Bemutatkozik minden idők legjobb Ducatoja

• A felhasználók valamennyi felmerülő igényét tökéletesen kielégítő Ducato 2020-as modellévi kivitele már megrendelhető a Fiat Professional márkakereskedésekben.
• Az európai eladásokban ötödik éve élen járó, tizenkét országban piacvezető, a lakóautó-építők első számú választásának számító Ducato módosított tartalommal és technológiával erősíti meg vezető szerepét, és nyújtja az ügyfeleknek „minden idők legkiválóbb Ducatoját.”
• Újdonságként lépnek színre a takarékosabb és környezetbarátabb Euro 6D erőforrások. A teljesítmény és környezetvédelem szempontjából egyaránt kedvezőbb motorok ECO-csomagja start-stop technológia, intelligens generátor, elektronikusan vezérelt üzemanyag-szivattyú, valamint különleges ‘ECO’ üzemmód alkalmazásával garantál energia- és üzemanyag-megtakarítást, ezzel nagyban hozzájárulva a teljes fenntartási költség leszorításához.
• Most először rendelhető a fejlett kilencfokozatú automata sebességváltó.
• Elérhetők a legfejlettebb, legújabb generációs infotainment és vezetőtámogató rendszerek.
• Előzetes premieren a Ducato Electric, a Fiat Professional első villanymotoros típusa.
• Innovatív kísérleti projekteken keresztül, a legnagyobb ügyfelek bevonásával fejlesztették ki a Ducato Electric modellt, amely ennek köszönhetően úgy kínál testre szabott megoldásokat a legkülönfélébb szakmai felhasználók számára, hogy sem a teherbírás, sem a teljesítmény terén nem követel kompromisszumot.

Bemutatkozik az új 2020-as modellévi Ducato, a Fiat Professional legnépszerűbb típusának evolúciója. A Ducato immár 38 éve biztosít élvonalbeli megoldásokat a legkülönfélébb felhasználási elvárásokra, az áruszállítástól kezdve az összetettebb felépítményekkel járó feladatokig, beleértve a lakóautó-átépítéseket is. A Ducato ötödik éve uralja elvitathatatlanul az európai piacot. Emellett 12 országban vezeti a helyi eladásokat, valamint az abszolút legnagyobb szereplő az európai lakóautó-építő piacon: négy eladott lakóautóból mintegy három Fiat Ducato alapokra készül. Ezek a számok komoly piaci sikerről tanúskodnak, amelynek titka nem más, mint hogy a Ducato a legkülönfélébb szakmai elvárásokra és követelményekre képes teljes körű választ adni.


Az ügyfelek a legváltozatosabb szállítási és munkafeladatok elvégzésében számíthatnak a Ducatora és annak sokoldalúságára, az utasszállítástól kezdve a városi áruszállításig, a hűtőkocsiktól a lakóautókig, köszönhetően azoknak a műszaki jellemzőknek (teherbírás, raktér térfogat, tengelyterhelés stb.), amelyek kiemelik azt az elsőkerék-hajtású modellek mezőnyéből, nem is beszélve a piac legváltozatosabb tengelytáv-, hossz- és magasság-változatainak. Az új, 2020-as Ducato friss kihívás előtt áll: minden idők legkiválóbb Ducatojaként kell helyt állnia.


Ahhoz, hogy egy ilyen sikeres modellt tökéletesíthessenek, a Fiat Professional mérnökei egy minden eddiginél személyre szabottabb megközelítést alkalmaztak, személyes tapasztalatokon és gyakorlatokon alapuló fejlesztést követve. Mára a teljes motorkínálat teljesíti a 6D emissziós normát; a még takarékosabb, még környezetbarátabb, még nagyobb teljesítményű erőforrások különböző üzemanyag-típusokra támaszkodva óvják a környezetet. Szintén újdonságként jelenik meg a kínálatban az új kilencfokozatú elektronikus sebességváltó. A legújabb generációs nyomatékváltó rendszer a lehető legteljesebb mértékben képes kiaknázni a motor forgatónyomaték-tartalékait. Tömegét tekintve kategóriájának legjobb erőátviteli egysége, ami garantáltan megbízhatóvá és tartóssá teszi, valamint minden helyzetben élvezetes vezethetőséget tesz lehetővé. Ezen túlmenően 2020 során bevezetésre kerül egy tisztán elektromos modellváltozat, amely a Fiat Professional technológiáit alkalmazva a metánüzemű Ducato Natural Power oldalán erősíti a modellcsalád alternatív üzemanyagú kínálatát. Innovatív kísérleti projekteken keresztül, a legnagyobb ügyfelek bevonásával fejlesztik ki a Ducato Electric modellt, amely ennek köszönhetően úgy kínál az igényeknek megfelelő megoldásokat, hogy a felhasználóknak sem a teherbírás, sem a teljesítmény terén nem kell kompromisszumot kötniük. Végül, de nem utolsósorban nincs hiány a legfejlettebb ADAS vezetőtámogató berendezésekben, új generációs infotainment rendszerekben sem.

folyt. köv.