Az új Mercedes-Benz GLB

The new Mercedes-Benz GLA and The new Mercedes-Benz GLB The new Mercedes-Benz GLA and The new Mercedes-Benz GLB
  • Frissített első és hátsó kialakítás
  • Továbbfejlesztett alapfelszereltség LED High Performance fényszórókkal, kényelmes ARTICO/szövet ülésekkel, bőr kormánykerékkel és szabadon álló dupla képernyővel
  • Továbbfejlesztett vezetési asszisztens csomag és új MBUX generáció
  • Benzines generátorok enyhe hibridként 48 voltos hálózattal

Számos újítás és szélesebb alapfelszereltség – a Mercedes-Benz még vonzóbbá teszi a tágas GLB kompakt SUV-t az ügyfelek számára. Az újratervezett első lökhárító vizuális alsó védelemmel a terepjáró génjeire mutat rá. A SUV hűtőrács négy vízszintes lamellával és központi csillaggal ezt a benyomást hangsúlyozza. Az atletikus vállforma koherensen modellezett oldalsó grafikával a fény és az árnyék érdekes összjátékát, valamint a vizuálisan szélességgel hangsúlyos hátsó részt teremt.

Az új, feltűnő, teljes LED-es fényszórók és a hátsó lámpák fokozzák a megjelenést, az opciók skálája most négy további kerékkialakítással és egy új Spectral Blue Metallic fényezéssel bővült. Az alapfelszereltségben az új GLB 17 colos, öt ikerküllős könnyűfém keréktárcsákat szereltek fel, amelyek fényes fekete színűek, magasfényű esztergált felületekkel. A GLB azonban 18-20 colos kerekekkel is konfigurálható.

A jelentősen továbbfejlesztett belső tér egyik fénypontja a szabadon álló dupla képernyő. Az alapfelszereltség része egy 7 hüvelykes és egy 10,25 hüvelykes kijelző a megfelelő műszercsoporthoz és multimédiás képernyőkhöz, opcionálisan két 10,25 hüvelykes széles képernyős kijelzővel. A turbina kerek szellőzőnyílásai sportos eleganciát sugároznak, és kontrasztot alkotnak az egyenes vonalú, terepjáróra jellemző alumínium belső elemekkel. A jelenlegi generáció alapfelszereltségű kormánykereke bőrrel kárpitozott, kérésre ARTICO műbőrrel is rendelhető. Ezen kívül először az AMG Line esetében is elérhető fűtött kormánykerék.

Egyszerűsített ajánlati logika kiterjedt alapfelszereltséggel
Az új GLB alapfelszereltsége a komfortülések, amelyek ARTICO műbőrrel és fekete szövettel vannak kárpitozva, háromdimenziós dombornyomással. Opcionálisan kaphatók a divatos zsálya színben. Három belső szín – fekete, macchiato bézs és sagegrey – érhető el a Progressive felszereltségi változatban. Az ARTICO műbőr/mikroszálas MICROCUT alapfelszereltségű üléshuzata mostantól bahia barna színben is elérhető az AMG Line-ban, valamint összesen négy kárpitszín: fekete, bahia barna, zsálya és az új árnyalatú pirospaprika feketével kombinálva. A komfort ülés szövet huzata 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült, míg az ARTICO/MICROCUT üléshuzatnál ez az arány az üléstükörben 65%, az alsó szövetben 85%.

A GLB alapfelszereltsége jelentősen korszerűsödött. Az ajánlati logikát még pontosabban az ügyfelek egyedi kívánságaihoz igazították. Az alapfelszereltségben már szerepel például a Highbeam Assist, a tolatókamera és az USB-csomag a bőr kormányon és a LED-es első fényszórókon kívül. Az ügyfelek a progresszív felszereltségi változattól kezdve a parkolási csomagot és a tükörcsomagot is megkapják. A további funkcionális berendezéseket a vásárlók valós viselkedésén alapuló csomagokba csomagolják, így az ügyfelek egyedileg konfigurálhatják a járműveket olyan tervezési jellemzők tekintetében, mint a színek, a kárpitozás, a kárpit és a kerekek.

Intuitív kezelés és adaptív szoftver a legújabb MBUX generációban
A GLB most az MBUX legújabb generációját tartalmazza, újonnan tervezett megjelenítési stílusokkal. A „Classic” minden lényeges vezetői információt megad, míg a „Sporty” dinamikus fordulatszámmérővel nyűgöz le. Azok, akik az alapvető tartalmakra szeretnének korlátozni magukat, választhatják a „Diszkrét” lehetőséget. A három Navigation, Assistance és Services móddal, valamint a 10 Ambient Light színvilággal kombinálva az ügyfelek számos személyre szabási lehetőséget kínálnak. Az összes korábbi funkció, mint például a Media, a Phone vagy a Vehicle továbbra is elérhető, és kényelmesen kezelhetőek az érintőképernyőn vagy a kormányra szerelt ujjpárnákkal.

A telematikai rendszer felülvizsgálatának fő szempontja az új tervezés és a jobb teljesítmény volt. A további csatlakoztathatóság érdekében a GLB most egy további USB-C porttal és megnövelt USB-töltési teljesítménnyel rendelkezik, miközben az összes USB-port ki van világítva. A jövőben az Android Auto Wirelessen vagy az Apple CarPlay-n keresztül okostelefonokkal vezeték nélküli hálózatok is elérhetők lesznek.

