Bokrétaünnepet tartottak a Gyermekvasút hűvösvölgyi táborában

    Bokrétaünnepet tartottak csütörtökön a Gyermekvasút hűvösvölgyi táborában épülő új szálláshelyen – közölte a MÁV az MTI-vel.

    A közlemény szerint a bokrétaünnepen Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, az állami fenntartó számára fontos a közlekedési szakemberek utánpótlása, ehhez adhat szakmai alapot a gyermekvasutasként eltöltött néhány év, ez idő alatt sok fiatal válik egy életre elkötelezett vasutassá.


    Ez azért is fontos, mert az utóbbi időben a vasúti ágazat népszerűsége folyamatosan nő a közösségi közlekedésben – tette hozzá.
    Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója kiemelte, a vasúttársaság a Gyermekvasúton is látványos felújításokba kezdett az elmúlt években.


    Két éve adták át a megújult hűvösvölgyi végállomást, tart a Csillebérc állomás rekonstrukciója, a jövőben pedig az állomások és a kisvasúti járművek felújítására fordítanak figyelmet – írta a MÁV.


    Az új kétszintes szállásépület nyaranta 23 nyolcágyas szobával, vizesblokkokkal várja a gyerekeket; egyszerre akár száznyolcvanan is tölthetik ott szabadidejüket – áll közleményben.


    A tábor területén rendezik a környezetet is, a parkban több közösségi teret alakítanak ki, új térbútorokat helyeznek el ivókutakkal és párakapuval. A projekt 600 millió forintos költségét a MÁV saját forrásból biztosítja, a terveket a Fiatal Építészek Műhelye készítette.


    A tábor ünnepélyes átadása júniusban lesz a tanfolyamot elvégző gyermekvasutasok avatásával egy időben – közölte a MÁV.