Az új Mercedes-AMG GT2 PRO

Az AMG vásárlói sportportfóliójának csúcsa

  • Interaktív: pályanapi versenyautó akár 750 LE maximális teljesítménnyel a Push2Pass-nak köszönhetően
  • Innovatív: kialakítás és teljesítmény jellemzők a kiváló kezelhetőség érdekében
  • Beleértve: szállítási csomag és elsőbbség az AMG Racing Series számára

A Mercedes-AMG tovább bővíti versenyautó-portfólióját: a Mercedes-AMG GT2 PRO-val a teljesítmény- és sportautómárka egy homologizált versenyautót dob piacra a pályanapokra. Az új modell a 2022-ben bemutatott Mercedes-AMG GT2-re épül, és további és innovatív dizájn- és teljesítményjellemzőkkel győzi meg. A GT2 PRO azoknak a motorsport-rajongóknak szól, akik rendkívüli teljesítményt szeretnének elérni a versenypályán. Mindeközben mindig megfelel a Mercedes-AMG vásárlói sportmodellek szokásos magas biztonsági követelményeinek. Sőt, az autó meggyőző kiváló kezelhetőségével és intuitív kezelésével.

Teljesítmény: az új Push2Pass funkció felszabadítja a maximális teljesítménypotenciált

A Mercedes-AMG GT2 PRO kiemelkedő eleme az új Push2Pass funkció: a kormányon lévő gomb megnyomásával átmenetileg megnő a lendület, és felszabadul az AMG 4,0 literes V8-as biturbó motor teljes teljesítménypotenciálja. Ennek eredményeként egy ideig összesen akár 750 LE (551 kW) is elérhető. Az alapteljesítmény 707 LE. A kizárólag a GT2 PRO számára kifejlesztett Push2Pass funkció lehetővé teszi a pilóta számára, hogy még jobban irányítsa az egyes pályanapi teljesítményt. Az erőt egy szekvenciális hatfokozatú versenyváltó, módosított áttételi arányokkal adja át. Mint minden Mercedes-AMG versenyautónál, a sebességváltó a hátsó tengelyre van szerelve transaxle konfigurációban, és egy szénszálas nyomatékcső segítségével csatlakozik a motorhoz, nagy torziós és nyomatékmerevséggel. Az alváz átfogóan állítható négyirányú motorsport lengéscsillapítókat tartalmaz.

Felszereltség: GT2 PRO-specifikus speciális kivitel, új tervezésű hátsó szárny véglemezek, optimalizált belső tér

Az exkluzív dizájnelemek határozzák meg a Mercedes-AMG GT2 PRO jellegzetes megjelenését. A gyári szállítás matt szürke teljes fényezésben történik, külön elkészült dekorcsíkokkal és GT2 PRO logókkal. A fényes külső karbon elemei harmonikusan illeszkednek bele. Ennek megfelelően a 18 colos AMG könnyűfém keréktárcsák két színre festettek. Az újonnan tervezett jellegzetes hátsó szárny véglemezek teszik teljessé a koherens általános megjelenést.

A Mercedes-AMG GT2 PRO belseje az AMG vásárlói sportautók tipikus felhasználóbarát jellegét ötvözi a pilótafülke minden részének koherens ergonómiájával. A CUBE CONTROLS kormánykerék kiváló kezelhetőségével és intuitív kezelésével tűnik ki. A kezdetben e-sport használatra kifejlesztett kormánykerék olyan kialakítást kapott, amelyet a Mercedes-AMG GT2 PRO-hoz optimalizáltak, és tovább módosították a Push2Pass funkciógombbal. A legújabb generációs kijelző a központi látómezőben nagyfelbontású grafikájával meggyőz, ezért ösztönös működést tesz lehetővé. További exkluzív belső jellemzők a GT2 PRO-specifikus lakkozott középkonzol és a vezetőülés varrásai. Ezenkívül az autó gyárilag integrált klímával érkezik.

no images were found

Biztonság: védelem és bizalom a legmagasabb szinten

A Mercedes-AMG GT2 PRO rendelkezik a Mercedes-AMG vásárlói sportmodellek minden bevált biztonsági funkciójával. A pilótafülkében ezek közé tartozik többek között az alvázhoz mereven kapcsolódó karbon biztonsági cella, ötpontos biztonsági öv, biztonsági hálók, tűzoltó készülék és kihúzónyílás. Ezenkívül az autó átfogó biztonsági csomagja megbízható verseny-ABS-t és többszörösen állítható kipörgésgátlót tartalmaz. A precízen beállított futóművel és a nagyon közvetlen kormányreakcióval együtt ezek az elemek biztosítják, hogy a vezetők a pályán haladva azonnal felépíthessék az autóba vetett bizalmat.

Szállítási csomag: átfogó versenyruházat és elsőbbség az AMG Racing Series számára

A Mercedes-AMG GT2 PRO átfogó szállítási csomaggal érkezik. Tartalmaz többek között egy kifejezetten a GT2 PRO-hoz tervezett autóburkolatot. Ezenkívül a Mercedes-AMG hivatalos partnere, a PUMA teljes versenyruházati készletet biztosít, amely magában foglalja az egyéni versenyruhát, kesztyűket, verseny alsóneműt és cipőket. Tartalmaz továbbá egy kiváló minőségű, személyre szabott BELL sisakot Mercedes-AMG GT2 PRO kivitelben. Felár ellenében olyan kiegészítők is rendelhetők, mint az utasbiztonsági cella, az ivórendszer, az ülés- és sisakhűtés, valamint az egyedileg összeállított alkatrészcsomag. Ráadásul a versenyen való részvételhez egyszerűen visszaminősíthető a homologizált GT2-es alapváltozatra. A Mercedes-AMG GT2 PRO tulajdonosai elsőbbséget élveznek, amikor az AMG Racing Series-be neveznek. Az AMG Racing Series exkluzív pályanapi események sorozata Európa legszebb pályáin. Itt a résztvevők olyan versenykörnyezetet találnak, amelyben élvezhetik a motorsport iránti közös szenvedélyüket, és Mercedes-AMG modelljeiket a végsőkig hajthatják. A folyamat során az új Mercedes-AMG GT2 PRO tulajdonosai átfogó ügyfélszolgálati támogatást élveznek. A személyi mérnöktől és az alkatrészellátástól a Mercedes-AMG Pilótakör tapasztalt szakemberei által végzett coachingig számos szolgáltatás megrendelhető az Ügyfélszolgálati Portálon (CSP) keresztül. Az AMG Racing Series bemutatkozó versenyét a Valencia melletti Circuit Ricardo Tormóban rendezik már november 7. és 9. között.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Mercedes-AMG GT2 PRO-val elértük a következő mérföldkövet a vásárlói sportszegmensben. Jelentősen megnőtt a tiszta pályás nappali autók iránti kereslet, ezért a pályanapi és a klubsport szegmensben is egyszerre reagálunk a származékosítás bővülésére. Technikai finomításaival, amelyek többek között az új Push2Pass funkciót is magukban foglalják, a GT2 PRO a legjobb pályanapi eszköz. Ráadásul az autó könnyen és gyorsan vezethető. A GT2 PRO kivételesen agilis, lehetővé téve a versenyzés varázsának óriási átélését, mind amatőrök, mind profik számára.”

Christoph Sagemüller, a Mercedes-AMG Motorsport vezetője