Bemutatkozott az új Mercedes-Benz Sprinter

Megérkezett a harmadik generációs Mercedes-Benz Sprinter – számos újítással debütál a kategóriateremtő haszongépjármű

Minden eddiginél több konfigurációval érkezik júniusban a vadonatúj Mercedes-Benz Sprinter a haszongépjárműveket értékesítő kereskedésekbe. A világpremierjét Duisburg városában ünneplő, minden elképzelhető feladatkörhöz kaméleonként alkalmazkodó bestsellernek idén a harmadik generációja mutatkozott be. Az ikonikus modell kiemelkedő kvalitásainak és minőségének köszönhetően 1995-ös bevezetése óta a piac meghatározó szereplője. Az újdonság egyik jelentős hozománya az elsőkerékhajtás megjelenése, valamint a hathengeres erőforrás, melyet kategóriájában egyedüliként kínál a Sprinter. A Mercedes PRO connect szolgáltatásokkal eddig nem látott szintre került a flottakezelés, 2019-ben pedig színre lép az eSprinter, a típuscsalád tisztán elektromos változata. A zéró helyi emissziójú eSprinter a Mercedes-Benz Vans részleg szállítmányozási flotta elektrifikációját érintő stratégiájának következő állomása, mely egy teljesen tiszta alternatívát biztosít – elsősorban a városi áruterítésre.

Sajtóinformáció

Teljes internetes kapcsolódás, egyedi méretezhetőség, modern és tiszta, SCR-katalizátorral ellátott Euro6-os dízelmotorok, 2019-től csendes elektromos hajtás, és személyre szabott raktérmegoldások, különböző járműmegosztó és bérlési szolgáltatásokkal kombinálva – ezeket kínálja a harmadik generációra teljesen megújuló Mercedes-Benz Sprinter, a szegmens megalkotója és legnépszerűbb tagja. 

“A Sprinter – kereskedelmi flottánk zászlóshajójaként – az integrált rendszerszintű megoldások megtestesítője. Átfogó iparspecifikus tudásbázisával és az innovatív hálózati szolgáltatásokkal az új modell minden igényt kilégít. A modell az okos megoldások terén is az élen jár.” – mondta Volker Mornhinweg, a Mercedes-Benz Vans vezetője.

1995-ös bemutatkozása óta a Sprinter több mint 3 milliós eladott darabszámával alapjában határozza meg a nagyméretű haszongépjárművek piacát, több mint 130 ország ügyféligényének megfelelve. A nemzetközi színtéren is elismert Mercedes-Benz Vans legnagyobb példányszámban eladott autója a legnépszerűbb kereskedelmi járművek egyike.