszabályozás beállításait.

Az algoritmusok idővel (a helyszíntől, az időjárástól és a viselkedési mintázattól függően) vezetőre szabott választási lehetőségeket kínálnak majd fel, például egyes utakra előmelegítik a kormányt és az ülést.

Az intelligens telefon emlékeztető arról tájékoztatja a vezetőt, ha az autóban felejtette telefonját, míg a prediktív híváslista a telefonhasználati szokások alapján adott időben automatikusan megjeleníti az akkortájt gyakran tárcsázott telefonszámokat.

Szintén az I-PACE fedélzetén mutatkozik be az Amazon Alexa Skill. Ez lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok egy Alexa-képes eszköznek kérdéseket tegyenek fel a Jaguar InControl Remote alkalmazásból lekérhető információikkal kapcsolatban. Például: bezártam az autómat? Milyen az akkuk töltöttségi szintje? Eljutok töltés nélkül a munkahelyemre?

Az InControl Remote segítségével a tulajdonosok indulás előtt előre beállíthatják az akkumulátor vagy az utastér hőmérsékletét. Ha hálózati elektromos energia segítségével klimatizáljuk az autót, az nem csökkenti a hatótávolságot. Ráadásul az otthoni töltési időket a kedvezményes időszakokhoz lehet igazítani.

Az I-PACE az első Jaguar, amely képes vezeték nélküli kapcsolaton keresztül fogadni a szoftver-frissítéseket. Ennek köszönhetően az I-PACE az átvételét követően folyamatosan frissül; az infotainment, telematikai és akkumulátor-töltő rendszerek folytonos frissítése révén ritkábban szükséges felkeresni a kereskedőt.

Az ügyfelek a Jaguar Land Rover InControl Apps szolgáltatásán keresztül élvezhetik kedvenc alkalmazásaikat. Mind az öt utas USB töltőpontot kapott, a fedélzeten 4G Wi-Fi szolgáltatás található.