Az intelligens hangsegéd veled tanul
A Mercedes-Benz intelligens hangasszisztense a Mercedes me app[1] aktiválható online szolgáltatásainak köszönhetően még inkább képes párbeszédre és tanulásra. A rendszer megismeri a vezetőt, és megjegyzi tipikus beállításait vagy útvonalait. A megfelelő pillanatban személyre szabott infotainment, kényelmi és járműfunkciókat javasol – pontosan az adott vezetési helyzethez szabva. A vezető természetesen elutasíthatja ezt a javaslatot a „Ne javasolja most” funkcióval, vagy véglegesen törölheti a „Ne javaslom újra” funkcióval. A jármű emlékezni fog ezekre a kívánságokra. Így bizonyos műveletek végrehajthatók anélkül, hogy ki kellene mondania, hogy „Hey Mercedes”, és a hangos asszisztens mostantól a jármű funkcióit is elmagyarázhatja. A Mercedes me “MBUX Voice Assistant” részeként a “Tourguide” hangrendszer izgalmas funkciót ad az utazási információkhoz – kezdetben csak Németországban. Amikor elhangzik a “Hey Mercedes, start Tourguide” hangutasítás, az MBUX érdekes tényeket olvas fel az útvonalon lévő nevezetességekről, reagálva a német autópályák mentén található mintegy 3400 barna jelzésre.

Az opcionális Burmester® térhatású hangrendszer immár magával ragadó Dolby Atmos hangélményt kínál a legújabb MBUX generációval együtt, amely több teret, tisztaságot és mélységet biztosít a zenének. A rendszer alkalmazkodik bármilyen lejátszási környezethez, ami azt jelenti, hogy a rajongók páratlan tisztasággal hallgathatnak zenét, amely megfelel az előadó eredeti elképzelésének a stúdióból.

Minijátékok digitális extrákként
Egy új digitális extra bekerült a GLB-be a Mercedes me connect szolgáltatásokhoz választható egyéniesítési csomaggal[2]. Kifejezetten az érintőképernyőkhöz tervezett minijátékok választéka és a kormányon található érintőgombok mobil játékkonzollá varázsolják a kompakt SUV-t. A játékokat egyedül vagy utastársaival lehet játszani. Jelenleg olyan klasszikus játékok állnak rendelkezésre, mint a Sudoku, a Shuffle Puck, a Pairs és a Match 3, valamint egy kvíz.

A biztonsági segítségnyújtás egy másik olyan terület, ahol az új GLB ragyog. Az Active Steering Control révén a Driving Assistance Package frissítése lehetővé teszi a sávtartó asszisztens kényelmesebb irányítását. A Parking Package következő generációja a hosszirányú parkolást is támogatja, 360 fokos vizualizációval a kamerás parkoláshoz. A GLB most először kínál Trailer Maneuvering Assist funkciót is, amely kameratámogatással megkönnyíti a hátramenetet. Az előfeltétel az ESP® pótkocsi-stabilizátorral ellátott vonóhorog a 360 fokos kamerával ellátott parkolócsomaggal együtt.

Még több elektromos meghajtási lehetőség
Az új GLB Európában négy benzin- és négy dízelmotorral kapható. A sorozat négyhengeres egységeket tartalmaz hét- vagy nyolcfokozatú, duplakuplungos DCT sebességváltóval alapfelszereltségként. A két legerősebb benzinmotor alapfelszereltségként változó 4MATIC összkerékhajtással rendelkezik.

A fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében minden benzines egység villamosított. Ezek az enyhe hibridek egy további 48 voltos elektromos rendszerrel vannak felszerelve a szíjhajtású indítógenerátorhoz. A rövid ideig elérhető, 10 kW-os további teljesítménye támogatja az agilis indítást, és a gyorsítást a boost révén segíti. Az önindító-generátor a kényelmet is növeli: a rezgés- és zajcsökkentő motorindításon kívül kikapcsolt belső égésű motor mellett is lehetővé teszi a szabadonfutást. Ráadásul fékezéskor és gyorsításkor regenerálódik – és így látja el elektromos energiával a 12 voltos fedélzeti hálózatot és a 48 voltos akkumulátort.

A 2,0 literes, négyhengeres dízelmotort zökkenőmentes működés és kiváló teljesítmény-leadás korszerű hatékonysággal jellemzik. Három teljesítmény- és nyomatékszintben kapható, 85 kW (280 Nm) és 140 kW (400 Nm) között, és egyfokozatú turbófeltöltéssel, változtatható turbina geometriával rendelkezik. A hengerfej és a forgattyúház könnyű alumíniumból készült. A Mercedes-Benz által kifejlesztett NANOSLIDE® bevonat csökkenti a súrlódást a hengerfal és az acéldugattyú között, és ezáltal csökkenti a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

[1] A Mercedes me connect szolgáltatások használatához létre kell hozni egy Mercedes me azonosítót, és el kell fogadni a Mercedes me connect szolgáltatások használati feltételeit. A bemutatott szolgáltatások, elérhetőségük és funkcióik különösen a járműmodelltől, a gyártás évétől, a kiválasztott opcionális felszereléstől és az országtól függenek.

[2] A terméktartalom használatához aktív Mercedes me connect felhasználói fiók szükséges. Az egyedi berendezés konfigurációjától függően ez a csomag a hangélmény, a minijátékok, a kivetítési funkciók és egyéb digitális funkciók kategóriákba tartozó funkciókat tartalmaz. A lehetséges kategóriák, valamint a mögöttes jellemzők a szerződés időtartama alatt bármikor változhatnak.