Bemutatkozik az új BMW M340i xDrive Touring

Az újdonság 2019 novemberében a limuzin és Touring karosszériaváltozatban egyaránt elérhető BMW M340i First Edition különkiadással ünnepli piaci premierjét, külön-külön egy 340 darabban készülő limitált szériaként.


A portfólió trónján álló második csúcsmodell bemutatkozásával az új BMW 3-as sorozat minden eddiginél sportosabb fokozatba kapcsol: 2019 novemberében az új BMW M340i xDrive limuzin mellé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,0 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 160 – 168 gramm / km) az új BMW M340i xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,2 – 7,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 163 – 172 gramm / km) is megérkezik. Az újdonság hajtáslánc- és futómű-technológiáját a BMW M GmbH zárt versenypályákon edződött tervezőmérnökei fejlesztették ki, amelyhez jellegzetes karosszériajegyek, exkluzív alapfelszereltség és a vezetés élményének intenzitását fokozó műszerfal-elrendezés társul. 2019 novemberében a limuzin és a Touring karosszériaváltozat egyaránt a BMW M340i First Edition különkiadás piaci premierjével indul, külön-külön egy 340 darabban készülő limitált szériaként, rendkívül izgalmas kiegészítőkkel és felszereltségi tételekkel felvértezve.


Az új BMW M340i xDrive limuzin és az új BMW M340i xDrive Touring egy modellben testesti meg a bajor prémiumgyártó azon legendás, sportosan vezethető esszenciáját, amely immár több mint negyven éve emeli riválisai fölé a BMW 3-as sorozatot. A lebilincselően agilis kezelhetőséget ígérő, első 3-as BMW 1975-ben debütált a nagyközönség előtt, a Touring karosszériaváltozat pedig – amely elsőként a BMW 3-as sorozat második generációjával gurult színpadra – a BMW ikonikus vezethetőségét iránymutató sokoldalúsággal párosította. Az erőteljes motorok (főként soros hathengeres felépítéssel), a folyamatosan finomhangolt futómű-technológiák és a 3-as BMW-ben bemutatott intelligens összkerékhajtás kombinációi azóta is rendhagyó vezetési élmény képében öltenek testet.


A legújabb nemzedék érkezésével párhuzamosan a BMW M divízió minden korábbinál átfogóbban fejlesztette tovább a 3-as BMW-t: a 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor, a BMW M sport differenciálmű, a változó áttételű sport kormányművel szerelt BMW M sport futómű, a BMW M sport fékrendszer, illetve a jármű körüli légáramlatot optimalizáló BMW M karosszéria-kiegészítők tökéletes összhangja a maximális menetteljesítményt szolgálja. Az új BMW M340i xDrive limuzin 4,4 másodperc alatt, az új BMW M340i xDrive Touring pedig 4,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, amely mindkét karosszériaváltozat esetében 0,5 másodperccel gyorsabb az előző nemzedék csúcsmodelljeinél.