Biztos finom lesz! BMW és MINI modellek vegán utastérrel

+++ Az állati eredetű nyersanyagokat helyettesítő, innovatív bioalapú anyagok hosszú távon fenntartható autógyártást ígérnek +++ A bőr helyettesítése mintegy 85 százalékkal csökkenti az előállítási folyamat károsanyag-kibocsátását +++

A BMW Group 2023-ban tervezi bemutatni első olyan modelljeit, amelyeket teljes egészében vegán utastérrel szerel. A jövőbe mutató innováció világpremierjét elsősorban a bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bíró, innovatív anyagok kifejlesztése teszi lehetővé. A forradalmi megoldás ráadásul a kormánykerekek prémium tapintású, rendkívül ellenálló bevonására is lehetőséget biztosít. A teljes egészében vegán utasterek első ízben 2023-tól válnak elérhetővé a BMW és a MINI palettáján. A müncheni központú vállalatcsoport ezzel maradéktalanul kielégíti a vegán és bőrmentes utasterek iránti ügyféligényeket, amelyek a közeljövőben még tovább fokozódnak majd – kiváltképp az Egyesült Államokban, Kínában és Európában.

A BMW Group célul tűzte ki maga elé, hogy sorozatgyártásban kínált modelljei teljes értékláncát legkésőbb 2050-re abszolút klímasemlegessé tegye, amelyben a károsanyag-kibocsátás csökkentéséé a főszerep. A gyártás során használt alapanyagok kiválasztása így kulcsfontosságú. Az állati eredetű nyersanyagok helyettesítése jelentős mértékben hozzájárul az autógyártás fenntarthatóságának növeléséhez. Az új kormánykerék-bevonat világpremierjével 1 százalék alá csökken a BMW és a MINI modelljeiben használt, állati eredetű nyersanyagokat nyomokban tartalmazó alkatrészek aránya. Ez utóbbi anyagok így kizárólag az ügyfelek számára láthatatlan területeken fordulnak majd elő, például olyan különböző viaszos anyagokban, mint a védőbevonatként használt zselatin, a festékekben használt lanolin, az elasztomerek adalékanyagaként használt faggyú és a festékek fluxusaként használt méhviasz.

A BMW Group már hosszú ideje kínál különféle szövetalternatívákat a bőrözés helyett, most először azonban arra is lehetősége nyílik, hogy a vezető és a jármű közötti legfontosabb kapcsolódási ponton, a kormánykeréken is a bőr megfelelő alternatíváját kínálja. A kormánykerék-bevonatnak kellemesnek és stabil tapintásúnak, rendkívül ellenállónak és tartósnak kell lennie. „A prémium minőségű vegán kormánykerék-bevonattal azon ügyfeleink igényeit elégítjük ki, akik sem a megjelenés, sem a tapintás, sem pedig a funkcionalitás terén nem szeretnének kompromisszumokat kötni. Az innovatív anyag a folyamatos használat, az izzadtság és a nedvesség okozta kopásnak egyaránt ellenáll, miközben a bőr minden kívánatos tulajdonságával rendelkezik” – mondta Uwe Köhler, a BMW Group karosszéria- és utastér-kiegészítőket fejlesztő részlegének vezetője. Az új anyag egyetlen ismertetőjegye a kormánykerék peremének újfajta szemcsézettsége lesz.

A bőrmentes felületek használata mintegy 85 százalékkal csökkenti az előállítási folyamat károsanyag-kibocsátását

A kormánykerék-bevonatok korábbi gyártásánál használt bőrrel megegyező tulajdonságokkal rendelkező, kiváló minőségű vegán anyagnak köszönhetően a mérnökök újabb jelentős lépést tettek a módszeres >>>