BMW X7 ZeroG Lounger

A BMW i Interaction EASE tanulmányautóval a BMW Group abba a jövőbe enged idő előtti betekintést, amelyben a hétköznapokat az automatizált járművezetés innovációi járják át. A bajor prémiumgyártó idei CES-standja azonban nem csupán a jövőbe mutató koncepcióknak, de a lenyűgöző luxus kézzelfogható aktualitásainak is teret enged – élen a BMW X7 ZeroG Lounger modellel. A teljes mértékben személyre szabott, végtelenül kényelmes fekvőhellyel és pihentető környezettel felszerelt koncepció az elkövetkező években akár sorozatgyártásban is megjelenhet.

A 2020-as Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon a bajor prémiumgyártó két darab BMW X7 modellt gurít ki a nagyközönség elé, mindkettőt ZeroG Lounger fotellel felszerelve és tesztkörökre előkészítve. A modellekben az utasok akár 40 vagy 60 fokban is megdönthetik a fotel háttámláját anélkül, hogy a kényelem vagy a biztonság terén bármiféle kompromisszumot is kötnének. A biztonsági öv a fotel szerves része, így minden szögben tökéletes biztonságot garantál, a technológia innovatív biztonsági tulajdonságainak köszönhetően pedig a BMW X7 modellbe épített ZeroG Lounger fotelek máris megfelelnek mindenféle biztonsági előírásnak. A fotelt nem csupán integrált biztonsági övvel, de teljes körű légzsákrendszerrel is felszerelték, amely egy esetleges baleset esetén garantálja az utas biztonságát. Az ütközési erőhatásokat a fotelsínek nyelik el.

A csúcsminőségű anyagokból készült ZeroG Lounger foteleket az abszolút ülési komfort jegyében tervezték meg a készítők. Döntött pozícióban az utast a BMW X7 tetőkárpitjába épített kijelző is szórakoztatja, amelyen az utazással kapcsolatos összes információt is valós időben tekintheti meg. A fekvő pozícióban fellépő, nyugtalanító mozgási energiákat egy beépített csillapító rendszer hivatott csökkenteni. A bajor prémiumgyártó ügyfeleinek attól sem kell tartaniuk, hogy okostelefonjuk utazás közben lemerül, hiszen egy vezeték nélküli okostelefon-töltővel felszerelt készüléktartó gondoskodik a minden pillanatban optimális töltöttségi szintről. A készüléktartót ráadásul úgy helyezték el a készítők, hogy igény esetén az abba fektetett okostelefon minden üléshelyzetben kiválóan látható legyen.